06 TEMMUZ, CUMA, 2018

Bu Yaz Kaçırmamanız Gereken 8 Müzik Festivali

Her yıl dünyanın birçok yerinden binlerce müziksever sırt çantaları ve çadırlarıyla dünya şehirlerindeki festivallere katılıyor. Özellikle hem alternatif bir yaz tatili hem de sınırsız bir müzik şöleni deneyimlemek isteyenler için bu yazın öne çıkan yurt dışı festivallerine göz atmak ve tarihleri şimdiden not alıp, hazırlık yapmak için iyi bir fırsat olabilir. 

Bu Yaz Kaçırmamanız Gereken 8 Müzik Festivali

Yaz aylarıyla birlikte dünyadaki birçok şehir, açık havada birbirinden değişik ve eğlenceli festivale kapılarını açıyor. Birçok festival, bahar aylarında gerçekleşip biterken çoğu da içinde bulunduğumuz günlerden Eylül’e kadar farklı tarihlerde gerçekleşecek. Müzik dışında bireyin sahip olduğu yaratıcı güçleri ortaya çıkararak yeni dostluklarla farklı deneyimlere de olanak sağlayan festivaller, sıra dışı bir yaz tatili geçirmek için de fazlasıyla ideal. Bu yaz hem yeni ülkeler ve şehirleri görebileceğiniz hem de yeni insanlarla sevdiğiniz müzisyenleri canlı dinleyebileceğiniz deneyimlenmesi gereken 8 müzik festivalini sizin için listeledik. 

Roskilde Festivali

Danimarka / 30 Haziran – 7 Temmuz

Kuzey Avrupa'nın en önemli festivali olan Roskilde sekiz gün sürecek müzik şölenine hâli hazırda başlamış durumda. 1971 yılından beri her yıl düzenlenen festival Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a bağlı adalardan biri olan Zealand’de minik bir kasabada gerçekleşiyor. Kâr amacı gütmeyen bir festival olan Roskilde, gelirin tamamını kendi gibi kâr amacı gütmeyen yardım kuruluşlarına bağışlıyor. Bu yıl 175 müzisyeni ağırlayacak olan festival dinleyicileri müziğe doyurmayı amaçlıyor.

​30 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalin bu yılında Eminem, Gorillaz, Massive Attack, Nick Cave & The Bad Seeds, Nine Inch Nails, Dua Lipa, Kali Uchis, Interpol, Anderson .Paak & The Free Nationals, Bruno Mars, Four Tet ve Charlotte Gainsbourg gibi isimler bulunuyor.

Nos Alive

Portekiz / 12 – 14 Temmuz

Avrupa'nın önde gelen indie, rock ve alternatif müzik festivallerinden biri olan NOS Alive, Portekiz’in başkenti Lizbon’da gerçekleşiyor. Müzikal olarak çeşitlendirilmiş seriler, çarpıcı nehir manzarası ve garantili yaz güneşi ile her yıl dünyaca ünlü sanatçıları bir araya getiren festival, bu yıl 12 – 14 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Festivalde bu yıl Arctic Monkeys, Pearl Jam, Alice in Chains, Wolf Alice, Nibe Inch Nails, Queens of Stone Age, Snow Patrol, Bryan Ferry gibi sanatçılar yer alıyor. Festivalde bir yandan güneşin tadını çıkartıp bir yandan ünlü sanatçıların performanslarını izleyebilirsiniz.

EXIT Festival

Sırbistan / 12 - 15 Temmuz

Pop, metal, elektronik, hip-hop gibi birçok tarza ev sahipliği yapan EXIT Festival’ini de unutmamak lazım. EXIT Festival, 2000 yılından beri her yıl Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde yer alan tarihi Petrovaradin Kalesi’nde gerçekleşiyor. David Guetta, French Montana, Grace Jones, Alice Merton, Nina Kraviz, Solomun gibi önemli sanatçılar bu yılki line up'ın öne çıkan isimleri arasında olurken Türkiye’den de Burak Yeter ve Mahmut Orhan festivalde yer alacak. Festival alanında kamp yapabileceğiniz yerler ve yürüme mesafesinde birçok otel ve pansiyon bulunuyor. Exit Festival, deniz, kum ve güneş kombinasyonuyla müzik ve çeşitli etkinliklerin yanında tatil fırsatı da sunan bir festival.

Tomorrowland

Belçika / 20 - 29 Temmuz

Dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland, 2005’ten beri Belçika’nın Boom şehrinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl 20 - 29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivale, son yıllarda 400.000’den fazla kişi katılıyor. Birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı festival sadece müzikle ön plana çıkmıyor. Şovlar, havai fişek gösterileri ve çeşitli etkinlikleriyle ziyaretçileri eğlenceyle buluşturuyor.

​Festivalin ilk haftasında Dua Lipa, Fatboy Slim, Hardwell, Seven Lions, Joris Voorn, Vini Vici, Tiësto, Richie Hawtin, ve Solomun gibi isimler bulunuyor. İkinci haftasında ise Charlotte de Witte, Nico Morano, Bedouin, Jamie Jones, Cosmic Gate, Sasha, Netsky, Ben Nicky, Don Diablo, Alesso, Tale of Us ve Underworld gibi isimler öne çıkıyor.

Sziget Festival

Macaristan / 8 - 15 Ağustos

Sziget Müzik Festivali, 8-15 Ağustos tarihleri arasında Budapeşte’de Óbuda Adası’nda gerçekleşecek. 1993 yılında başlamış olan festival bugün Avrupa'nın en çok rağbet edilen müzik festivallerinden biri hâline geldi. Festivalde Arctic Monkeys, Dua Lipa, Gorillaz, Lykke Li, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Shawn Mendes, Kendrick Lamar, Kygo, BaBa ZuLa, Ezhel ve daha birçok isim sahne alacak. Sziget’te çeşitli sahnelerde gerçekleştirilecek konserlerin yanı sıra bütün gün devam eden çeşitli ve eğlenceli etkinlikler bulunuyor. 60’ın üzerinde sahne ve binlerce performansın sergilendiği Sziget Festivali birçok insana unutamayacağı anılar yaşatıyor.

Lowlands

Hollanda / 17 - 19 Ağustos

1993’den beri Amsterdam'dan yaklaşık bir saat uzaklıkta olan Biddinghuizen'de yapılan Lowlands, bu yıl 17 - 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Müzik ve performans festivali olan Lowlands, 12 ayrı sahnede alternatif müzik, film, stand-up, komedi, görsel sanatlar, edebiyat ve sokak tiyatrosu gibi birçok farklı alanda 250’den fazla gösteriyi ziyaretçiyle buluşturuyor. Bu senenin lineup’ında Gorillaz, Kendrick Lamar, N.E.R.D, Dua Lipa, Gogol Bordello, Grizzly Bear, The Blaze ve daha birçok isim bulunuyor.

Burning Man

ABD / 26 Ağustos - 3 Eylül

Burning Man’in 32’incisi Nevada’nın Black Rock Çölü‘nde kurulan Black Rock City’de, 26 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1986 yılında Larry Harvey ve arkadaşları tarafından organize edilen Burning Man, bu yıl 70.000’e yakın kişiyi ağırlayacak. İlginç kostümlü katılımcılarıyla oldukça eğlenceli hâle gelen festivalin sadece müzikten ibaret olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kendine özgü para birimi bulunan festivalde müziğin ve sanatın hâkim olduğu bir ortam yaratılıyor. Burning Man’de müzik eşliğinde şovlar ve ışık gösterilerinin tadını çıkarırken aynı zamanda birbirinden yaratıcı heykel ve enstalasyonlar sayesinde sanata doyabilirsiniz. Bu sene için açıklanan isimler: Eelke Kleijn, Unders, Britta Arnold, Amine K, Goodsex, David Hohme, Igor Blaska, Orijins, Tnoe, Kryoman.

Outlook Festival

Hırvatistan / 5-9 Eylül

Outlook Festival, 10 yıldan fazla bir süredir müzik kültürünün ön saflarında yer alıyor ve dünya çapındaki sanatçıları Hırvatistan’ın Pula şehrinde bir araya getiriyor. Avrupa'nın en çarpıcı festival yerlerinden birinde yer alan Outlook, Adriyatik kıyısındaki terk edilmiş bir kalenin etrafında gerçekleşiyor. Pula'nın 2000 yıllık amfi tiyatrosunda bu yıl 5-9 Eylül tarihlerinde dört gün sürecek olan festival; müzik, plaj partileri, tekne partileri ve unutulmayacak açılış konseriyle müzikseverleri bekliyor. Bu yıl festivalde Children of Zeus, Bonobo, David Rodigan, DJ Hype, Lady Leshurr, Jah Shaka ilgi çeken isimlerden.

0
11717
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage