0 YAPILAN YORUMLAR
40362 GÖRÜNTÜLENME
9 TAKİPÇİ
0 BEĞENİ
Felaket Her Şeyin Çaresine Bakar “The Disaster Takes Ca

Huri Kuriş

06/09/2016 – 01/10/2016

Huri Kiriş, 4. kişisel sergisi “Felaket Her Şeyin Çaresine Bakar” -  “The Disaster Takes Care Of Everything’’ ile ALAN İstanbul’da!

Huri Kiriş, Türkiye Çağdaş Resim Sanatı’nda kendine özgü bir yere sahip. Sanatçı, genellikle figüratif öğelerin ve yogun peyzajın hakim olduğu eserleriyle yaşadığı coğrafyanın sosyal ve siyasal gerilimlerini pentüre aktarıyor. “Felaket Her Şeyin Çaresine Bakar” - “The Disaster Takes Care Of Everything’’  sergisinde Huri Kiriş,genellikle koyu renklerin hakim olduğu yağlı boya tablolarıyla bir yandan yoğun bir derinlik duygusu yaratırken diğer yandan eserlerindeki kaynağı belirsiz bir karanlığın içinden çıkan hayvan, bitki ve insan figürleri ile dünyanın içinde bulunduğu sosyal ve siyasal devinimlerin birey üzerinde yarattığı ağırlığı şiirsel bir dille resmediyor. Sanatçı, yoğun bir peyzajın karanlıkla birleşerek ürettiği mekanlarla, hem bilinçdışı köklere imge üzerinden gönderme yapıyor, hem de bireyin varoluşsal özünün içinde bulunduğu ortamla nasıl çatışabildiğine vurguda bulunuyor. Resimlerindeki yoğun dramatik öğeler, ironi ve ince detaylarla birleşerek, izleyiciyi, kendi dünyasında uzun soluklu bir sorgulamaya yönlendiriyor.

“Felaket Her Şeyin Çaresine Bakar” - “The Disaster Takes Care Of Everything’’,  Türkiye Çağdaş Sanatı alanında az görülür bir teknik kapasite ile pentürün sarsılmaz yerinin yeniden altını çizen bir sergi niteliğindedir. Sanatçı bu çalışmalar ile izleyicileri Rönesans’tan modern sanata, modern sanattan günümüz sanatına dalga dalga gelen resim geleneğinin bir ileri aşamasına davet ediyor. Kiriş, resim ile edebiyat, resim ile felsefe ve yine resim ile toplumcu düşünce düzlemleri aralığında oluşturduğu kendine özgü resim dili ile çağdaş sanatın duyusal ve didaktik arka-plandan kopartılmadan da etkili bir şekilde ortaya konulabileceğini gösteren nadir sergilerden bir tanesine imza atıyor. Bu yönüyle de sanatçı hem yerelde hem de uluslararası alanda iddialı çıkışı ile ayrıcalıklı bir yeri hak ediyor.

Felaket Her Şeyin Çaresine Bakar” - “The Disaster Takes Care Of Everything’’ sergisi 06/09/2016 ile 01/10/2016 tarihleri arasında ALAN İstanbul’da görülebilecek.


Huri Kiriş

06/09/2016 – 01/10/2016

ALAN Istanbul

ALAN Istanbul presents Huri Kiriş's 4th solo show “The Disaster Takes Care of Everything”.

Huri Kiriş is unique among Turkish contemporary painters. Through her works containing figurative elements and landscapes, Kiriş depicts the social and political tensions of her homeland to the paintings. In “The Disaster Takes Care of Everything”, while she creates the illusion of intense depth with oil paintings in which dark colors dominate, by using animal, plant and human figures that emerge from the darkness she depicts the intensity of individual as a result of social and political events that take place in the world with a poetical language. Utilizing landscapes in the darkness, the artist references subliminal origins with her images while emphasizing how the existentialistic essence of an individual can be in conflict with its surrounding environment. The intensely dramatic elements in her paintings join forces with irony and subtle details in order to urge viewers to thoroughly question their own worlds.

The Disaster Takes Care of Everything is a show that underlines the significance of painting with a seldom-seen technical proficiency. Inviting viewers to the next phase in the tradition of painting which has developed in waves from the Renaissance to modern art to present day, Kiriş –with her unique visual language based on painting's relationship to literature, philosophy and socialism– presents one of those rare shows which prove that contemporary art can also be powerful while still attached to an emotional and didactic background. In this regard she deserves both the regional and international recognition with this show.

The Disaster Takes Care of Everythingcan be seen at ALAN Istanbul between September 6 – October 1, 2016.


0
3050
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
MEKAN BİLGİSİ

ALAN İstanbul‘un ana hedefi, bağımsız ve yenilikçi çağdaş sanatın üretimine katkıda bulunmaktır. Mekansal, sosyal ve finansal unsurların sanat için harekete geçirilmesi amaçlanmaktadır. ALAN İstanbul dünya çapındaki çağda

... devamı
İLETİŞİM BİLGİSİ

ALAN Istanbul is open to visitors between 13.00 – 19.00 Saturday 13.00 – 19.00 except Sundays and Mondays.

Asmalı Mescid Cad. No:5/2  Tünel-Beyoğlu / İstanbul / Türkiye

T: +90 212 252 9453

info@alanistanbul.com

... devamı
TAKİPÇİLERİ
9
YAZILARI
11
Advertisement
Geldanlage