19 EKİM, CUMA, 2018

Sihirli İstanbul Sihirli Aynada

Anna Laudel galerinin muhteşem binasında, 4 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek olan dünyaca ünlü İtalyan sanatçı Daniele Sigalot'un "Empires Ago" adlı kişisel sergisini bulabilirsiniz. "Empires Ago" sergisi bizi Roma ve Osmanlı refah zamanlarına götürüyor. Sanatçı böylece geçmiş ve günümüz arasında bir bağlantı kuruyor. Sergide Roma ve Konstantinopolis'in haritası şaşırtıcı bir şekilde aynadan dışarı çıkıp izleyiciye bakıyor. Sanatçı refah zamanındaki büyük imparatorlukları karşılaştırmak istediğini söylüyor. Amortismana uğratılmış kesimler ortaya çıkartmak istediğini açıklıyor ve belirtiyor: “Gurur ve hüzün aynı zamanda bizim ülkelerimiz için de geçerli”. Aynaya baktığımızda geçmişimizi yansıtıyor, böylece biz de onun bir parçası oluyoruz. Sanatçı, çalışmasında Konstantinopolis ve Roma'nın en tanınmış tarihi yerlerini seçiyor.

Şimdiye Kadar Her Şeye Sahip Olmamıştı, Şimdi YapıyorduÜstünde 4 İyi İdea ve 152 Kötü İdeas adlı eserler sergide karşımıza çıkan büyük ölçekli enstalasyonlar. Sanatçı eserlerini "kurtuluş" olarak nitelendiriyor. Bu süreçte kötü fikirleri iyi olanlara dönüştürüyor. Araştırma görevinin merkezi, kullandığı malzemelerin algılanışı ile gerçek doğası arasındaki belirsizlik etrafında dönüyor ve tüm üretiminin özü olan bir karşıtlık yaratıyor.

En çok tanınan eserleri, görünüşe göre en geçici malzemeden yapılmış, metalden üretilmiş beyaz kağıtlarla yapılmış büyük kâğıt enstalasyonları. Sanatçının yeni prodüksiyonu, Potenza'daki arkeoloji müzesinde ve Ankara'daki Siyah Beyaz Galerisi’ndeki son gösterilerinde de yoğun bir şekilde yer aldı.

Reklam alanında tecrübesi uzun yıllara dayanan Daniele Sigalot, üretken teknikleri kullanarak kendine özgü tarzını oluşturdu. Eserleri ince bir mizah anlayışına sahip ama aynı zamanda küresel konular hakkında düşünmenizi sağlıyor.

0
1574
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage