23 MAYIS, PAZARTESİ, 2016

3. İstanbul Tasarım Bienali'ne İngiltere'den Katılacak İsimler

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali, 22 Ekim-4 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. “BİZ İNSAN MIYIZ? : TÜRÜMÜZÜN TASARIMI: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” başlığıyla, Beatriz Colomina ve Mark Wigley küratörlüğünde yapılacak bienal sergileri Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, DEPO, Bomonti Alt ve Studio-X’te yer alacak.

Küratörler Beatriz Colomina ve Mark Wigley, 13 Mayıs’ta İngiltere’nin en önemli mimarlık okullarından Architectural Association’da düzenledikleri “BİZ İNSAN MIYIZ? – TASARIMDAN SONRA TASARIM” başlıklı sempozyumda 3. İstanbul Tasarım Bienali teması üzerine konuştu.

Beatriz Colomina ve Mark Wigley sempozyumda, “Her şeyin tasarlandığı bir devirde yaşıyoruz: Büyük bir özenle şekillendirdiğimiz kişisel görünümümüz ve dijital kimliğimiz, bizi çevreleyen kişisel cihazlar, yeni maddeler, ara yüzler, ağlar, sistemler, altyapılar, veriler, kimyasallar, organizmalar ve genetik kodların hepsi tasarlanıyor. Hatta gezegenimiz bile jeolojik bir katman hâline gelmiş tasarımla tamamen örtülmüş vaziyette. Tasarım dünyasının artık bir dışı yok. Tasarım, dünya hâline geldi. 19. yüzyılın ortalarında İngiltere’de üretilen ‘iyi tasarım’ kavramı artık yeterli değildir. Bu zamanla yok olmuş bir anesteziktir. Kaçınılmaz olan soru ‘tasarımdan sonra tasarım nedir?’” dedi.

Küratörler sempozyumda ayrıca, 3. İstanbul Tasarım Bienali’ne İngiltere’den katılacak bazı isimleri açıkladı. Bu isimler arasında Revital Cohen ve Tuur Van Balen, Tacita Dean, Lesley Lokko, Marshmallow Laser Feast, Lucy McRae, Territorial Agency (John Palmesino ve Ann-Sofie Ronnskog), Jussi Parikka, Madelon Vriesendorp, Mathew Hale ve Eyal Weizman bulunuyor.

0
1785
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage