03 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2017

2-7 Mayıs Haftasında Dikkat Çeken 7 Sanat Etkinliği

İstanbul havalarının yaza birer adım daha yaklaştığı, güneşin yüzünü biraz daha gösterdiği bu haftalarda ziyaret edebileceğiniz yedi sanat etkinliği bulunuyor. Açılışlarda görüşmek üzere.

2-7 Mayıs Haftasında Dikkat Çeken 7 Sanat Etkinliği

Yarın

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi öğrencilerinin burs havuzuna katkıda bulunmak amacıyla Plato Sanat’ın düzenlediği “Yarın” sergisi, 3-6 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gaia Gallery’nin Dolapdere’deki yeni mekânında açılıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmelerini amaçlayan bu destek sergisinde, kırka yakın sanatçının seksenden fazla eseri sergilenecek.

Plato Sanat daimi küratörü Marcus Graf’ın küratörlüğünde gerçekleşen sergide; Haydar Akdağ, Mustafa Akkaya, Alpin Arda Bağcık, Kerem Ozan Bayraktar, M. Sefa Çakır, Orhan Cem Çetin, Serkan Demir, Sinan Demirtaş, İsmet Doğan, Ahmet Duru, Ali Elmacı, Fırat Engin, Murat Germen, Şifa Girinci, Genco Gülan, Horasan, Ayşegül Karakaş, Melike Kılıç, Volkan Kızıltunç, Seydi Murat Koç, Ali İbrahim Öcal, İrfan Önürmen, Damla Özdemir, Ardan Özmenoğlu, Günnur Özsoy, Burcu Perçin, Seçkin Pirim, Sabo, Nejat Satı, Sümer Sayın, Ilgın Seymen, Kaan Sofuoğlu, Hande Şekerciler, Anıl Taşezen (Ayna), Arda Yalkın, Saliha Yılmaz ve Erdoğan Zümrütoğlu’nun eserleri bir araya geliyor.

Kırkpare 

Krank Art Gallery, Ali Akay küratörlüğünde gerçekleştireceği yeni sergisi “Kırkpare” ile sanatçı Aslı Çavuşoğlu’nu ağırlıyor. Kadim bir kırmızı renge odaklanan “Kırmızı / Kırmızı”; yapay bir şekilde üretilmiş taşlar (Taşlar Konuşuyor) ve fotoğraf kağıdı üzerine pozlanan taklit mücevherler ile; adeta bir simülakr dünyasına ait olmaya başlayan tarihi, bu üç ayrı sanatsal çalışmanın birbirleriyle kesişmesiyle ortaya koyuyor. Sergi 4 Mayıs-1 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edilebilir. 

Bir Yaşam Aralığında 

Küratörlüğünü Ecem Erinanç’ın üstlendiği “Bir Yaşam Aralığında” sergisi, ADAHAN -1 Galeri'de 4 Mayıs – 14 Mayıs  tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor. Sergi, Sabo, Özgür Demirci, Ali Elmacı, Horasan, Burak Kabadayı, Müge Kayacan ve Ezgi Tok tarafından üretilen farklı dönem ve bağlamlardaki çalışmaları rutin kavramı çevresinde bir araya getiriyor.

Ali Elmacı-Büyü de Büyü

Jasmina Cibic: Arzuyu İnşa Etmek 

Pera Müzesi’nin “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” sergisi kapsamında gerçekleştirdiği sanatçı konuşmaları “Jasmina Cibic: Arzuyu İnşa Etmek” ile son buluyor. Konuşma, sanatçının sergide yer alan Pavyon ve Arzuyu İnşa Etmek işlerinin yanı sıra, eserlerinde ön plana çıkan ulus inşası ve iktidarın temsiliyle ilişkilenmesi gibi temalara odaklanıyor. “Jasmina Cibic: Arzuyu İnşa Etmek”, 5 Mayıs Cuma günü saat 18:30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz gerçekleşecek.

The Multiplier Effect 

Mixer’in çağdaş sanatı ulaşılabilir kılma hedefine paralel olarak başlattığı sergi serisi Printed, 2017’de “The Multiplier Effect” seçkisiyle devam ediyor. Sergi 5 Mayıs - 10 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Sanatçılar: Abidin Dino, Ahmet Sarı, Ayça Telgeren, Ayşe Gül Süter, Burhan Doğançay, Çağlar Kanzık, CANAN, Canan Tolon, Cemil Batur Gökçeer, Elif Özen, Ferruh Başağa, Gülsün Karamustafa, Güneş Bulut Yılmaz, Hale Oppenheimer, Hasan Özgür Top, Hera Büyüktaşçıyan, Huo Rf, İnci Eviner, Kerem Ozan Bayraktar, Larissa Araz, Murat Balcı, Murat Germen, Nazif Topçuoğlu, Ömer Uluç, Özge Enginöz, Rasim Aksan, Seçkin Pirim, Sena, Siavash Kheirkah, Sinan Demirtaş, Tiraje Dikmen, Volkan Aslan, Yasemin Özcan, Yaşam Şaşmazer, Yuşa Yalçıntaş.

Umut Olasılığı 

Art On İstanbul, 6 Mayıs- 10 Haziran tarihleri arasında Erman Özbaşaran'ın "Umut Olasılığı" başlıklı sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide sanatçının, insanoğlunun yaratılışından gelen döngüye benzer biçimde üretmek ve yok etmek üzerine olan arzunun hissedildiği ve bu süreçten kaynaklanan karmaşa ve birikimin tasvir edildiği eserleri bir araya gelerek insanın şeylerle; şeylerin doğa, tarih ve kültür ile ilişkisini sorgulamaya çalışacak. 

Erman Özbaşaran

Engeller 

Zeynep Birced’in solo sergisi “Obstacles” (Engeller) 10-13, 6 Mayıs akşamı Poligon 'The Shooting Gallery'de Seyhan Musaoğlu’nun küratörlüğünde açılıyor. Eylül ayında Space Debris’de açılan Obstacles 1-9 in ikinci aşaması niteliğinde olan sergi, Birced’in mekâna özel yerleştirmeleri ile son dönem işlerini kapsayacak. Sergi 3 Haziran’a dek Poligon 'The Shooting Gallery'’de görülebilir.

0
4556
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage