05 KASIM, CUMA, 2021

MIX Festival’den Sesler Arası Söyleşiler

Bu yıl beşincisi gerçekleşecek “Çok sesli festival” MIX Festival, 5-6 Kasım tarihlerinde müzikseverlere müzik maratonu yaşatacak. Elektronik, indie ve dans müzik seçkisiyle pek çok performansın yer alacağı festivalin katılımcılarından AaRON, Ah! Kosmos ve Goose ile konuştuk.

MIX Festival’den Sesler Arası Söyleşiler

Türler arası zengin bir seçki sunan, bu yıl beşinci kez katılanlara her yönüyle festival coşkusu sunacak MIX Festival presented by %100 Music, 5-6 Kasım tarihlerinde iki gün boyunca üç farklı sahnede Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Festival kapsamında Fransız pop rock müzik ikilisi Simon Buret ve Olivier Coursier'den oluşan AaRON, alternatif yerli müzik sahnesinin öne çıkan isimlerinden Ah! Kosmos ve Something New albümüyle müziğe geri dönüş yapan Belçikalı elektronik rock grubu Goose ile pandemi sürecinin müziklerine etkisini, güncel projelerini ve festivale dair konuştuk.

Sanatçılara ortak üç soru sorduk:

1. Pandemiyle geçen süre sizi ve müziğinizi nasıl etkiledi? Sahnelerden uzak kalmak nasıl hissettirdi?

2. Geçen sürede neler yaptınız? Yeni projelerinizden bahseder misiniz?

3. Mix Festival’de yer almak, yeniden kalabalıklara çalmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Festivale gelecek dinleyicileri neler bekliyor?  

AaRON

1. Geçici olduğunu düşündüğünüzde sahneden uzaklaşmak iyi hissettiriyor. Her şey farklıydı; çünkü kimse bu durumun ne zaman sona ereceğini gerçekten bilmiyordu. Bir noktada, her şey bulanıkken, bazıları bunun sonsuza kadar sürebileceğini söyledi. Eğer müzik özgür bir kuşsa, biz kafese kapatılmış kuşlar gibi hissettik. Beden kafese kapatıldığında zihin bir şekilde uçmak zorunda. Bu yüzden yaratıcı bir ruh hâlinde kaldık ve henüz duyurmadığımız bazı güzel şeyleri başardık.

2. Dediğim gibi, yaratıcılığın sonsuz dünyasına odaklandık. Kanepelerimizde kalmamızın bir anlamı yoktu, televizyonda sonsuz şovlar yayımlamak mümkündü. Sessizce evimde kaldım, gökyüzüne baktım, çok okudum, resim yaptım, beste yaptım, yazdım… Olivier de düzenli olarak bana güzel piyano melodileri gönderdi.

3. Aaron'u sahneye çıkardığımızda ortak bir deneyim arıyoruz ve seyirciden verdiğimiz kadarını almak istiyoruz. Dünyalarımızı paylaşmak için bu topraklara tekrar gelmiş olmaktan çok mutluyuz.

Ah! Kosmos

1. Dinleyiciyle fiziksel alanda buluşamamak psikolojiye çok iyi yansımıyor, bir şarkının insanlardaki hissini birlikte deneyimleyememek büyük kayıp. Bu dönemin, müziğime ve üretimime negatif bir yansıması olmaması adına morali yüksek tutmaya çalıştım, bol bol emprovizasyon yaptım, yeni teknikler denedim. Kompozisyon ve prodüksiyon alanında üretimlerime devam ettim. Oldukça yoğun bir dönem oldu.

2. Büşra Kayıkçı’yla yeni şarkılar yaptık ve ilk şarkımız “0502”yi yayımladık. Önümüzdeki dönemde yeni şarkılarımız yayımlanacak. Özgür Yılmaz’la bir şarkımız ağustos sonunda yayımlandı. Geçtiğimiz dönem müzeler, koreograflar ve farklı disiplinler için yoğun bir üretim süreciyle geçti. Berlin Devlet Müzelerine “Future Walk” ismindeki bir projede kompozisyon ve ses tasarımları yaptım. Bunun dışında Kunstmuseum Basel’in de aralarında olduğu İsviçre’deki iki müzeye ve farklı sanatsal alanlarda kompozisyonlar ve işler ürettim. Dans alanında ise İngiltere menşeli koreograf Aakash Odedra’nın “Cosmoception” işi için müzik yaptım. Koreograf Andrea Salustri’yle Berliner Festspiele’de beş gün boyunca performanslar sergiledik.

3. Tekrardan İstanbul’da sahne alacak olmanın heyecanı büyük. Performans yapmayı çok özledim. Bu yüzden bu festivalde dinleyiciyle kavuşacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Özgür’le yeni şarkımızı ilk defa çalmak da ayrı güzel olacak.

GOOSE

1. Konserlerimiz sürekli olarak öngörülemez şekilde iptal edildi. Yıllar sonra ilk kez boş bir gündeme sahip olmak özgürleştirici hissettirse de hayattaki küçük şeyleri düşünmek, sıfırlamak ve değerini anlamak için mükemmel bir zamandı. Tabii ki canlı çalmak grubumuzun var olmasının ana nedeni, bu yüzden sahnedeki o ham enerjiyi gerçekten özlediğimizi hayal edebilirsiniz. Sadece bu değil, aynı zamanda beklenmedik şeyleri de kaçırdık: Yeni ilginç insanlarla tanışmak, seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve hatta tuhaf bir partiye çok geç kalmak. Bunlar bize en çok ilham veren ve dışarı çıkıp müzik için üretme dürtüsü veren eşsiz anlar.

2. Bu zor zamanlarda kendimize ait bir alanımız olduğu için kutsanmıştık. 2017 yılında eski bir binayı satın aldık ve onu “Safari Studios” adlı kendi müzik stüdyomuza yeniledik. Gerçeklerden ve salgından kaçmak için mükemmel bir mekândı. Yaklaşık bir ay sonra tekrar üretmeye başladık, önce stüdyoyu tek tek ziyaret ettik, sonra hep birlikte.

Her şarkı için harika sanat eserleri ve video klipler yapan Zeno X sanatçısı Bart Stolle ile iş birliği içinde Something New adlı bir EP yapmayı başardık. Bu EP'yi tekrar dinlemek bizi direkt olarak o “uzaylı” kapanma hissine yeniden götürüyor.

Bu arada yeni bir albüm için demolar yazmaya da başladık. Albüm neredeyse hazır, 2022'nin başlarında çıkacak ve bunun için çok heyecanlıyız! GOOSE dışında başka şeyler yapmak için de zamanımız oldu. Mickael birkaç hafta sonra çıkacak ilk solo albümünü bitirdi, Tom başka gruplarla da çalmaya başladı, Bert tekno projesi “B1980” ile iki EP yayımladı ve Dave televizyon ve film için farklı müzikler üzerinde çalıştı.

3. Tabii ki tekrar gelip Mix Festival’de çalacak olmaktan heyecan duyuyoruz! 2017'deki ilk ziyaretimizden harika anılarımız var. Gerçek bir seyirci önünde çalmak çok özgürleştirici hissettirecek, bu yüzden gerçek bir çılgın “Belçika partisi” vermek için iyi bir ruh hâlindeyiz.

5 Kasım Cuma                                                                 6 Kasım Cumartesi

                                                                  

MIX Amfi Sahnesi                                                           MIX Amfi Sahnesi

19.00 Ahmetjah                                                              18:00 Anıl Kırkyıldız 

20.30 Flü                                                                          20.00 Melis Köke

22.00 Günce Acı                                                              22.15 Style-Ist

 

Studio MIX sahnesi                                                       Studio MIX sahnesi 

19.45 Cihangir Aslan.                                                    18.45  Mikado 

21.00 Nova Norda                                                         20.00 Jakuzi

22.15 Ah! Kosmos.                                                        21.15 Islandman

                                                                                          22.30 Goose 

 

%100 Music Sahnesi                                                    %100 Music Sahnesi

20.15 Coma                                                                    19.15 Lalalar

21.30 KÖFN                                                                     20.30  Claire Laffut

22.45 Gaye Su Akyol                                                     21.45 AaRON

                                                                                         23.00 Vitalic (Live)


Festival biletlerini Zorlu PSM gişeleri ve passo.com.tr üzerinden satın alabilirsiniz.

0
1823
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage