31 AĞUSTOS, SALI, 2021

Eylülde Açık Havada Buluşma Rehberi

Pandemi sebebiyle ara verdiğimiz sosyal hayatlarımıza kaldığımız yerden açık hava etkinlikleriyle devam ediyoruz. Yaz boyunca gerçekleşen etkinlikler eylül ayının gelişiyle de hız kesmeden devam ediyor. Festivaller, konserler, film gösterimleri ve tiyatrolardan oluşan açık hava etkinliklerini sizler için derledik.

Eylülde Açık Havada Buluşma Rehberi

Hayatımızı ele geçiren pandemi yüzünden evlerde kapalı kaldığımız bir sürecin ardından yazın gelişiyle biraz da olsa normale döndüğümüz yaz döneminde açık hava etkinliklerinin önemli bir payı var. İnsanlar bu dönemde yazın sıcağından, malum küresel sağlık krizinin etkilerinden kaçarak sosyal mesafe sınırları içerisinde sosyalleşmek için açık havada yapılan festivaller, konserler, film gösterimleri gibi çeşitli etkinliklere yöneldi. Biz de sizler için önümüzdeki günlerde açık havada gerçekleştirilecek etkinlikleri derledik.

Bir Yaz Gecesi Festivali

Kundura Sinema ve Sahne tarafından gerçekleştirilen Bir Yaz Gecesi Festivali, filmden müziğe uzanan geniş programı ile Beykoz Kundura’da gerçekleşiyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen festivalde klasik filmler, belgeseller, ödüllü yapımlar ve konserler 12 Eylül’e kadar katılımcılarla buluşacak. Kırmızı Pabuçlar ve Siyah Kuğu filmlerinin gösterileceği festivalde MadenÖktemErsönmez, Taner Öngür & 43,75 feat. Serap Yağız ve TÖZ TRİO sahnede olacak. Bir Yaz Gecesi Festivali’nin programına ve etkinliklerin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Turkcell Vadi Açıkhava

Vadistanbul, SM Production ve Atlantis Yapım iş birliğiyle hayata geçirilen Turkcell Vadi Açıkhava, konserden tiyatroya pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Turkcell Vadi Açıkhava, konserler serisiyle 9 Ekim’e kadar Türkiye’nin değerli sanatçılarını dinleyicilerle bir araya getiriyor. Konser serisi kapsamında Selda Bağcan, Manga, Ziynet Sali ve Madrigal sahne alacak. Ayrıca Turkcell Vadi Açıkhava tiyatro günlerinde ise Vahşet TanrısıCimri ve Bir Baba Hamlet oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturacak. Etkinliklerin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi yaz boyunca çeşitli kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Hakan Erdoğan Prodüksiyon tarafından hayata geçirilen “Bachçede Yaz Festivali”, 10 Eylül’e kadar “Neşeye Davet” teması altında gerçekleşiyor. Kadıköy Belediyesi Sinematek / Sinema Evi iş birliğiyle hazırlanan “Müzede Suare” programı, 14 - 19 Eylül tarihleri arasında Türk sinemasında İstanbul’un temsiliyetini simgeleyen filmleri izleyiciyle buluşturacak. Ayrıca 22 Eylül’de İstanbul Fringe Festivali’nin “m.u.t.a.n.t.e” isimli gösterisi SSM’de gerçekleştirilecek.  Program hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

49. İstanbul Müzik Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 49.’su gerçekleştirilen İstanbul Müzik Festivali, 16 Eylül’e kadar İstanbul’un açık hava mekânlarında Türkiye ve yurt dışından 30’un üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı müzikseverlerle buluşturacak. “Başka Bir Dünya Mümkün” temasıyla düzenlenen festival programında yer alan konserler Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras, UNIQ İstanbul Açıkhava Sahnesi, Fransız Sarayı, Venedik Sarayı, ARTER Arka Bahçe, Rahmi M. Koç Müzesi, Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus ve Saint Benoît Fransız Lisesi Avlusu’nda gerçekleşecek. Programda ücretsiz olarak düzenlenen çocuklara ve gençlere yönelik doğa yürüyüşleri, atölye çalışmaları ve aktiviteler de yer alıyor. 49. İstanbul Müzik Festivali programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

28. İstanbul Caz Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 1 - 24 Eylül tarihleri arasında 28’inci kez gerçekleştirilecek İstanbul Caz Festivali, açık hava mekânlarda 40’a yakın konseri ve çeşitli yan etkinlikleri müzikseverlerle buluşturuyor. “Caz hissediyorum!” temasıyla düzenlenen festival kapsamında konser verecek isimler arasında Afrika müziğinin dört Grammy ödüllü kraliçesi Angélique Kidjo, pop müzikteki yetkinliğini caza taşıdığı “İhtimaller” projesiyle Kenan Doğulu, Ennio Morricone’ye adadığı albümü “Morriconne Stories”den parçalarla Avrupa cazının önde gelen alto saksofonistlerinden Stefano Di Battista, Hollandalı müzisyen ve prodüktör Niels Broos ile festivale özel projesiyle Mabel Matiz, bu topraklardan şarkılarla dünyaya gerdan kırdıran ve geçen yıl Grammy’ye aday gösterilen Altın Gün, ilham kaynağı olan Atlantic Records’ın kurucusu Ahmet Ertegün’ün hikâyesini şarkılar eşliğinde sahneye taşıyan Karsu, BBC Yılın Sanatçısı Ödülü’nü kazanan ve Glastonbury ve Latitude festivalleri gibi önemli müzik sahnelerinde yer alan Arlo Parks gibi sanatçılar yer alıyor. Bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Parklarda Caz konserlerine #İstanbulBirSahne konserleri de eklenecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserlere her yaştan dinleyici katılabilecek. Festival programına ve detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

KüçükÇiftlik Bahçe

Şehrin eğlence merkezlerinden KüçükÇiftlik Park, KüçükÇiftlik Bahçe’de yaz boyunca film gösterimlerine ve tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapacak. URU organizasyonu ve Mey|Diageo kurumsal desteğiyle düzenlenen “KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu”, 22 Eylül’e kadar çeşitli oyunları tiyatroseverlerin beğenisine sunacak. “KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu”nda Westend - Batının Sonu (Dasdas), Yeni Bir Şarkı (Moda Sahnesi), Çamlıca’nın Üç Gülü (Kedi Sahne Sanatları), Sevgili Arsız Ölüm Dirmit (Tiyatro HemHal), Ben Anadolu (Mam'art) ve Üçü Bir Arada (Davran Tiyatrosu) oyunları sahnelenecek. KüçükÇiftlik Park ayrıca URU organizasyonu ile düzenlediği “KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması” ile bahçe ortamında vizyon filmlerini ve klasikleri izleyiciyle bir araya getiriyor. “KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması” kapsamında RocketmanKelebeklerCaphernaumAhlat Ağacı ve Lux Aeterna filmleri gösterilecek. Bunların yanı sıra KüçükÇiftlik Park’ta çeşitli konserler de gerçekleştirilecek. %100 Music Sunar: Park’ta Rock konserleri kapsamında Adamlar, Jakuzi ve Hedonutopia 12 Eylül’de dinleyiciyle buluşacak. KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek etkinliklerin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları

Ağustos ayı boyunca Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro’da tiyatroseverlerle buluşan “Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları” eylül ayında da Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı Amfi Tiyatro’da 15 yetişkin oyunuyla devam ediyor. Özel tiyatrolarla seyircileri parklarda buluşturan “Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları”, Ataşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin katkıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mekân desteğiyle düzenleniyor. 10 Eylül - 25 Eylül tarihleri arasında devam edecek buluşmaların ayrıntılı programına ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
5833
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage