0 YAPILAN YORUMLAR
40299 GÖRÜNTÜLENME
9 TAKİPÇİ
1 BEĞENİ
“HERSTORY”

                             EYLÜL ASLAN

                  03/12/2015   -   02/01/2016

Çağdaş Fotoğraf Sanatçısı Eylül Aslan, İlk Kişisel Sergisi ‘HERSTORY’ ile ALAN İstanbul’da!

Eylül Aslan’ın sergisinin adı “Herstory” esasen Avrupa’daki bir feminist düşünce ve eylem akımına  karşılık geliyor. Tarihin hem yazım, hem yaratım olarak erkek merkezli oluşuna bir karşı duruş anlamında tasarlanmış bir kelime. “His-tory” nin "Her-story" olduğu yeni dünya ve yaşam tasavvuru, bu serginin de içeriğinde kendisini gösteriyor. Erkek egemenliğinde kadınların yaşadığı zorluklar, kadın olmanın ne demek olduğu sanatçının ilgilendiği konular arasında. Görsellerin sadeliği ve oyunculuğu bizi Eylül Aslan'ın niyetinin ciddiyet ve ağırlığı konusunda yanıltmamalı. Eylül Aslan'ın sanatı, kısaca ifade etmek gerekirse, kadınların karşı karşıya kaldığı siyasi ve dini baskıya ve kadın bedenselliğinin tabu olduğu ve kadınların cinselliklerini bastırmak zorunda bırakıldığı toplumlara yönelik bir tepki. Sanatçı; “Fotoğraflarımın her biri bir hikaye anlatıyor ve benim hikayemin yanında diğer kadınların da hikayesini anlattığını düşünüyorum” diyerek çalışmalarının içeriğini özetliyor.

Eylül Aslan, fotoğraf serileri ile oluşturulmuş 2 adet kitap yayınlamıştır. Bu seriler  sanatçının günlük hayatın içinde ‘kadın-oluş’a dair izleyiciye dokunan imgeler olarak ortaya çıkıyorlar. Bu imgeler bir yandan da bastırılan ve erkek egemen bir bakışın şiddetine maruz kalan kadın cinselliğinin kendini yeniden özgürlüğüne kavuşturma girişimleri olarak da okunabilir. Samimi, hassas ve duyarlı bir cinsellik, erkeğin fetişleştirip, metalaştırma eğilimiyle ortaya çıkandan epey farklılaşıyor. Çalışmalardaki imgelemi oluşturan kişiler ve nesnelerin yaptığı çağrışımlar her bir çalışmanın sürpriz denebilecek beklenmedik bir etki yaratmasına neden oluyor. Aslan’ın yumuşak ışık tonlamaları, eserlerinin izleyici üzerinde yarattığı yumuşak ve narin hissiyatı daha da belirginleştirir özellikte. Bu yönden çalışmaların içerik ve biçimsel estetiği birbirilerini arttırır nitelikte bir seğire olanak sağlıyorlar.

“Herstory” sergisi 2 Ocak 2016 tarihine kadar ALAN İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.


Contemporary Photo Artist Eylül Aslan Holds Her First Solo Show “HERSTORY” at ALAN İstanbul!

The name of the show, “Herstory”, comes from a feminist movement in Europe, which aims to object the androcentric way history is made and written. The show depicts a new world and life in which “His-tory” becomes “Her-story”. Among the subjects the artist is interested in; are the difficulties women face in a male-dominated world, and what it means to be a woman. The simplicity and the playfulness of her images shouldn't mislead us about the seriousness and the severity of her intentions. To put it shortly, Eylül Aslan's art is a reaction to the oppression of women by politics and religion, and also to societies in which female sensuality is considered a taboo and women are forced to repress their sexuality. Aslan summarizes her work with this sentence: “each one of my photographs tells a story; and I think they also tell stories of other women in addition to mine”.

Eylül Aslan has published two books which feature her photo-series. These series comprise images that deal with being a woman in everyday life. They can also be seen as attempts of female sexuality to free itself again, after having been repressed and subjected to the violence of a male-dominated perspective. A sincere, sensitive sexuality distinguishes itself from the kind that manifests itself through fetishizing and commodificating efforts of men. The associations triggered by figures and objects in the works cause each photograph to create an unexpected, surprising effect. The soft light utilized by Aslan further emphasizes the soft and fragile feeling created by each work. In this way, the subject matter and the stylistic aesthetics of Aslan's works complement and reinforce each other.


“Herstory” can be seen at ALAN Istanbul till January 2nd, 2016.

  • Limon  Berlin  2015
  • Banana Tree Berlin 2013
0
4521
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
MEKAN BİLGİSİ

ALAN İstanbul‘un ana hedefi, bağımsız ve yenilikçi çağdaş sanatın üretimine katkıda bulunmaktır. Mekansal, sosyal ve finansal unsurların sanat için harekete geçirilmesi amaçlanmaktadır. ALAN İstanbul dünya çapındaki çağda

... devamı
İLETİŞİM BİLGİSİ

ALAN Istanbul is open to visitors between 13.00 – 19.00 Saturday 13.00 – 19.00 except Sundays and Mondays.

Asmalı Mescid Cad. No:5/2  Tünel-Beyoğlu / İstanbul / Türkiye

T: +90 212 252 9453

info@alanistanbul.com

... devamı
TAKİPÇİLERİ
9
YAZILARI
11
Advertisement
Geldanlage