0 YAPILAN YORUMLAR
12422 GÖRÜNTÜLENME
4 TAKİPÇİ
0 BEĞENİ
Evin Sanat Galerisi 26. Tüyap Artist Sanat Fuarında!

ARTIST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı

12 – 20 Kasım 2016

                                                           

Evin Sanat Galerisi, 12– 20 Kasım 2016 tarihleri arasında 26.’sı gerçekleşecek ARTIST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’na katılıyor. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. bünyesinde düzenlenen ARTIST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, 12 Kasım 2016 Perşembe “Umulmadık Topraklar” temasıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi – Beylikdüzü’nde kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

12-20 Kasım tarihlerinde, Tüyap’ta gerçekleşecek Artist 2016 bu yıl sizleri, ortak deneyimimiz olarak göçmenlik üzerine düşünmeye davet ediyor. Liberal demokrasinin vaatlerinden ve ekosistemden sürgünümüzün öyküsünü kolektif belleğe kaydetmek için yola çıkıyor.


Evin Sanat Galerisi 20. yılına özel gerçekleştirdiği, Bodrum Casa dell’Arte ve Bursa Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki sergilerinin ardından,  ARTIST 2016’ya da fuarın teması ve yaşadığımız dönemin halet-i ruhiyesine uygun güçlü bir seçki ile katılıyor.


Türk resim sanatının büyük ustası Nuri İyem, eski Anadolu uygarlıklarından esinlenilmiş idolleri ile seramik sanatında özgün bir yere sahip olan Nasip İyem, figüratif resmin yaşayan en önemli yorumcusu kabul edilen Neş’e Erdok ve heykel sanatının en önemli isimlerinden Rahmi Aksungur’un eserleri bir araya geliyor. Aynı zamanda, 2013 Sedat Simavi Resim Ödülü’nün sahibi olan, peyzaj ve portrelerindeki güçlü yorumu ve özgün paletiyle tanınan ressam Cansen Ercan; bilinçaltından yola çıkarak oluşturduğu kompozisyonlar ve renk kullanımındaki ustalığıyla tanıdığımız Temür Köran; sanatsal üretiminde özgün tekniği, eleştirel gerçekçi bir bakış açısı ve güncel politik konuları ele alışı ile tanıdığımız Hakan Gürsoytrak’ın eserleri görülebilir.

Evin Sanat Galerisi’nin sanatçılarından, Latin Amerika’da geçirdiği bir yılın ardından Batı ile Uzak Doğu kültürleri arasındaki ilişkiyi eserlerinde sorgulamaya devam eden Emin Turan;  film ve animasyon karelerini andıran, kimlik üzerine yoğunlaştığı yeni eserleriyle Hakan Cingöz; kendi çektiği fotoğraflardan yola çıkarak tasarladığı kompozisyon ve foto-kolajları tuvale aktaran Zulal; Günlük hayatın karmaşasında kentli bireyin iç dünyasını sorgulayışını bize çoğu zaman cinsiyetsiz kimlikler üzerinden aktaran Aylin Zaptçıoğlu; zıtlıklar üzerine bir yapılar inşa eden, sıradan yapılar olmalarına rağmen anıtsallaştırdığı binaları ile Setenay Alpsoy’un eserleri sergi de yer alıyor.


Evin Sanat Galerisi 20. Yılında ilk defa bir fotoğraf sanatçısına yer veriyor. Uluslararası platformda önemli bir yere sahip olan fotoğraf sanatçısı Murat Germen “Umulmadık Topraklar” kavramını çağrıştıran eserleri ile Evin Sanat Galerisi standıyla 26.Tüyap Artist Sanat Fuarına katılacak.


ARTIST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, 12 - 20 Kasım 2016 tarihleri arasında, hafta içi 11.00 - 19.00, hafta sonu ise 11.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuar, kapanış günü olan 20 Kasım 2016 Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecektir.

0
3076
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
MEKAN BİLGİSİ

1996 yılında Evin ve Ümit İyem tarafından, İstanbul’un tarihi semtlerinden Bebek’te kurulan Evin Sanat Galerisi, kurucularından Evin İyem’in ismini taşımanın ötesinde, sanatçıya ve sanatsevere kendini evinde hissettirmeyi hedefleyerek yola çıkmı

... devamı
İLETİŞİM BİLGİSİ

galeri @evin-art.com

   

 

TAKİPÇİLERİ
4
YAZILARI
3
Geldanlage