27 EKİM, CUMA, 2023

Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da

SANATORIUM, Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” başlıklı kişisel sergisini 3 Kasım-16 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” sergisi sanatçının kendi algı dünyasından yola çıkarak günlük yaşamın şekillendirdiği anlamsızlıklara karşı verdiği mücadeleyi soyut ve somut elemanlarla aktaran çalışmalarını izleyicilere sunuyor. Yağlı boya ve dantel teknikleri kullanılarak üretilmiş bu çalışmalar Şendil’in 2000’lerden bu yana yaptığı üretimlere referans veriyor. Bireylerin iç seslerine gönderme yapan görsel ve duygusal karşıtlıkları gösteren serginin çıkış noktası olan “karanlığın” bir metafor olarak ele alındığı bu yaklaşım, sanatçının görünenin ardında kalan imgeleri bulmaya yönelik araştırmasını farklı medyumlarla gözler önüne seriyor. 2x2 cm kareler üzerine işlediği yağlı boya çalışmaları Şendil’in kişisel dünyasından anları piksel piksel gösterirken, benzer bir ızgara (grid) sistemi içinde var olan dantel çalışmaları 2007’den beri geliştirdiği Underscene Project serisinde yer alan alternatif müzik üretimlerinden aldığı toplumsal yansımaları olan şarkı sözlerini yeni bir düzleme taşıyor. Şendil’in sanatsal üretiminde varmış olduğu önemli bir durak noktasını gösteren sergi, politik ve sosyal gelişmeler karşısında, sözcüklerin ve imgelerin yardımıyla yeni duruş biçimlerini arıyor. Dantellere işlenen alternatif şarkı sözleriyle, barok çerçevelere yerleştirilmiş piksel çalışmalar sanatçının karşıtlıklar arasında bir varoluş yöntemi arayışını gösteriyor.

Künye:
1. Merve Şendil, One Night Poetic, 2022, Tuval üzerine yağlı boya, 80 x 110,5 cm (SANATORIUM ve sanatçının izniyle)
2. Merve Şendil, Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler, 2022, Akrilik ip, 78.5 x 175 cm (çerçeveli) (SANATORIUM ve sanatçının izniyle)
​3. Merve Şendil, Bir anlık ışıldadı karanlığın, 2022, Tuval üzerine yağlı boya, 90,5 x 60,5 cm (SANATORIUM ve sanatçının izniyle)

0
887
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage