Sinem Sal ile okurunu 90’lı yıllara götürdüğü, bir mahallede birbirlerine tutunarak ayakta kalmaya çalışan kadınların sıradan olmayan maceralarına tanık ettiği ilk romanı Bizim Zamanımız üzerine söyleştik.
Resimli kitaplarıyla dünya çapında ilgiyle takip edilen Oliver Jeffers’ın küçük bir çocuk ile bir penguenin, iki hayalperestin dostluğunu anlatan kitapları Uçtu Uçamadı ve Kayboldu Bulundu üzerine bir inceleme.
Şehnaz Erkan ile ölümle yaşam arasında gidip gelen, son çıkışa muzip bir noktadan bakan öykülerinden oluşan ilk kitabı Ölmeden Önce’yi konuştuk.
Ayfer Tunç’un hem servetini hem kendini gün gün tüketen bir adamın, Osman’ın hikâyesini ait olduğu kuşak ile birlikte anlattığı, Kapak Kızı ve Yeşil Peri Gecesi’nin de devamı niteliğindeki romanı Osman üzerine bir inceleme.
Yirminci yüzyılın en tartışmalı isimlerinden biri olan Anais Nin'in “kadın gelişiminin öyküsü” diye nitelendirdiği “İçsel Kentler” serisinin ilk kitabı Ateş Merdivenleri üzerine bir inceleme.
Kaleme aldığı eserlerle çağın ötesine taşınacak yazarlardan Elena Ferrante’nin saklı kimliğinin ardına kitaplarının ışığında ve Nil Sakman’ın görüşü eşliğinde bakan, yazarın dünyasını yazdıklarıyla keşfetmeyi amaçlayan bir inceleme.
İngiliz yazar Jonty Howley’nin duyguların ifade edilmesinin önemini ve ağlamanın erkekler için utanılacak ya da bastırılacak bir duygu durumu olmadığını anlatırken kalıplaşmış toplumsal cinsiyet yargılarını da kıran kitabı Erkek Adam Ağlar üzerine bir inceleme.