30 MART, PERŞEMBE, 2023

42. İstanbul Film Festivali’nde Görmeniz Gereken 20 Film

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 7 - 18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 42. İstanbul Film Festivali, dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu zengin bir seçkiyi sinemaseverle buluşturacak. 12 günde, 134 uzun ve 29 kısa metrajlı filmin gösterileceği festivalde kaçırmamanız gereken 20 filmi sizler için seçtik.

42. İstanbul Film Festivali’nde Görmeniz Gereken 20 Film

Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri: Türk Sinemateki ve Onat Kutlar
Önder Esmer
Türkiye / 2023

42. İstanbul Film Festivali’nin Özel Gösterim bölümünün konuğu Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri: Türk Sinemateki ve Onat Kutlar, festivalde prömiyerini yapacak.

“1961 yılında genç yazar Onat Kutlar felsefe okumak için Paris’e gider. Fransız Sinemateki’ne gittikten sonra sinemaya olan tutkusunu keşfeder ve İstanbul’da da bir sinematek kurmaya karar verir. Türk Sinematek Derneği birkaç yıl sonra, 1965’te Onat Kutlar ve bir grup aydın tarafından kurulur. Sinematek beklenenin üzerinde, müthiş bir ilgi görür ve dünyanın dört bir yanından sanat filmleri burada ilk kez gösterilir. Sinematek sadece film göstermekle kalmaz, aynı zamanda entelektüel bir film kültürünün ortaya çıktığı ve yeni nesil sinemacıların, eleştirmenlerin, sinefillerin yetiştiği bir yer hâline gelir. Çok geçmeden Sinematek kendini Yeşilçam çevresiyle beklenmedik bir çatışmanın ortasında bulur.”

Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri: Türk Sinemateki ve Onat Kutlar filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri: Türk Sinemateki ve Onat Kutlar

Bir Adam (Aru Otoko / A Man)
Kei Ishikawa
Japonya / 2022 

İlk uzun metrajlı filmi Gukoroku (Günahın İzleri) ile dünya çapında dikkatleri üzerine çeken Kei Ishikawa’nın yeni filmi Bir Adam prömiyerini Venedik Film Festivali’nin Ufuklar bölümünde yaptı.

“Rie, boşandıktan sonra ikinci kocası Daisuke ile mutluluğu bulmuş ve yeni bir aile kurmuştur. Ancak Daisuke bir kazada ölünce, Rie kocasının sandığı gibi biri olmadığını keşfeder. ‘X’ diye adlandırdıkları bu meçhul adamın gerçek kimliğini ortaya çıkarması için bir avukattan yardım ister. ‘Âşık olduğumuzda, diğer kişinin nesine âşık oluruz? Ya o kişi tamamen farklı biri çıkarsa? Ya gizli geçmişleri en beklenmedik sırları barındırıyorsa?’”

Bir Adam filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Blue Jean
Georgia Oakley
İngiltere / 2022 

Georgia Oakley’nin ilk uzun metrajlı filmi Blue Jean, insanların başkalarını ne kadar hızla ve kolaylıkla şeytanlaştırdığına dair başarılı bir toplumsal dram anlatıyor. 16mm filme çekilen filmin başrolünde yer alan, The Alienist (Ruh Avcısı) ile tanınan Rosy McEwen, filmdeki performansıyla birçok ödüle layık görüldü.

“İngiltere, 1988. AIDS kaygısı zirvede. Popüler beden eğitimi öğretmeni Jean ikili bir hayat sürmektedir. Yakın zamanda arkadaşlarına ve ailesine açılsa da “eşcinselliğin yerel yetkililer tarafından teşvikini” yasaklayan bir yasa nedeniyle okulda olabildiğince çekingen davranmaktadır. Jean ya kendine ihanet edecek ya da akıl sağlığıyla işi arasında debelenecektir.”

Blue Jean filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Burada (Here)
Bas Devos
Belçika / 2023 

Bas Devos’un 2023 Berlin Film Festivali’nde övgüyle karşılanan yeni filmi Burada, Karşılaşmalar Bölümü’nde En İyi Film Ödülü kazandı. Film gündelik yaşamın sakinliğiyle ilerleyen, iki insan arasındaki dile gelmeyen bağ, insanın dünyadaki konumu, aidiyeti ve geçiciliğini ele alıyor.

“Belçika’dan memleketi Romanya’ya dönmek üzere olan inşaat işçisi Stefan, buzdolabında kalan son malzemelerle bir çorba yapmaya karar verir. Kentten ayrılmadan önce dostlarına uğrayıp, çorbasından ikram eder. Bu sırada küçük bir lokantada çalışırken bir yandan da bitkiler üzerine doktora yapan Belçikalı-Çinli bir kadınla yolları kesişir.”

Burada filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Çıkarma (Tafrigh / Subtraction)
Mani Haghighi
İran, Fransa / 2022

Mani Haghighi imzalı Çıkarma, prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yaptı. Yönetmen Haghighi, yeni filmi hakkında şunları söyledi: “Tahran’ın ruh hâli hakkında bir film yapmak istedim: Meseleleri doğrudan ele alan, açıkça politik bir film değil bu, şehrin havası, burada yaşamanın bize, hepimize, görsel ikizlerimizle birlikte nasıl hissettirdiği hakkında bir film.” Filmin başrollerindeki Taraneh Alidoosti ve Navid Mohammedzadeh, Filmekimi’nde gösterilen Leyla’nın Kardeşleri filminde de rol aldı. Ayrıca Taraneh Alidoosti ocak ayında İran'da protestolara katıldığı için tutuklandı ve üç hafta tutuklu kaldı.

“Ferzaneh, Tahran’ın ortasında kocası Jalal’i bir kadının evine girerken görür. Kocasının bir ilişkisi olduğundan şüphelenen Ferzaneh onunla yüzleşir, ancak Jalal aslında iş için şehir dışında olduğunu iddia eder. Jalal, bu söylenen yeri kendisi kontrol etmeye karar verir. Gittiğinde orada Ferzaneh’nin tıpatıp aynısı olan bir kadınla karşılaşır, üstelik bu kadın kendisine tıpatıp benzeyen bir adamla evlidir.”

Çıkarma filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Çıkarma 

Disco Boy
Giacomo Abbruzzese
Fransa, İtalya, Belçika, Polonya / 2023 

Giacomo Abbruzzese imzalı Disco Boy, elektronik müzik ritminden destek alan görselliğiyle dikkat çekiyor. Filmde Franz Rogowski, Morr Ndiaye, Laëtitia Ky, Leon Lučev, Robert Wieckiewicz, Michal Balicki ve Matteo Olivetti rol alıyor. Abbruzzese, film hakkında şunları söyledi: “Her iki bakış açısını, her iki tarafı da tümüyle keşfeden bir savaş filmi yapmak istedim, giderek saykodelik, gizemli, şamanik bir hâl alıyor.”

“Belaruslu Aleksei (Franz Rogowski), Fransız pasaportu alabilmek amacıyla Fransız Yabancı Lejyonu’na yazılmak üzere hiçbir belgesi olmadan Avrupa’yı boydan boya geçer. Nijer Deltası’nda, çevre isyancısı Jomo, köyünün tehdit eden petrol şirketlerine karşı savaşırken kız kardeşi Udoka da kaçma hayalleri kurar. Artık bir komando olan Aleksei, bu bölgede görevlendirilir. Sınırların, yaşamın ve ölümün ötesinde, kaderleri kesişecek midir?”

Disco Boy filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Falcon Lake
Charlotte Le Bon
Kanada, Fransa / 2022

Charlotte Le Bon’un, Cannes’ın Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde prömiyerini yapan bu ilk uzun metrajlı filmi Falcon Lake; bir aşk, bir hayalet ve bir büyüme hikâyesini anlatıyor. Bastien Vivès’in Une sœur (Bir Kız Kardeş) adlı çizgi romanından esinlenen ve 16 mm filme çekilen Falcon Lake, Quebec’te, Montreal’in kuzeybatısındaki Laurentides yakınlarındaki bir gölün kenarında geçiyor. Yaz tatillerini aileleriyle birlikte bir göl kulübesinde geçiren Bastien ile Chloé’nin bir hayalet efsanesiyle haşır neşir oluşlarını anlatan filmde aralarındaki yaş farkına rağmen iki genç arasında benzersiz bir bağ oluşuyor.

Falcon Lake filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Falcon Lake

Hırçın (Scrapper)
Charlotte Regan
İngiltere / 2022 

42. İstanbul Film Festivali’nin açılış filmi de olan Hırçın, Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması-Dram kategorisinde Büyük Jüri Ödülü’nü kazandı. Charlotte Regan’ın yönettiği sıcak, esprili, yaratıcı, tatlı, duygusal bir baba-kız hikâyesi Hırçın’da baba rolüne Triangle of Sadness (Hüzün Üçgeni) başrolündeki Harris Dickinson hayat veriyor. Regan’ın ilk uzun metrajı olan Hırçın, 12 yaşında, hayalperest, komik, kendi başına buyruk Georgie’nin etrafında dönüyor.

“Annesinin ölümünün ardından Georgie, Londra’nın dışındaki evlerinde tek başına mutlu bir şekilde yaşamaya devam etmektedir, arkadaşı Ali ile birlikte evini ve dünyasını yaşama sevinciyle doldurmaktadır. Birdenbire Georgie’nin babası olduğunu iddia eden bir adam ortaya çıkar ve onu gerçeklerle yüzleşmeye zorlar.”

Hırçın filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Iguana Tokyo
Kaan Müjdeci
Japonya, Türkiye / 2022

Kaan Müjdeci’nin ikinci uzun metraj filmi Iguana Tokyo, Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşayan anne, baba ve kızdan oluşan küçük bir ailenin, bir sanal gerçeklik oyunu olan M²’ye bağlanmalarıyla bilinçaltının dehlizlerine uzanan hikâyesini anlatıyor. İlk filmi Sivas ile birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanan Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği Iguana Tokyo’nun başrollerinde Saadet Işıl Aksoy, Ertan Saban ve Deniz Ülkü yer alıyor. 

“Tokyo, yakın gelecek... Şehrin her köşesi, tüm sosyal katmanları M² isimli sanal gerçeklik oyununun büyüsü altındadır. Her yaş ve statüden insanın kendini içinde özgürce kaybedebildiği bu oyun, sıradan bir aile için kazanan ferdin tüm aileyi yönettiği tehlikeli bir deneyime dönüşür. Gerçekle fantezi arasındaki ince çizgi bulanıklaşırken M² yaşam alanlarını kontrol edip ailenin gündelik hayatını yeniden tanımlamaya başlar. Kurallar basittir: Kim kazanırsa evdeki kişisel alanı büyür, daha büyük M²’ye sahip olan evi de yönetir. M²’yi en iyi oynayan aile ferdi 14 yaşındaki Tokyo, elindeki bu güç sayesinde gerçeklikle gerçek olmasını istedikleri arasında gezinir. İnsanların gerçeklikten kolayca kaçabildiği bu yeni dünyada sadece hayvanlar dışarıdadır. Devasa, yeşil bir iguana insanların iki dünya arasında yavaş yavaş kendilerini kaybetmelerine tanık olabilen tek canlıdır.”

Iguana Tokyo filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Iguana Tokyo

Infinity Pool
Brandon Cronenberg
Kanada, Hırvatistan, Macaristan / 2022

Kanadalı bilimkurgu-beden korkusu yönetmeni Brandon Cronenberg’in Possessor’dan (2020) bu yana merakla beklenen yeni filmi Infinity Pool, prömiyerini Sundance’te yaptı. Karanlık, tuhaf, huzursuz edici, çarpık bir bilimkurgu filmi olan Infinity Pool, ücra bir adada tatil yapan James ile Em’e odaklanıyor.

“Kumsal şahane, elemanlar kibar, hava mükemmel... Fakat tanıştıkları gizemli bir kadın ve amansız bir kaza sonrasında şiddet, sınırsız zevk ve sözlerin bittiği noktada dehşet etraflarını saracaktır: Ya idam edilecekler ya da (paraları yeterse) kendi ölümlerine şahit olacaklardır.”


Infinity Pool filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Infinity Pool

Joyland
Saim Sadiq
Pakistan / 2022 

Neşeli anlar kadar melankoliyle yüklü, duygusal bir film Joyland, Saim Sadiq’in yönettiği ilk film. Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan ilk Pakistan filmi olan Joyland, Pakistan’ın da Oscar adayı oldu.

“Otoriter babalarının sözünden çıkmayan Rana ailesi, soylarını sürdürecek erkek çocuklarının varlığıyla gurur duymaktadır. Fakat ailenin geleceğe dair planları ve hem çevreye hem de kendilerine karşı duruşları, beklenti ve zorunluluklarını değiştirecek bir şey olur: Küçük oğulları Haydar gizlice bir erotik kabarede iş bulur, üstüne üstlük arkasında dans ettiği trans kadın şarkıcıya âşık olur.”

Joyland filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kargalar Beyaz Olur (Crows Are White)
Ahsen Nadeem
ABD / 2022 

Matthew Nauser imzalı Kargalar Beyaz Olur filminin çekimleri üç kıtada beş yıl boyunca yapıldı. Film, dağın zirvesinden dondurmanın dibine hakikatin, inancın ve aşkın keşif yolculuğunu anlatıyor.

“Japonya’da ücra bir manastırda bin yılı aşkın bir süredir varlığını sürdüren gizli bir Budist tarikatı dayanıklılık gerektiren çok zorlayıcı fiziksel hareketleri zorunlu kılmaktadır. Onlarca yıl kendi gerçekliğini gizleyen ABD’li Müslüman bir yönetmen, kendince yanıtlar aramak için tavizsizliğiyle tanınan bu manastıra gitmeye karar verir. Oraya vardığında hoş karşılanmaz, onunla konuşan tek kişi dondurma ve Slayer şarkılarını meditasyona tercih eden, dışlanmış bir keşiştir. İkili, kendilerini daha ciddi gerçeklere, bazen de bazı sorunlara taşıyan ilginç bir dostluk kurarlar.”

Kargalar Beyaz Olur filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kargalar Beyaz Olur 

Kızıl Gökyüzü (Roter Himmel / Afire)
Christian Petzold
Almanya / 2023

BarbaraTransit ve Undine gibi filmlere imza atan yönetmen Christian Petzold’un son filmi Kızıl Gökyüzü, dünya prömiyerini büyük ödüle layık görüldüğü 2023 Berlin Film Festivali’nin ana yarışmasında yaptı. Yönetmenin doğal elementleri konu alan üçlemesinin -ilki Undine- ikinci filmi olan Kızıl Gökyüzü, Baltık Denizi kıyısında, bir yanı orman, küçük bir tatil evinde geçiyor. Filmde; Thomas Schubert, Paula Beer, Langston Uibel, Enno Trebs ve Matthias Brandt’in rol alıyor.

“Sıcak amansız bastırmışken haftalardır yağmur da yağmamıştır. İkisi eski ikisi yeni dört genç arkadaş bir araya gelir ve duygular, etraflarındaki kurak ormanlar gibi alev almaya başlar. Mutluluk, şehvet ve aşk, aynı zamanda kıskançlıklar, kırgınlıklar ve gerginlikler gün yüzüne çıkar. Çok geçmeden ormanın alevleri de eve ulaşacaktır.”

Kızıl Gökyüzü filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kızıl Gökyüzü

Kopenhag Diye Bir Yer Yok (København findes ikke / Copenhagen Does Not Exist)
Martin Skovbjerg
Danimarka / 2022

Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nin ana yarışmasında yapan Kopenhag Diye Bir Yer Yok’un senaryosunu Dünyanın En Kötü İnsanı’nın da senaristi Altın Lale ödüllü Eskil Vogt yazdı. Yönetmen Martin Skovbjerg filmi şu sözlerle anlatıyor: “Radikal ve trajik bir aşk öyküsü. Aşkın özgürleştirici potansiyeli ve yıkıcı gücü hakkında şiirsel, canlı, çağdaş bir hikâye.”

“Bir genç kadın hiç iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Erkek arkadaşı, üç ay sonra tuhaf bir teklifi kabul eder: Bir eve kapatılacak ve kadının babası tarafından olaylarla ilgili sorgulanacaktır. Anlaşılan o ki iki âşık tuhaf ve alışılmadık gibi görünen bu hayatı sürmeyi çok önce kararlaştırmışlardır, şehrin göbeğinde, herkesten ve her şeyden uzakta...”

Kopenhag Diye Bir Yer Yok filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kopenhag Diye Bir Yer Yok 

LCV (Lütfen Cevap Veriniz) / RSVP (Please Respond)
İsmet Kurtuluş, Kaan Arıcı
Türkiye / 2022 

İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı ikilisinin ikinci uzun metrajı LCV (Lütfen Cevap Veriniz)’de Cem Yiğit Üzümoğlu, Ushan Çakır ve Melisa Şenolsun rol alıyor.

“Evlenmelerine bir saat kala, törenin yapılacağı otelde son hazırlıklarını yapan Ceren ile Semih, yakın arkadaşları Mert’in geçmişten gelen sırları ortaya dökmeye başlamasıyla en mutlu günlerini sorgulamaya başlarlar.”

LCV (Lütfen Cevap Veriniz) filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

LCV (Lütfen Cevap Veriniz) 

Lynch-Oz
Alexandre O. Philippe
ABD / 2022

Alexandre O. Philippe, sinema tarihini didikleyen İnançlı AtlayışMemoryHalk George Lucas’a Karşı gibi önceki çalışmalarına benzer şekilde, Lynch/Oz’da David Lynch’in Oz Büyücüsü’ne duyduğu ilgiye (ya da takıntıya) odaklanıyor. Filmde Lynch’in apaçık ya da tahmin edilen referansları, kullandığı gizli imge ve semboller Karyn Kusama, John Waters, David Lowery, Rodney Ascher, Amy Nicholson, Justin Benson ile Aaron Moorhead gibi çağdaş sinemanın saygın isimleri tarafından gösterilip anlatılıyor. Alexandre O. Philippe aynı zamanda festivalin uluslararası yarışma jürisinde yer alıyor.

“David Lynch’in pek bilindik bir sözü vardır: “Oz Büyücüsü’nü düşünmeden geçirdiğim gün yok.” Lynch/Oz’da meşhur Technicolor masalı Oz Büyücüsü ile David Lynch’in nev-i şahsına münhasır popüler gerçeküstücülüğü arasındaki büyüleyici ilişkiyi keşfetmek amacıyla işte bu sözün izinden giderek sarı tuğlalı yola düşüyor.”

Lynch/Oz filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ren Altını (Rheingold)
Fatih Akın
Almanya, İtalya, Hollanda / 2022 

Fatih Akın’ın “Yaptığım en zorlu film” dediği yeni filmi Ren Altını, ünlü Kürt-Alman gangsta rapçi Giwar Hajabi, nam-ı diğer Xatar’ın hayat hikâyesini anlatıyor. Filmde Alman aktör ve müzisyen Emilio Sakraya, 1980’lerin sonunda ailesiyle birlikte Irak’tan Almanya’ya göç eden Xatar’ı canlandırıyor. Film, Xatar’ın otobiyografik romanı Alles oder Nix’e (Ya Hep Ya Hiç) dayanıyor.

“Xatar’ın gettolardan müzik listelerinin zirvesine uzanan yolu dramatik olduğu kadar şaşırtıcı da: Irak’taki cehennem gibi bir hapishaneden çıkan Giwar’ın Almanya’da küçük bir suçludan büyük bir uyuşturucu satıcısı düzeyine yükselişi pek hızlı olur. Ta ki bir sevkiyat kaybolana kadar. Uyuşturucu çetesine borçlarını temizlemek için devasa bir altın soygunu planlar. Tam da her şey ters giderken müzik tutkusu sayesinde Giwar’ın önünde başka bir kapı açılacaktır.”

Ren Altını filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ren Altını 

Sıradaki Kız (Da-eum So-hee / Next Sohee)
July Jung
Güney Kore / 2022

Jung July imzalı Sıradaki Kız, prömiyerini Cannes’da Eleştirmenler Haftası kapsamında yaptı. Okullardan şirketlere bir sistemin tümünü (kotaları, grafikleri, ölçümleri ve teşvikleriyle birlikte) kınayan, sessizlerin sesi olan sarsıcı, araştırmacı bir gerilim-dram filmi olan Sıradaki Kız, liseli bir kızın ölümünü araştırırken aslında kendini de sarmalamış acı gerçeklerle yüzleşen kadın dedektif Oh Yoo-jin’in hikâyesini anlatıyor.

Yönetmen Jung July film hakkında şunları söylüyor: “Bir gün bir genç kızın ölümünden haberdar oldum. Tanımıyordum onu, bir yabancıydı sonuçta, peki haberi duyduğumda kalbim neden bu kadar acımıştı? Böylece Sohee hakkında bilgi edindim. Sohee ile tanışmış olan Dedektif Oh Yoo-jin’i buldum. Tek başına ölüme yenik düşen bir çocuk ve tek başına olmanın dehşetini herkesten iyi bilen bir yetişkin. Zaman içinde farklı noktalarda da olsa bu ikisinin yolları kesişti. Çocuk öldü, artık yok, ama bu filmin içinde hayatta kalmasını, adının birçok kişi tarafından uzun süre hatırlanmasını tüm kalbimle diliyorum.”

Sıradaki Kız filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Sıradaki Kız 

Sonsuz Sır (The Eternal Daughter)
Joanna Hogg
UK, USA / 2022

İngiliz yönetmen Joanna Hogg’un yeni filmi Sonsuz Sır, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde ana yarışmada yaptı. Filmin başrolünde yer alan Tilda Swinton filmde hem bir yönetmene hem de annesine hayat veriyor; ikili eski bir otele yerleşmelerinin ardından anılar ve gizlenen gerçeklerle yüzleşiyor. Martin Scorsese’nin idari yapımcılığını üstlendiği film, bilinmeyenler ve gizemli güçlerle çevrili bir dünyada insanın geçmişine dönüp kendini anlamaya çalışmasını anlatan sıra dışı bir gotik hayalet hikâyesi anlatıyor.

Sonsuz Sır filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Sonsuz Sır

Yukarı Çık (Walk Up)
Hong Sang-soo
Güney Kore / 2022

Hong Sang-Soo’nun siyah-beyaz çektiği Yukarı Çık isimli yeni filminde melankolik, insancıl, geçmiş ve şimdiki zamanın gündelik karşılaşmalarıyla, hayatın ne kadar olağanüstü ve sıradan olduğuna dair felsefi sorgulamalar yer alıyor. Filmde bir yönetmenle yetişkin kızı, tasarım alanında tanınan eski bir arkadaşlarına ait bir binayı ziyarete giderler. Kadın onlara binayı zemin kattan başlayarak gezdirir. Üçü, gün boyunca dostça sohbet ederler. Apartmanın her bir katında sanat, aşk, kariyer, din, beslenme alışkanlıkları, pişmanlıklar, tadilatlar ve tabii ki sinemayı kapsayan dört kat dört hikâye anlatılıyor.

Yukarı Çık filmi hakkında bilgiye ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yukarı Çık 

42. İstanbul Film Festivali biletleri 31 Mart Cuma günü 10.30’dan itibaren Passo ve İKSV ana gişeden genel satışa çıkacak.

Filmler alfabetik sıraya göre listelenmiştir.

0
14069
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage