02 HAZİRAN, CUMA, 2023

Festivale Dönüşen Bu Yazı Çok Seveceksiniz

Zorlu PSM’nin ilki geçtiğimiz yaz gerçekleşen, dünya müzik sahnesinin yıldız isimlerini ağırladığı PSM Loves Summer by %100 Müzik konser serisi, bu yıl da eğlenceli ve coşkulu bir konser programıyla müzikseverlerle buluşuyor. 1 Haziran’da Molchat Doma ile başlayan Róisín Murphy, Baxter Dury, Moderat ve Benjamin Clementine’in yanı sıra Türkiye’de ilk kez sahne alacak Tash Sultana ve FOALS gibi isimlerle buluşacağımız PSM Loves Summer by %100 Müzik programına gelin birlikte bakalım.

Festivale Dönüşen Bu Yazı Çok Seveceksiniz

Hafızaları tazelemek için geçtiğimiz yazın olay yaratan konserlerini bir hatırlayalım mı? Warpaint, ALT-J, Vendredi Sur Mer, Chet Faker, biletleri dakikalar içinde tükenen Placebo, Arctic Monkeys… Bu isimlerle bizleri buluşturan Zorlu PSM’nin 2022’de ilk kez düzenlediği PSM Loves Summer by %100 Müzik konser serisiydi. Konser serisi bu yıl da elektronik müzikten post-punk’a, dance pop’tan alternatif rock’a geniş yelpazedeki müzik türlerinde üretim yapan dünya çapında kendinden söz ettiren ve sevilen müzisyenlerle dolu bir programla karşımıza çıkıyor.

​1 Haziran akşamı Belaruslu post-punk grubu Molchat Doma ile başlayan PSM Loves Summer by %100 Müzik konser serisi eylül ayına kadar sürecek programında Róisín Murphy, Baxter Dury, Moderat ve Benjamin Clementine’in yanı sıra Türkiye’de ilk kez sahne alacak Tash Sultana ve FOALS’u Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşturacak.

Róisin Murphy

Moloko’nun Simgesi, Pop Müzik İkonu Róisin Murphy ile Dansa Hazır Mısınız?

Molchat Doma ile başlayan PSM Loves Summer by %100 Müzik’in ağırlayacağı ikinci isim pop müzik ikonu Róisín Murphy olacak. Özgün tarzıyla pop müzikte yaratıcılığın sınırlarını zorlayan Murphy müzikseverlerin kalbini fethetmeye hazırlanıyor. İrlanda’dan çıkarak dünyayı sallayan 90’ların efsanevi elektro-pop gruplarından “Sing It Back”, “Time Is Now” gibi hafızalardan silinmeyen şarkılarından hatırlarsınız- Moloko’nun solisti olarak yükselen kariyerini funk’tan house’a, glam rock’tan country’ye tüm türlerde yaptığı yenilikçi ve orijinal bir yolculukla taçlandıran Róisín Murphy, 7 Haziran Çarşamba akşamı saat 21.30’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde dinleyiciyle buluşacak. Konserin biletine buradan ulaşabilirsiniz.

Baxter Dury

Baxter Dury ile Hayata Dair Alaycı Gözlemler ve Eşsiz Melodiler

Müzikal hayatına acı bir tesadüfle pub rock/new wave ikonu babası Ian Dury için düzenlenen anma töreninde sahne alarak başlayan İngiliz indie rock şarkıcısı Baxter Dury’nin konseri serinin öne çıkanlarından. 2002’den bu yana new wave, indie rock, indietronica, alternative pop ve post-disco türlerinde şarkılar yapmayı sürdüren Dury, özgün vokal becerileriyle hayata dair alaycı gözlemlerini hikâyeleştirerek anlatmayı sevenlerden. Londra ile özdeşleştirilen 1990’ların dream pop melodilerini disko melodileriyle birleştirerek başladığı müzik kariyerinde Cocaine Man, Miami, I’m Not Your Dog gibi sevilen şarkılarıyla Baxter Dury, 14 Haziran Çarşamba akşamı saat 21.30’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak. Konserin biletine buradan ulaşabilirsiniz.

Tash Sultana

Tek Kişilik Müzik Grubu Tash Sultana İlk Kez İstanbul’da

Tash Sultana… Heyecanı dindirmek için bir süre durmak gerekebilir. Tüm dünyada milyonlarca kez dinlenen 2016 çıkışlı “Jungle” şarkısıyla favoriler arasındaki yerini kaybetmeyen, müzikle ilişkisi 3 yaşında başlayan ve Red Rocks Amphitheatre’da gerçekleşen konserlerinin biletlerini sadece beş dakikada tükenen Tash Sultana ilk kez Türkiye’de!

​Avustralya'nın en çok üreten müzisyenlerinden biri olarak anılan, multi-enstrümantalist, şarkıcı-söz yazarı, yapımcı ve daha fazlası olan Tash Sultana, yaptığı her işle dikkatleri üzerine çeken bir müzik insanı. 2022'de Melbourne'ün ikonik Chapel off Chapel’inde özel olarak canlı kaydedilen MTV Unplugged (Live in Melbourne) albümü eleştirmenlerden tam not alarak 160'tan fazla ülkede ses getirdi. Son üretimleri “James Dean”, “New York” ile 2023 yılında da dinleyicisine yeni tatlar sunmaya devam eden Tash Sultana, “Jungle”, “Notion”, “Talk It Out”, “Pretty Lady” gibi sevilen parçalarını canlı olarak dinleyenleriyle buluşturmak için 23 Haziran Cuma akşamı saat 21.30’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde. Konserin biletine buradan ulaşabilirsiniz.

“Kaçırılmaması Gereken Canlı Performans Grubu” Moderat

Başlık biraz abartılmış gibi gelebilir ama sadece biz değil dünyaca ünlü müzik platformu Resident Advisor da aynısını söylüyor: “Kaçırılmaması Gereken Canlı Performans Grubu”. Moderat’ın canlı performanslarında sergiledikleri görsel şovlar da kulaklarımızda yer eden soundları gibi kendinden söz ettiriyor. Primavera Sound, Glastonbury, Sónar, Electric Zoo, Lowlands Fesival gibi festivallerde pek çok kez ana sahnede dinleyici karşısına çıkan Moderat, tüm salonu etkisi altına alacak canlı performansıyla PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında 24 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.30’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olmaya hazırlanıyor. Siz de bu eşsiz performanslardan birine şahit olmak isterseniz konserin biletine buradan ulaşabilirsiniz.

Benjamin Clementine

Benjamin Clementine, Yaz Sıcağında Güçlü Bir Caz Esintisi Yaratmaya Geliyor

Programda ismini görünce “Benjamin Clementine mi geliyormuşşş?” heyecanını yaratan güncel müzik sahnesinin sadece vokaliyle değil besteci kimliğiyle de hayran olunan ismi PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında yeniden İstanbul’da. Pek çok efsanevi sanatçı gibi sokaklarda başlayan müzikal kariyerini çok kısa sürede Antony Hegarty ve Nina Simone ile karşılaştırılma seviyesine çıkaran Benjamin Clementine, piyano ağırlıklı, şiirsel ve sesli balatlardan oluşan üç parçalık çarpıcı EP’si Cornerstone ile çıkışını yapmıştı. Bestelerine sosyal ve toplumsal olaylarla ilgili duyarlılığını yansıtan Clementine, bu tavrıyla en prestijli müzik ödüllerinden Mercury Ödülü'ne de layık görüldü. “Condolence” ve “Phantom of Aleppoville” gibi güçlü hitlerin sahibi Benjamin Clementine, hayranlarıyla buluşmak üzere 12 Ağustos Cumartesi saat 21.30’da Turkcell Sahnesi’nde olacak. Konserin biletine buradan ulaşabilirsiniz.

Yaza FOALS ile Veda

Post-punk grubu Molchat Doma ile yazı başlatan PSM Loves Summer by %100 Müzik konser serisinin kapanışı İngiliz Indie-rock grubu FOALS ile yapılacak.

​Indie-rock, alternatif rock ve dance-punk türlerinden ilham alarak oluşturdukları​ Formation albümleriyle 2005’te başarılı bir çıkış yakalayan grup bu albümün ardından, Antidotes, Total Life Forever, Holy Fire, What Went Down, Everything Not Saved Will Be Lost gibi albümlerle ivmenin yönünü yukarıda tutmaya devam etti. Kendi şarkıları olan “My Number”, “Mountain at My Gates”, “Birch Tree”, “Late Night”ın yanı sıra, Collective Reworks adlı albümde Hot Chip, Hot Since 82, Rüfus Du Sol, Solomun gibi müzisyenlerin ve grupların kültleşmiş şarkılarını yeniden yorumladılar. 2022 yılında çıkardıkları Life Is Yours albümündeki yeni şarkılarıyla da adlarından söz ettirmeye devam eden FOALS, PSM Loves Summer by %100 Müzik konser serisinin kapanış konserini gerçekleştirmek ve Türkiye’deki hayranlarıyla buluşmak üzere 4 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.30’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ne konuk olacak. Konserin biletine buradan ulaşabilirsiniz.

PSM Loves Summer by %100 Müzik konser serisinin biletlerini passo.com.tr’den satın alabilirsiniz.

0
2091
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage