28 KASIM, PAZARTESİ, 2022

Hem Romantik Hem İntikam Peşinde: Cœur de Pirate

Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı Cœur de Pirate ile Garanti BBVA Güz Konserleri kapsamında 30 Kasım akşamı Zorlu PSM %100 Studio’da vereceği konser öncesinde konuştuk.

Hem Romantik Hem İntikam Peşinde: Cœur de Pirate

Cœur de Pirate ismi ile tanınan Béatrice Martin, 2008 yılında yayımladığı Cœur de pirate isimli albümü ile başladığı müzik kariyerinde “Comme des enfants”, “Concept flou”, “Mistral gagnant”, “On s’aimera toujours” gibi parçaları ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Fransız pop müziğini kabare ve folk melodileriyle bir araya getirerek nostaljik bir hava yaratan sanatçı, zaman içerisinde çıkardığı Blonde, Child of LightRosesLes Souliers Rougesen cas de tempête, ce jardin sera fermé. albümleriyle dikkatleri üzerine çekti. Coeur de Pirate, 2021 yılında Perséides ve Impossible à Aimer isimli iki albüm çıkararak toplamda yedi albüm yayımladı. Cœur de Pirate, Garanti BBVA Güz Konserleri kapsamında 30 Kasım saat 21.30’da Zorlu PSM %100 Studio’da müzikseverlerle buluşacak. Cœur de Pirate ile konser öncesi merak ettiklerimizi konuştuk.   

Biz sizi Cœur de Pirate olarak tanıyoruz. Acaba bu ismin bir hikâyesi var mı?

Tam olarak yok! Sadece solo bir sanatçının isminin grup ismi gibi olmasını sevdim. Aynı anda hem romantik hem de intikam peşinde gibi.

Bildiğim kadarıyla küçük yaşlarınızdan itibaren müzikle iç içesiniz. Hatta ilk albümünüzü 19 gibi erken bir yaşta yayımladınız. Yıllar içinde müziğinizde ne gibi değişimler oldu?

Oh, sanırım yıllar içinde bazı konulara yaklaşım tarzım, bazı şeyler hakkında konuşma tarzım değişti. Hâlâ gelecekte söyleyeceklerim olduğunu umuyorum.

Sevdiğiniz, ilham aldığınız müzisyenler kimler? Şarkılarınızın yaratım sürecinden, bu süreç içinde sizi nelerin beslediğinden bahsedebilir misiniz?

Feist’e çok hayranım, kendisi müziğe başlarken en büyük ilham kaynaklarımdan biriydi. Müziğimi yaratırken, her zaman önce bir melodim olur ve onunla başlar, müziğimi bu melodinin etrafında inşa ederim.

Yeni yayımladığınız “Parfait Noël” isimli şarkının hikâyesinden ve kayıt sürecinden bahsedebilir misiniz?

Sadece Noel zamanı intikam almaktan bahseden bir şarkı yapmak istedim. Bu, tam da bir “coeur de pirate” :)

Türkiye’de ilk kez konser vereceksiniz bildiğim kadarıyla. Daha önce Türkiye’yi ziyaret etme şansınız olmuş muydu?

Daha önce Türkiye’yi ziyaret etmedim ve çok heyecanlıyım! Ancak bundan sonra elimden geldiğince ziyaret etmeye çalışacağım!

Garanti BBVA Güz Konserleri kapsamında 30 Kasım Çarşamba saat 21.30’da Zorlu PSM %100 Studio’da gerçekleşecek Cœur de Pirate konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
2611
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage