1 YAPILAN YORUMLAR
6513 GÖRÜNTÜLENME
1 TAKİPÇİ
1 BEĞENİ
Yeasua Lara Martinez İle Tanışmak

Kaç kişinin başına gelmiştir bu hayatta bilmiyorum ama hiç kendinizi bir filmin içinde hissettiğiniz oldu mu? Bir çağrıyı duymak gibi karşınıza çıkan ufak bir işaretin peşinden gitme isteği duydunuz mu? 


Reiki Master by Yeasua Lara Martinez

Reiki Master by Yeasua Lara Martinez

3 yıl önce şifa enerjileriyle ilgili çalışmalar yaptığım dönemde reiki eğitmenimin ofisine ziyarette bulunduğum bir gün böyle bir an yaşadım. Ofiste yeni olduğunu fark ettiğim bir resim gördüm ve ilk sorduğum soru bu resmi kimin yaptığı oldu. Öyle ki duyduklarım karşısında daha çok etkilendim.

Resimde tasvir edilen kadın ile eğitmenim arasındaki inanılmaz benzerliğe rağmen ressam ile hiç tanışmamış olmaları merakımı daha da arttırdı. Resim bir öğrencisi tarafından hediye edilmiş. Ressamın yaratıcı sürecinde derin meditasyon tekniklerinden ve şifa enerjilerinden yararlanarak eserler ortaya koyduğunu öğrendiğimde aklımdan geçen tek şey ölmeden önce onunla mutlaka tanışmam gerektiğiydi. Resim üzerine yaptığımız derin sohbetin ardından oradan ayrıldım.

Üzerinden aylar geçti. Herkes gibi hayatımı biraz sorguladığım ve kendime dönüp cevaplar aradığım bir sürece girmiştim ve bir gün bir sergi ilanı gördüm. Kolombiya’ lı bir ressam olan Yeasua Lara Martinez’ in “Healing Painting” koleksiyonu sergileniyordu. Serginin broşüründe şöyle bir paragraf dikkatimi çekti: “ Bu koleksiyonda yer alan eserler derin meditasyon ürünü olup sanatçı tarafından şifa enerjisiyle yaratılmıştır. Farklı renkler, kompozisyonlar ve teknikler izleyicinin ruhsal yolculuğunda yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Bu sayede sanatçı insanlığa sanatı yoluyla şifa enerjisi aktarmaktadır.”

Sergi salonuna girdiğimde tüm renkler, çizgiler, figürler sanki benimle konuşuyor gibiydi. “Tanıyorum!” dedim kendi kendime. Tüm bu güzellikler aylar önce ofiste resmini gördüğüm ressamın eserleri olmalıydı. Birden salonun sonunda bir tablo dikkatimi çekti. Önünde durdum ve uzun uzun seyre daldım; herhalde hayatımda bakıp sinirlenmediğim tek sarı o resimde kullanılan sarıdır. “Resting” isimli tablo da yine bir kadın tasvir edilmiş. Uzun simsiyah saçları omuzlarına dökülmüş, zarif mavi elbisesi ve bohem sandaletleri içinde bir gezgin. Altından bir Buda heykeline yaslanmış. Bütün yorgunluğu suyla beraber Buda’ nın eteklerinden süzülerek lotuslar tarafından şifalandırılmak üzere göle karışıyor. Göl kenarında hayat bulan zarif bir ağaç köklerinden aldığı bu enerjiyi fuşya çiçekleriyle evrene bir hediye olarak sunuyor. Birer parmağı andıran yaprakları sarının birçok tonunun birlik içinde dans ettiği gökyüzünü okşuyor. Resmin önünde tamamen şiirsel duyguların içinde kayboldum. Tabloyu o kadar beğenmeme rağmen ona sahip olmam finansal olarak mümkün görünmüyordu. 

"Resting" by Yeasua Lara Martinez  1.00 x 1.10 Acrilic Gold Silver

"Resting" by Yeasua Lara Martinez  1.00 x 1.10 Acrilic Gold Silver

Koleksiyondaki bazı eserler: http://onedio.com/haber/iyilestirme-ozelligi-oldugu-iddia-edilen-meditasyon-urunu-17-resim-336212

Bu tam da İspanyolca’ da karşılığını bulan bir histi bu “Duende”. Bu sözcük bir sanat çalışmasının bir insanı derinden etkileyen gizemli gücünü temsil ediyor. Daha iyi nasıl anlatılabilir ki, bana olan da aynen buydu. Nasıl olur, bu tablo da resmen biri beni resmetmiş, aradığım cevabı vermişti. Benim şifalanmam Buda’ nın topraklarına gitmemle mümkün olabilir miydi? Nitekim bir iki ay içinde toparlanıp Hindistan yollarına düştüm. Orada yaşadığım deneyimler, ilham dolu anlar paha biçilemezdi. Döner dönmez orda çektiğim fotoğraflar dikkat çekti ve bir gezi yazısı yazmam için teklif aldım. Yazımı merak edenler için link: http://filhakikat.net/hindistanyarin-olecekmis-gibi-yasa-hic-olmeyecekmis-gibi-ogren/

Hindistan dönüşü ilk iş, bana ilham veren ve bu muhteşem deneyimleri yaşamama vesile olan insana bir teşekkür etmeliydim. En azından ismini biliyordum ve bir araştırma yaparak izini buldum ve üstad Yeasua Lara Martinez’ e hikâyemi anlatan bir teşekkür maili gönderdim. Aldığım cevapla evrende hepimizin bir şekilde kozmik bir bağla birbirimize bağlı olduğumuzu deneyimleyerek öğrenmiş oldum. Sanat bu bağlardan sadece biri ve şüphesiz en güzeli.

Yeasua Lara Martinez, Güney Amerika yerli köklerinden gelen kültürünü, doğadan ve sevgiden aldığı ilhamla bize şamanik bir peri masalı olarak anlatıyor.  Gördüğüm en büyük yeteneklerden biri ve bence dünyanın onun gibi sanatçılara daha çok ihtiyacı var. Hala yüz yüze tanışmış değilim ancak ölmeden önce mutlaka tanışacağımıza eminim. Aldığım bir habere göre en yakın zamanda tekrar Türkiye’ ye gelmek üzere çeşitli projeler üzerinde çalışıyormuş.  Eserlerini ve kendisini merak edenler için web sitesi ve sosyal medya hesaplarından kendisiyle tanışabilirsiniz.

Instagram: https://www.instagram.com/yeasualaramartinez/

Facebook: https://www.facebook.com/yeasualaramartinez/?fref=ts

Web Sitesi: http://yeasualaramartinez.com/

Live Painting Videosu:

0
6513
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage