12 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2021

Yapay Zekâ ve Sanat Bir Arada: “Parallel Universe”

Sanat ve teknolojinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan dijital sergi “Parallel Universe Exhibition of Ouchhh” Türkiye’nin en yüksek hacimli kripto para işlem platformu Paribu’nun ana sponsorluğunda 15 Eylül’e kadar DasDas’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Yapay Zekâ ve Sanat Bir Arada: “Parallel Universe”

Paribu, kültür sanat alanında yürüttüğü faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Eserleri 50 ülkede 10 milyondan fazla izleyiciye ulaşan Ouchhh Studio’nun, Zenger küratörlüğünde hazırladığı “Parallel Universe Exhibition of Ouchhh” adlı sergisi yapay zekâ ve sanatı bir araya getiriyor.

​“Parallel Universe Exhibition of Ouchhh” sergisinde Yapay Zekâ Van Gogh Veri Boyama DeneyimiŞiirsel Yapay ZekâGöbeklitepe Mimari Veri ve Osman Hamdi Bey Eserleri adlı Ouchhh Studio’nun DasDas’a özel olarak ürettiği yapay zekâ/veri eserleri yer alıyor. DasDas’ın bugüne kadar ev sahipliği yaptığı etkinlikler arasında bir ilk olan “Parallel Universe Exhibition of Ouchhh”, ziyaretçilere usta ressamların eserlerinin içerisinde dolaşma imkânı vererek unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Dünyanın en ünlü ressamlarından biri olan Van Gogh’un hafızalara kazınan eserleri Yapay Zekâ Van Gogh Veri Boyama Deneyimi’nde yapay zekâ sayesinde DasDas’ta hayat buluyor. Bilim insanlarının makine öğrenimi ve yapay zekâ algoritmaları kullanarak ışık, fizik, uzay ve zaman hakkında yarattıkları bilincin şiirsel yansımaları Şiirsel Yapay Zekâ Sergisi adlı eserde deneyimlenebiliyor.

Tarihin akışını değiştiren bilinen en eski ve en büyük tapınak olan Göbeklitepe’yi dijital olarak keşfetmeye açan Göbekli Tepe Veri Sergisi’nde yapının mimarisini yapay zekâ ve sanat anlayışıyla buluşturarak tarih öncesi insanların dini inancını yansıtan figürler yeni bir bakış açısıyla sunuluyor. İlk Türk arkeolog ve Türkiye’de müzeciliğin kurucusu sayılan, Osmanlı’nın en önemli ressamlarından Osman Hamdi Bey’in eserlerini günümüz teknolojisiyle bir araya getiren Osman Hamdi Bey Eserleri’nde ise ziyaretçiler bu eserleri çok boyutlu bir şekilde dijital olarak deneyimleme şansı elde edebiliyor.

DasDas’ın Ataşehir Metropol İstanbul’daki sahnesini dijital bir sergi alanına dönüştüren, sanat ve teknolojiyi bir araya getiren, izleyiciye geçmiş ve geleceğin yeniden tanımlandığı bir dünya sunan Paribu’nun ana sponsorluğunda gerçekleşen “Parallel Universe Exhibition of Ouchhh” adlı dijital sergi 15 Eylül 2021’e kadar ziyaret edilebilir.

Paribu kullanıcıları “Parallel Universe Exhibition of Ouchhh” adlı sergiyi %10 indirimle ziyaret edebilecekler. Sergiyi Paribu indirimiyle ziyaret etmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli:

- Mobilet’e üye olun ve giriş yapın.
- Gitmek istediğiniz günü ve saati seçin.
- Satın al’a tıklayın.
- Bilet sayısını belirleyin.
- Açılan sayfada “Paribu Kampanyası”na tıklayın.
- DASDAS yazın ve 0850 303 60 00 numaralı telefona SMS gönderin.
- Gelen kodu girin.
- Bilginizi doğrulayın.
- Ödemenizi gerçekleştirin.

Buraya tıklayarak "Parallel Universe Exhibition by Ouchhh"a bilet alabilirsiniz. 

0
18635
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage