Bozcaada Caz Festivali’nin kurucu ekipleri 3dots ve Fermente tarafından, ortak değerlere sahip kurum ve toplulukları bir araya getirmek amacıyla tasarlanan yaratıcı girişim KEŞİF’i kurucu ortağı Çağıl Özdemir ile konuştuk.
Norveç Ulusal Balesi'nin ev sahibi koreografı olan, Jo Strømgren Kompani’nin kurucusu ve sanat yönetmeni Jo Strømgren ile CRR’deki gösterileri “Made in Oslo” öncesi merak ettiklerimizi konuştuk.
Dünyaca ünlü Kamerunlu müzisyen ve besteci Richard Bona ile ilham veren renkli dünyasına dair merak ettiklerimizi konuştuk.
Serdar Biliş ile uyarladığı ve yönettiği Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nün hazırlık ve sahnelenme sürecini, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın eserini tiyatroya uyarlama deneyimini ve zamanın akışını konuştuk.
Fransız elektronik müzik sahnesinin üretken grubu Isaac Delusion ile 3 Kasım’da MIX Festival presented by %100 Müzik kapsamında verecekleri konser öncesinde 10 yıllık müzikal yolculuklarına ve en son yayımladıkları Lost and Found adlı kısa çalara dair merak ettiklerimizi konuştuk.
Eliot Porter ve Angus Campbell’dan oluşan, synth-pop ikilisi Two Another ile ilk albümleri Another Tape’den son teklileri “All I Have”e müzikal yolculuklarına dair sohbet ettik.
3-4 Kasım’da Zorlu PSM’de gerçekleşecek MIX Festival’in ikinci gününde sahneye çıkmaya hazırlanan Londra merkezli müzik grubu Los Bitchos ile grubun kültürel ve müzikal çeşitliliği, şarkıların üretim süreci, gelecek planları üzerine konuştuk.
Avrupa turnesi kapsamında, BKM Organizasyonuyla 28 Ekim Cumartesi akşamı Maximum Uniq Box’ta müzikseverlerle buluşmaya hazırlanan Fransız-Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı Ghostly Kisses ile konuştuk.