10 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2019

Ahmet Sami Özbudak’tan “Balkonlu Bakkal”

Yazdığı ve yönettiği tiyatro oyunlarıyla pek çok başarı elde eden Ahmet Sami Özbudak’ın üçüncü romanı Balkonlu Bakkal, Artemis Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Kaleme aldığı oyunların yanı sıra Masturi Kabare ve İz adlı romanlarıyla da okurları etkileyen Özbudak, yine etkisi uzun sürecek bir hikâyeyle karşımıza çıktı. Balkonlu Bakkal, Nişantaşı’ndaki konaktan bozma bir aile apartmanında başlayan ve İstanbul’un ücra köşelerine dek uzanıp, Kanarya’nın kanadında bir Türkiye panoramasına uçuruyor okurlarını.

“Nişantaşı’nın en güzel yerindeki Ferahnak Apartmanı’na sarı bir keder lekesi gibi konmuştu Kanarya. Peşinden sürüklediği hikâyesiyle birlikte…

Ferahnak Apartmanı ise içinde yaşam olan bir müze gibiydi. İnsanlarıyla birlikte sergilenen hayatlar ve eşyalarla dolu. Hikâyeleri birbirine karıştıkça çözülecek, çözüldükçe uçlarına yeni hikâyeler eklenecekti. Kanarya’nın gelişiyle, bu apartmanda yaşayan altı ihtiyar kardeşin, dünyanın geri kalanından yalıtılmış hayatları çatırdayacak, her biri bir civciv ürkekliğiyle, kendi hikâyelerini ilk kez yaşayacaktı.”

0
2665
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle