23 TEMMUZ, SALI, 2019

Kadıköy’ün İlk Uluslararası Festivali Başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği, film, sahaf, çizgi ve caz festivallerini bir araya getirmeyi hedefleyen KADFEST, 22 Temmuz’da Kalamış Park’ında Yıldızlar Altında Sinema Programı ile başladı. 22- 28 Temmuz tarihleri arasında dev perdede 7 gece boyunca 7 ülkeden 7 film gösterilecek. Etkinliğin onur konuğuysa El Jaida (Kadınlar Koğuşu) filminin yönetmeni Selma Baccar.

Program kapsamında Charlie Chaplin’in ilk uzun metraj sessiz filmi The Kid (Yumurcak), Türkiye’de ilk kez açık havada orkestra müziği eşliğinde Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nde gösterildi. Filme, Orçun Orçunsel’in yönettiği Avrasya Filarmoni Orkestrası bizzat Chaplin’in kendisinin bestelediği müzikle eşlik etti. Diğer gösterilecek filmler arasında; Giuseppe Tornatore’nin Cinema Paradiso (Cennet Sineması), Fernando Solanas’ın Tangos, The Exile Of Gardel (Tangolar ve Gardel’in Sürgünü), Jacques Demy’nin Umbrellas of Cherbourg (Cherbourg Şemsiyeleri), Wong Kar-Wai’nin In the Mood For Love (Aşk Zamanı), Selma Baccar’ın El Jaida (Kadınlar Koğuşu) ve Başar Sabuncu’nun Zengin Mutfağı filmleri yer alıyor.

Festival, 22-27 Ağustos tarihlerinde İstanbul Kadıköy Lisesi ve Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin bahçelerinde Çizgi ve Sahaf Günleri ile devam edecek. Atölye çalışmaları ve söyleşilerin yer alacağı festivalde, ikinci el kitapseverler ve koleksiyoncular için mezatlar da düzenlenecek. Barış Manço Kültür Merkezi (BMKM), Barış Manço Müze Evi, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi’nin yanı sıra Bayan Yanı gibi Kadıköy’deki özel mekânlar da hafta boyunca festival kapsamındaki sergilere ev sahipliği yapacak. Festivalde kitap koleksiyoncuları, çizgi roman, manga, karikatür yayıncıları ve sanatçıların yanı sıra Kunst Karikatür Müzesi yöneticisi Gottfried Gusenbauer, çizgi roman uzmanı Didier Pasamonik, kartpostal koleksiyoncusu Sarkis Karamanuk ile Kahire ve Bulak baskıları kitap koleksiyoncusu Aly Abdelwahab Elsayed gibi isimler de yer alacak.

​25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Caz Günleri ile festival sona erecek. Berlin Caz Orkestrası JayJayBeCe’nin açılışını yapacağı festival 4 gün boyunca Yel Değirmeni Sanat Merkezi ve Kalamış Parkı’nda yerli ve yabancı grupların katılımıyla devam edecek. Caz Günleri, TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile Kerem Görsev konseriyle izleyicilere veda edecek.

0
2035
0
  • 23-07-2019
    0
    748
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 23-07-2019
    0
    879
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 23-07-2019
    0
    922
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage