Yoğun katmanlı perküsyon kullanımı, grup vokal armonileri ve canlı performanslar sırasında birden fazla enstrüman çalmasıyla bilinen indie rock grubu Half Moon Run ile yaratıcı süreçlerini, gelecek planlarını ve İstanbul konserini konuştuk.
Sanatçı Nilüfer Yıldırım ile Galeri Diani’de sanatseverlerle buluşan, “muse” ve “memory” kavramlarına odaklanarak izleyiciye soyut ve figür arasında gezinen esrarengiz bir görsel bileşen sunduğu kişisel sergisi “Muse and Memory” üzerine konuştuk.
Bio-art sanatçısı Dilay Koçoğulları ve multimedya sanatçısı Ali Kanal ile belirli bir bölgenin biyolojik çeşitliliğini ve biyomun izlerini ortaya çıkardıkları “Tissue_Lab” başlıklı sergileri üzerine konuştuk.
Sekizinci edisyonunun 7-9 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan, sanatçıların ve sanatçı gruplarının ev ve atölyelerini ziyarete açtıkları Açık Stüdyo Günleri’ni, kurucusu ve koordinatörü Deniz Beşer ile konuştuk.
Hasan Baran Kurtoğlu ile anımsananın net olmama durumunu, yüzeyde flu olma ve parçalanma hâli üzerinden aktarmayı amaçlayan resimlerinden oluşan ilk kişisel sergisi “Şeyin Anlatısı” ve eserleri üzerine konuştuk.
Farklı müzikal geçmişlere sahip Salih Korkut Peker, Hakan Görkem Bıyık ve Onur Ertem’in 2018 yılında bir araya gelerek kurdukları Yasak Helva ile grubun kurulma sürecini, müzikal yolculuklarını ve gelecek çalışmalarını konuştuk.
Dört yıl aradan sonra politik göndermeler, bireysel ruh hâlleri, aşka ve dostluğa dair hikâyeler ve Anadolu’dan göç gibi pek çok temanın işlendiği on parçadan oluşan Bize Özel isimli albümleriyle geri dönen Flört grubu ile bir söyleşi gerçekleştirdik.
2019 yılında yayımlandıkları “Boşluğun İçinde” isimli şarkılarıyla müzikseverlere buluşan ve iki yıllık süreçte geniş bir dinleyici kitlesi oluşturmayı başaran Ankaralı synthpop grubu Soft Analog ile grubun kurulma süreci, müzikal yolculukları ve gelecek planları üzerine konuştuk.
Videodan yerleştirmeye, dokuma/halıdan fotoğraf ve performansa Gülçin Aksoy’un çeşitli mecralarda ürettiği son dönem çalışmalarından oluşan “Koro” başlıklı sergisi, 5 Eylül’den itibaren Galata Rum Okulu’nda sanatseverlerle buluşacak. Aksoy bu sergisinde, otobiyografik çerçevede hemen yanı başındaki kişi ve mekânlardan yola çıkarak dünün/bugünün kurumsal “norm”larını aile, cinsiyet, ahlak, toplumsal sınıf, devlet, resmi ideolojiye yönelik göstergeler aracılığıyla ele alıyor.
Her yıl dünyanın birçok yerinden binlerce müziksever sırt çantaları ve çadırlarıyla dünya şehirlerindeki festivallere katılıyor. Özellikle hem alternatif bir yaz tatili hem de sınırsız bir müzik şöleni deneyimlemek isteyenler için bu yazın öne çıkan yurt dışı festivallerine göz atmak ve tarihleri şimdiden not alıp, hazırlık yapmak için iyi bir fırsat olabilir.