06 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2017

6-12 Şubat Haftasında Dikkat Çeken 9 Sanat Etkinliği

Birçok sergi açılışının ve söyleşinin gerçekleşeceği bu hafta yine pek yoğun. Özellikle 9 Şubat’ta bir açılıştan diğerine koşturacağımızı tahmin ediyoruz. Ve size sanatla dolu bir hafta diliyoruz

6-12 Şubat Haftasında Dikkat Çeken 9 Sanat Etkinliği

Nefesten Tül 

Sanatçı Nezihe Bilen Ateş’in yeni kişisel resim sergisi “Nefesten Tül”, Galeri/Miz ev sahipliğinde 7 Şubat’ta açılıyor.

Çoğunlukla kağıt üzerine gerçekleştirdiği çalışmalarında ekolin, pastel, akrilik ve yağlı boya kullanan sanatçı, eserlerinde yok olmuş bir mekân duygusu ve tekil figürlere odaklanıyor. Eserlerinde özneyi saklamayan Ateş, foto-realistlerin aksine özneyle birlikte desen ve pentürü de öne çıkarıyor ve izleyiciye görünenin ötesinde bir içsel durum yansıtıyor.

Kendi sessizliği içinde bir şeyler söyleyerek lirizmi öne çıkaran sanatçının kişisel sergisi “Nefesten Tül”, 28 Şubat tarihine kadar Galeri/Miz Teşvikiye’de görülebilecek.

İmgenin İzinde 

“İmgenin İzinde”; Halil Akdeniz’im sanatının soyuttan kavramsala, kavramsaldan kavram ötesine uzanan yolculuğunun son iki yılda ürettiği, bugünü ve geleceği işaret eden işlerinden bir seçki sunuyor.

Sanatçının 1970’li yıllarda ortaya çıkmaya başlayan imgelerle düşünme, ve imgeler üzerinden düşünme ve araştırma mantığı, zaman içinde sanatının farklı plastik ve kavramsal dönüşümler geçirmesine zemin hazırladı. Kullandığı malzeme, tuval ve tuvaldışı açılımlar, hazırlanış biçimleri ve kullandığı özel boya teknikleri ile kendine özgü fantazi ve imge dünyası kurguluyor. Sergi 9 Şubat’ta Kare Sanat’ta açılıyor.

Streptopelia Decaocto 

Sanatçı Şifa Girinci’nin yeni kişisel sergisi “Streptopelia Decaocto”, Gaia Gallery ev sahipliğinde 9 Şubat’ta açılıyor.

Göç kavramını kitleleri iten ve çeken etkilerden bağımsız, dürtüsel bir kırsal cennet arayışı olarak ele alan sanatçı sergisini; resim, neon, taş heykel, metin ve video gibi çeşitli formlar üzerine kuruyor. Dünyada olup bitenleri imgelerle ve gerçek verilerle anlatan Girinci, bu şekilde veri sanatının kapılarını aralıyor.

Sanatçının kendi köklerinden, coğrafyasından ve derlediği verilerden hareketle yola çıkarak günümüzün majör konularından göç kavramına odaklanan “Streptopelia Decaocto”, 26 Mart’a kadar Gaia Gallery’de görülebilecek.

Serpilen

THE PILL, Leylâ Gediz’in galerideki ilk kişisel sergisini ağırlıyor. Sanatçı üç yıl önceki son kişisel sergisinin ardından, “Serpilen” adlı sergisinde yeni işler gösteriyor. Kelime, Türkçe’de büyüyüp gelişme anlamına gelirken bir yandan da yayılmayı ima ediyor.

Serginin ardındaki küratöryel kararlar, değişik erişim noktalarına imkân verip onları çoğaltarak seyirciyi serginin bütünü üzerinde düşünmeye çağırıyor. Leylâ Gediz, resim ile yerleştirmenin hemen hemen birbirinden ayrılmaz olduğu bir temsil biçimi kuruyor ve bu süreçte seyircinin resim deneyimini dönüştürüyor. Sergi 9 Şubat günü açılıyor.

Aldanma!

Hüseyin Arıcı’nın x-ist’teki ilk kişisel sergisi “Aldanma!”, 9 Şubat - 11 Mart 2017 tarihleri arasında görülebilecek.

Yeni sezonda x-ist bünyesine katılan genç enstalasyon sanatçısı Hüseyin Arıcı’nın “Aldanma!” başlıklı kişisel sergisi, barındırdığı üç farklı seriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Bir, Hazır Nesne ve Omurgasızlar serisinin yer aldığı seçki, sanatçının gerçeklik ve yanılsama ile kurduğu ilişkiyi farklı malzemelerle taklitten öte bir kandırmacaya nasıl dönüştürdüğünü gözlemleme imkânı sunuyor. Enstalasyonlarında ihtiyaç duyduğu hazır nesneleri her zaman kendi üreten sanatçı, “Aldanma!” sergisinde tuval ve modelaj hamuru üzerine yağlı boya kullanımıyla gerçeklik algısı yaratıyor. 

Şimdinin Kırılganlığı 

Daire Galeri ile işbirliğiyle düzenlenen sergi “Şimdinin Kırılganlığı”, 9 Şubat’ta 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de açılıyor! Farklı tekniklerle çalışan 10 sanatçıyı buluşturan sergi, son yıllarda giderek yükselen şimdi kavramını ele alıyor. Hiç bitmeyecekmiş hissi uyandıran şimdiki zamanın ne denli kırılgan olduğunu vurgulayan sergi, Daire Galeri’nin Daire Projects kapsamında galeri mekânı dışında projelendirdiği ilk sergi olma özelliğini de taşıyor.

Açılışına Galata Perform ekibinin de performansları ile katılacağı ve farklı açılardan zamanın uçuculuğuna odaklanan “Şimdinin Kırılganlığı”, 1 Nisan tarihine kadar 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de görülebilecek.

Sergide yer alan sanatçılar: Özgür Demirci, Zeynep Akgün, Sümer Sayın, Ayla Turan, Sayat Uşaklıgil, Hayal İncedoğan, Ahmet Duru, Berkay Tuncay, Sibel Horada ve Nesren Jake.

Anlamsızlık Âleminde 

Jake ve Dinos Chapman’ın Türkiye’deki ilk kişisel sergileri “Anlamsızlık Âleminde” başlığıyla 10 Şubat – 7 Mayıs tarihleri arasında Arter’de yer alacak.

Küratörlüğünü Nick Hackworth’un yaptığı sergi, sanatçıların yeni ve az görülmüş işleriyle beraber “Cehennem” [Hell], “Chapman Aile Koleksiyonu” [The Chapman Family Collection] ve “Gün Gelecek Sen De Sevilmeyeceksin” [One Day You Will No Longer Be Loved] gibi ikonik serilerinden başlıca yapıtları bir araya getiriyor. “Anlamsızlık Âleminde”, Jake ve Dinos Chapman’ın hayli kötümser sanatlarına ve düşüncelerine genel bir bakış imkânı tanıyor. Günümüz kültürünün köşe taşlarını oluşturan pek çok inancın altını hicivle oyan bir yergiyi ve çelişkili işaretleri devreye sokan Chapmanlar, günümüzün en sert şekilde meydan okuyan sanat pratiklerinden birine sahipler. 

Dirimart Dolapdere'de Bellek Üzerine Konuşmalar

Dirimart, Sarkis'in “Ayna” adlı sergisi kapsamında felsefe uzmanları ile bellek kavramı üzerine bir dizi konuşma gerçekleştiriyor. Etkinliklere katılım ücretsiz olacak. 

4 Şubat 2017 Cumartesi 15:00 Hakan Yücefer - "Aristoteles'te Bellek ve Anımsama Üzerine"

11 Şubat 2017 Cumartesi 15:00 Emre Koyuncu -"Cicero ve Halbwachs'ta Belleğin Mekanları"

12 Şubat 2017 Pazar 15:00 Ahmet Soysal - "Felsefe'de Bellek Tartışmaları Üzerine"

Ayrıntılı bilgi için: info@dirimart.com

Sanatçı Eşliğinde Sergi Turu ve İbrahim Cansızoğlu ile Söyleşi 

Olcay Kuş’un Art On İstanbul’daki üçüncü kişisel sergisi “Yokuş Yukarı”, sanatçının toplumsal ruh hallerini, sokak, medya, kimlikler ve jestler üzerinden etüt ettiği son dönem işlerini bir araya getiriyor.

Sergiyi sanatçı eşliğinde deneyimlemek ve sanat yazarı İbrahim Cansızoğlu ile yorumlamak isterseniz 11 Şubat'ta gerçekleşecek tur ve söyleşiye katılabilirsiniz. Konuşma 16:00-17:30 saatleri arasında, Art On İstanbul'un Meşrutiyet Caddesi No: 90A'daki mekânında gerçekleşecek.

0
5907
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage