10 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2019

Peter Stamm'ın Yeni Kitabı “Uzağın Ötesinde” Türkçede

İsviçre’nin son yıllarda çokça konuşulan yazarlarından, eserleri otuz yedi dile çevrilen Peter Stamm’ın Yedi Yıl’ından sonra Uzağın Ötesinde adlı romanı da Nebula Kitap etiketiyle dilimizde yayımlandı.

Roman, bir karı kocanın yaşadıklarından yola çıkarak erkeğin ve kadının ruh dünyasını, bireyin ve toplumun beklentilerini, tutsaklığı ve özgürlüğü yeniden tanımlamaya ve sorgulamaya davet ediyor.

Mutlu bir evlilikleri ve iki çocukları olan Thomas ve Astrid, tatil dönüşü rahat evlerinin verandasında şarap içip dinlenirken, oğullarının ağlamaklı sesini duyan Astrid içeri girer. Yerinden kalkan Thomas ise sadece kendisinin duyabildiği bir sese çekilir gibi bahçe kapısına doğru yürür, kısa bir tereddütten sonra kapıyı açar, dışarı çıkar ve gözden kaybolur. Gündelik yaşamını, ailesini, arkadaşlarını ve işini ardında bırakarak kırlara, Alplere, yaklaşan kışa doğru yürür. Astrid ise evdedir, kocasının nereye gittiğini, ne zaman döneceğini, hatta hâlâ hayatta olup olmadığını bile bilmez.

​Peter Stamm ayrıca İTEF 2019 İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali kapsamında Türkiye’ye gelecek. Yazar, 19 Nisan Cuma akşamı, 19.00-20.30 saatleri arasında Yapıkredi Bomontiada’da çevirmen Regaip Minareci ile birlikte “Yazar Çevirmen Buluşması: Yedi Yıl” başlıklı söyleşide buluşacaklar.

Fotoğraf: Peter Stamm | © Ainhoa Gomà / Acantilado 

0
2320
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage