01 NİSAN, PERŞEMBE, 2021

Eda Çekil’in “Aile Albümü” Sergisi Yapı Kredi bomontiada’da

Eda Çekil’in aile albümlerine, aile ve evlilik kurumlarına dikkatli bir bakış sunan İstanbul’daki ilk kişisel sergisi “Aile Albümü”, 8 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da sanatseverlerle buluşacak.

Yapı Kredi bomontiada, sanatçılara galeri sisteminden farklı bir destek yapısı oluşturmak amacıyla 2017 yılında kurulan BüroSarıgedik iş birliğiyle bir dizi sergiyi ağırlayacak. Yapı Kredi bomontiada ve BüroSarıgedik bu iş birliğiyle sanat ortamının güncel koşullarında sanatçılara ve sanatseverlere alan oluşturmayı hedefliyor. Eda Çekil’in “Aile Albümü” başlıklı sergisi ise bu iş birliğinin ilk sergilerinden biri. Çoğunlukla kişisel geçmişine odaklanarak fotoğraf ve farklı ortamları toplumsal cinsiyet ekseninde bir araya getiren Eda Çekil, bu yıl tamamladığı sanatta yeterlik çalışmasında çağdaş sanatta aile fotoğrafı ve toplumsal cinsiyet üzerine odaklanıyor.

Sanatçı ve eğitmen Dilek Winchester, Sanat Dünyamız’ın Mayıs - Haziran 2021 sayısında yer alacak “Müesseseler ve İnce Şeyler” başlıklı yazısında “Aile Albümü” sergisi hakkında şunları söylüyor: “Aile albümlerini, aile ve evlilik kurumunun kadrajına alan sergideki eserler, kuşaklar arası deneyim paylaşımı, sanatçılar arasında süregiden etkileşim, feminizm ve eleştirel teori gibi farklı aktarım hatlarını birleştiriyor ve bazı tarihsel anları ve sanat eserlerini hatırlamak için de bir köprü görevi görüyor. Sanatçı, farklı rollere bürünmekten ve kendi temsillerini kullanmaktan geri durmayarak sanat yapma ediminin dinamik yapısına dair bir okuma sunuyor.”

​BüroSarıgedik iş birliği ile düzenlenen Eda Çekil’in “Aile Albümü” sergisi, 8 Nisan - 8 Mayıs  tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada ALT - Beyaz Oda’da salıdan cumaya 12:00 - 18:00 saatlerinde ziyaret edilebilir.

0
2952
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage