“Yetkin bir kültür insanı” olan Samih Rifat’ın sanatsal üretimlerini bir araya getiren “Çok İş Var Yapacak” sergisini Pera Müzesi Sergiler ve Yayınlar Koordinatörü Zeynep Ögel’den dinledik.
Billur Tansel ile küratörlüğünü üstlendiği “Sahnelenmiş/Staged” sergisinin kavramsal çerçevesi ve sergide yer alan eserler üzerine konuştuk.
Rugül Serbest ile aşkın yokluğundan çıkardığı anlamlarla oluşturduğu, aşkı arzulayan ve arayan, küratörlüğünü Taner Ceylan’ın gerçekleştirdiği yeni kişisel sergisi “Gözlerime Gülümserken Öylece Ölsen (Resimli Kalp Anatomisi)” hakkında konuştuk.
Vuslat’ın bilgi ve hikâyenin kuşaktan kuşağa devredilen, dönüşerek varlığını sürdüren birer emanet olduğu fikrini odağına aldığı, yolculuğu Baksı Müzesi’nde başlayan Troya Müzesi’ne uzanan “Emanet” sergisi üzerine bir yazı.
Sanatçı Uğur Ulusoy ile kişisel sergisi “Rüyalı/Dreamlander” odağında sanat pratiği ve yakın dönem eserleri üzerine konuştuk.
Filiz Piyale Onat’ın katmanlı yüzeyleri ve sessiz manzaraları, insanın doğayla ve kendisiyle kurduğu kırılgan ve geçirgen ilişkiyi derinlemesine sorguladığı sergisi “Transparan” üzerine bir yazı.
Betty Danon’ın izleyicisini içindeki absürt, büyülü, mitik tüm zaman ve mekân alternatiflerine kulak vermeye davet eden sergisi “Rainbowland” üzerine bir yazı.
Kültür sanat alanında görünmeyen emeği görünür kılmak, adil koşullar için ses çıkarmak mümkün mü?
Sanat dünyasında şeffaflığı ve hakkaniyeti savunan uluslararası bir oluşum olan FRANK’in kurucularından Fatoş Üstek ile sistemin sorunları ve olası çözümler üzerine konuştuk.