27 EKİM, CUMA, 2023

“Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı

Çevreye atılan ve doğada biriken çöplerin artan miktarının, sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları ve geri dönüşümün önemi konusunda toplumda farkındalık yaratmak üzere tasarlanan “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması başvuruları başladı.

Temiz bir çevre için çöpün azaltılması, doğru yere atılması ve değerlendirilmesi konusunda toplumun hassasiyet ile davrandığı sürdürülebilir bir dünya yaratmak vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın Büyük Efes Sanat’ın desteğiyle hayata geçirdiği “Farkında Mısın?” Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışmasının ilki 2020 yılında düzenlendi. Fotoğraf ve kısa video olmak üzere iki kategorisi bulunan yarışmaya başvurular 15 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Yarışmaya amatör ve profesyonel fark etmeksizin herkes katılabiliyor. Yarışma sonunda, her iki kategoride seçilen ilk 3 eser sahibine para ödülleri verilecek. Şubat 2024 itibarıyla sonuçlanacak yarışmanın jürisinde psikolog Prof. Dr. Zuhal Baltaş, fotoğraf sanatçısı Gültekin Çizgen, koleksiyoner ve küratör Yasemin Emirdağ, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Ömer Vargı yer alıyor. Yarışmaya çevrim içi olarak buradan başvurabilirsiniz.

2020 yılında gerçekleştirilen “Farkında mısın?” yarışmasının ilkiyle Türkiye’nin atık ve çöp konulu ilk ve tek fotoğraf ve video arşivinin adımları atıldı. Bugüne kadar görsel iletişim kanallarında ödül alan ve sergilemeye değer bulunan eserlere yer verildi. 2020 yılında “Farkında mısın?” 1. Ulusal Yarışması Fotoğraf Kategorisi 1.si Doğayı Zehirleme isimli eseriyle Serkan Daldal oldu.

En İyi Fotoğraf Ödülü: 20.000 ₺ + Ödül Heykelciği
En İyi 2. Fotoğraf Ödülü: 15.000 ₺ + Ödül Heykelciği
En İyi 3. Fotoğraf Ödülü: 10.000 ₺ + Ödül Heykelciği
En İyi Kısa Film Ödülü: 20.000 ₺ + Ödül Heykelciği
En İyi 2. Kısa Film Ödülü: 15.000 ₺ + Ödül Heykelciği
En İyi 3. Kısa Film Ödülü: 10.000 ₺ + Ödül Heykelciği

Künye: Serkan Daldal, Doğayı Zehirleme 

0
930
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage