0 YAPILAN YORUMLAR
5855 GÖRÜNTÜLENME
6 TAKİPÇİ
2 BEĞENİ
Vazgeçmeler İçin

''Vazgeçti iseniz sevelim efendimiz.'' diye bir biten diyalog vardır Oğuz Atay'ın Tutunamayan'lar adlı muazzam yapıtında. Başı ve sonrası cok da alakadar değil konumuzla. İlk başlarda anlamamıştım neyi anlatmaya çalıştığını. Çok sonraları farkına vardım. Anladığım kadarı ile diyordu ki: Eğer karşılık beklemeden seveceksiniz, eğer artık ondan herhangi bir şey ummuyor iseniz, eğer artık platoniklik adını verdiğimiz mertebeye erişti iseniz sevelim efendimiz, vazgeçti iseniz sevelim. Burdan sesleniyorum ona : ''Sevelim efendimiz.'' 
Ali Lidar da ''Emrah Serbes Hikâyesine 'Hüzünlü Piç' Adını Vermeseydi Bu Hikâyenin Adı 'Hüzünlü Piç' Olurdu'' adlı hikâyesinde, kendinden hiç beklenmedik bi anda, apar topar ayrılan sevgilisi ile ilgili olayı arkadaşına anlatması üzerine, arkadaşının '' Eee abi yalan mı söylemiş, sevmiyor muymuş seni?'' soruna şöyle yanıt verir: Bilmiyorum. Başta öyle zannettim tabii. Sonra zaman geçince 'Belki o ana kadar ve öncesinde gerçekten sevmiştir beni, yalan söylemememiştir belki.'' Şimdi ben de düşünüyorum da belki gerçekten sevmiştir beni. O ana kadar ve sonrasında da gerçekten değer vermiştir. Belki de hâlâ veriyordur. Kim bilir. Belki ben hep yanlış anlamışımdır, çelişkilere düşüp sevmediğini düşünmüşümdür. Beni aldatmış olduğunu öğrendiğim zaman kızmıştım '' Hiç sevmemiş.'' demiştim. Belki de insan aynı anda iki kişiyi sevebiliyordur. Ne malum. 
Lakin hâlâ merak ettiğim bir şey var. Bir kızın Nihat Hatipoğlu'na ''Hocam, ben sevdiğime kavuşmak için dua ediyorum, o da kendi sevdiğine kavuşmak için dua ediyor. Hangimizin ki kabul olur? '' sorusu. Ne büyük bir ironi... Aslında herkese biraz o kızın umudundan lazım değil mi? 
Evet evet kesinlikle öyle. 
Velhasıl kelam biz artık vazgeçtik. Yanlış düşünceleri, kuruntuları, çelişkileri yıkıp sevdik. Vazgeçtiklerimiz ile seviyoruz. Biz sevginin semalarında dolaşıyoruz. Sizde seveceksiniz önce hastalıklı düşüncelerinizi temizleyin sonra vazgeçip öyle sevin... Belki sizi sevmiştir kim bilir? 
Yahu bu arada kavuşmak için dua ettigimden değil vazgeçtim de ben meraktan soruyorum : ''Hocam sahi kimin ki kabul olur?

Âlim AKSOY

0
2305
2
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage