28 ŞUBAT, SALI, 2017

28 Şubat-5 Mart Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Şubat ayının son haftasında ajandalarınızı doldurabilecek tiyatro, sinema ve konser etkinliklerini listeledik. Lansman konserlerinin yanı sıra sezonluk oyunların da yer aldığı haftanın etkinliklerine göz atabilirsiniz. İyi eğlenceler!

28 Şubat-5 Mart Haftalık Kültür Yaşam Dozu

28 Şubat

20:30/Konser/Babylon

Gevende, 17 Şubat’ta Baykuş Müzik etiketiyle dinleyiciyle buluşan Kırınardı adlı albümünün ilk konserini Babylon’da gerçekleştiriyor. Gitmek ve kalmak arasındaki ikileme, yaşadığımız mekânda üretme ve mücadele etmeye odaklı söylemleri olan grubun yeni albümü Kırınardı’dan şarkıların seslendirileceği konser 20:30’da başlayacak. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

©Özgür Can Akbaş

1 Mart

Seafret

21:30/Konser/Salon İKSV

Yayımladıkları Oceans adlı ilk single ile büyük bir çıkış yakalayan İngiliz indie pop ikilisi Seafret, 1 Mart Çarşamba saat 21:30’da Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 21:30’da Salon İKSV dinleyicisi ile buluşacak. 2016’da yayımladıkları Tell Me It’s Real albümü ile müzik listelerinde hızla yükselen grubun vokali, buğulu ve ümit dolucu, özgün bir sese sahip. 1 Mart’ta Salon İKSV’de gerçekleşecek konser biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

West Side Story 

20:30/Müzikal/Zorlu PSM

West Side Story ilk sahnelendiği 1957'den bu yana tüm dünya dillerinde en çok uyarlaması yapılan müzikallerden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye'de ilk kez 1-18 Mart 2017 tarihlerinde sahnelenecek müzikal Zorlu PSM bünyesinde izlenebilecek. İlk kez sahnelendiği 1957’den bu yana William Shakespeare eseri Romeo ve Juliet’in modern bir uyarlaması olarak tanımlanan West Side Story, müzikal tarihinin kült eserlerinden biri olarak biliniyor.

2 Mart

Nilipek ve Can Güngör

20:30/Konser/Babylon

Akustik şarkıların ağırlıkta olacağı konserde Nilipek ve Can Güngör arka arkaya sahne alacaklar. Son olarak 2015 yılında Sabah adlı albümüyle karşımıza çıkan Nilipek ve Can Güngör’ün geçtiğimiz aylarda yayımlanan Yalnız Ölmek adlı yeni albümünden şarkılar söyleyeceği performans, 2 Mart’ta gerçekleşecek. Konserin biletleri biletix ve Babylon gişesinde.

39 Basamak

20:30/Tiyatro/Zorlu PSM

John Buchan’ın yazarlığını üstlendiği Alfred Hitchcock’un yönetmenliğindeki kült film 39 Basamak, Patrick Barlow tarafından tiyatroya uyarlandı. Mehmet Ergen’in Türkçeleştirdiği oyun, Mehmet Birkiye’nin yönetmenliğinde tiyatroseverlerle buluşuyor. Başrollerinde Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık’ın olduğu oyun 1930’lu yıllarda geçiyor. Londra’dan İskoçya’ya uzanan mizah, casusluk dolu bu serüveni anlatan oyun 2 Mart Akşamı Zorlu PSM’de izlenebilecek. Biletler biletix ve Zorlu PSM gişelerinde.

3 Mart

The Away Days

22:00/Konser/Salon İKSV

Yerli müziğin indie rock ve dream pop türünün örneklerinden The Away Days'in, Dreamed at Dawn albümlerinin lansman konseri 3 Mart Cuma günü Salon İKSV’de gerçekleşecek. Kurulduğundan bu yana yurt dışında South by Southwest, Glimps, United Islands gibi festivallerde sahne alan grup; Massive Attack, Portishead, Wild Beasts, Unknown Mortal Orchestra, Local Natives gibi gruplarla aynı sahneyi paylaştı. 3 Mart akşamı gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve etkinlik gişesinde.

Ormanlardan Hemen Önceki Gece

20:30/Tiyatro/UNIQ Hall

Bernard-Marie Koltès’in yazdığı Ormanlardan Hemen Önceki Gece oyunu, 3 Mart’ta UNIQ Hall Sahne’de tiyatroseverlerle buluşuyor. Tiyatro tarihinde önemli bir yeri olan oyun, müzik ve ışık tasarımıyla evsiz bir adamın modern dünyaya ve şehir yaşamına şiirsel bir şekilde başkaldırışını anlatıyor. Yönetmenliği Okan Urun ve Melis Tezkan’ın üstlendiği Ormanlardan Hemen Önceki Gece, 3 Mart’ta UNIQ Hall Sahne’de izlenebilir. Biletler biletix ve etkinlik gişesinde.

Büyük Ev Ablukada

20:00/Konser/ Bahçeşehir Koleji Salonu

Yerli alternatif Rock gruplarından Büyük Ev Ablukada yeni sezon konserlerine devam ediyor. İlk albümlerinin sonrasında 2013 yılında konser albümü Ay Şuram Hâlâ Ağrıyo'yu dijital platformlarda paylaşan grubun esprili bir video ile tanıttıkları Fırtınayt projesi ise canlı elektronik müzik konseptiyle karşımıza çıktı. 3 Mart’ta Bahçeşehir Koleji Salonu’nda gerçekleşecek konserin biletleri biletix ve etkinlik gişesinde.

4 Mart

Kimse Benzemez Bana

13:00/Sinema/Cinemaximum ARMADA

Tel Aviv’in devamlı konuşan ama pek de bir şey söylemeyen gençlerinin anlatıldığı Kimse Benzemez Bana, oyunbaz ve cesur yeni bir sinema dili olarak karşımıza çıkıyor. Hadas Ben Aroya yönetmenliğindeki film samimi hikayesinin yanında gençliğin ironik durumlarını iğneleyici bir üslupla sergiliyor. Kimse Benzemez Bana !f kapsamında Cinemaximum Armada’da izlenebilir. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

Frankenstein

20:30/Tiyatro/Zorlu PSM

Geçen sene rekor izleyici sayısı ile sezona damga vuran, görselliği, prodüksiyonu ve oyuncu kadrosu ile öne çıkan Frankenstein, yeni sezonda da sahnelenmeye devam ediyor. Londra National Theatre'da beş sezondur kapalı gişe olarak oynadıktan sonra Türkiye’de ilk kez Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenen Frankenstein oyununda başrolleri Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda ve Kerem Alışık paylaşıyor. Mary Shelley'in aynı adlı romanından Nick Dear tarafından uyarlanan Frankenstein, 11 Şubat Cumartesi saat 20:30’da izlenebilir. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

5 Mart

Binde Bir Gece Diyalogları

16:30/Tiyatro/Zorlu PSM

İlişkiler ve evliliklerde yaşanan sorunların yanı sıra geleneksel ile modern düşüncenin zıtlığını mizahi bir bakış açısıyla sahneleyen Binde Bir Gece Diyalogları oyunu, 5 Mart’ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde. Birol Güven'in yazdığı Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu kapsamında sahnelenen oyun, yeni sezonda seyircisiyle buluşuyor. Begüm Kütük ve Hakan Meriçliler'in başrolünü paylaştığı oyun, Galip Erdal rejisiyle sahnede. Biletler biletix ve Zorlu PSM gişelerinde.

0
3639
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage