13 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2017

13-19 Şubat Haftasında Dikkat Çeken 4 Sanat Etkinliği

Bu hafta ziyaretinizi bekleyen dört sanat etkinliği var. Yola çıkmadan önce geçtiğimiz haftanın etkinliklerini kontrol etmeyi de unutmayın. İyi haftalar!

13-19 Şubat Haftasında Dikkat Çeken 4 Sanat Etkinliği

Ve Yine de Maskem Kudretli 

Doğanın tekrar sahiplendiği mekânları, yeniden vahşi bitkilerin örttüğü Filistin köylerini gençlerle birlikte ziyaret ederek yaptıkları yeni enstalasyon çalışması Ve yine de maskem kudretli ile Basel Abbas ve Ruanne Abou-Rahme, 15 Şubat’ta Alt Sanat Mekânı ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşacak.

Mitoloji, ekoloji ve sömürge ile direniş arasındaki ilişkiyi irdeleyen çalışmaları ile tamamlanmamış yeni anlatımlar hayal eden sanatçılar, video enstalasyonunda eski Filistin köy ve şehirlerine yaptıkları duygusal yolculuğu anlatıyor. Sanatçıların harabelere yaptıkları ziyaretler üzerine bir diyalog olarak kurgulanmış ses yerleştirmesinin de eşlik ettiği Ve yine de maskem kudretli, 16 Nisan tarihine kadar Alt Sanat Mekânı’nda görülebilecek.

Mersad Berber - Bir Bosna Alegorisi

Pera Müzesi, Mersad Berber’in çalışmalarının yer aldığı “Mersad Berber - Bir Bosna Alegorisi” adlı sergiyle, 16 Şubat - 07 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biri olan Mersad Berber (1940-2012), ifade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getirmiştir. Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamış, yerel sanat ortamını dünyadaki eğilimlere açan genç grafik sanatçıları neslinin öncülüğünü yapmıştır. Sanatsal yeteneği ve ustalığı sayesinde en saygın müze ve galerilerde eserleri sergilenen bu kuşaktan az sayıda sanatçıdan biridir.

Sanal Gerçeklik ve İnteraktif Hikayeler Sergisi

16'ncısı gerçekleşecek olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin bu seneki !f Yarın bölümünde "Sanal Gerçeklik" adı altında etkinlikler düzenlenecek. 17-26 Şubat tarihlerinde Bomonti Alt Sanat Mekânı'nda gerçekleşecek etkinlikler, festival boyunca ziyaretçilere ücretsiz olacak.

Festival kapsamında gerçekleşecek ve küratörlüğünü Deniz Tortum’un üstlendiği "Sanal Gerçeklik ve İnteraktif Hikayeler Sergisi"nde 13 iş bir araya geliyor. Sergi; sanatseverleri sinema başta olmak üzere sanat ve medya alanını derinden etkileyen ve geleceğin sanat dalları arasında anılmaya başlanan sanal gerçekliğin heyecan verici ve başdöndürücü dünyasına davet ediyor. "Sanal Gerçeklik ve İnteraktif Hikayeler Sergisi", 26 Şubat tarihine dek ziyaret edilebilir.

Sonsuz Tarla 

İ. Ata Doğruel’in Sonsuz Tarla (Endless Field) adlı performansı, 19-21 Şubat tarihleri arasında saat: 10.00-19.30’da Zilberman Projects’de yer alacak. Performans 48 saat, aralıksız sürecek. Galeri çalışma saatleri dışında kapalı olsa da performans dışarıdan seyredilebilecek.

Geçtiğimiz haftanın sanat etkinliklerine bakmayı unutmayın!

0
3176
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage