07 NİSAN, PERŞEMBE, 2016

Batman Süpermen'e Karşı’dan Sonra Bunları Okuyun

Süper kahramanların çizgi romanları çoğunlukla filmlerinden daha iyi aslında... Belki yayınevlerine de esin verir diye, Stuff sitesinin süper kahraman takipçileri için paylaştığı iyi çizgi roman listesini paylaşalım.

Batman Süpermen'e Karşı’dan Sonra Bunları Okuyun

1. Max Landis'in Amerikalı Yaratık’ı

Süpermen’in en başarılı yorumlarından biri. Bu seride Clark Kent dünyadaki yerini anlamaya çalışan bir adam. Landis “Chronicle” ve “American Ultra” filmlerinin de senaristi.

2. Greg Rucka ve J.G. Jones'ın Wonder Woman’ı

Wonder Woman bir kadını kadın tacirlerinin elinden kurtarır. Ancak kadın tacirlerden birini öldürünce Batman onu adalete teslim etmek üzere devreye girer. Rucka bir polisiye yazarı; Atticus Kodiak serisini de o yazdı. Ancak Süpermen, Batman ve Wonder Woman çizgi romanlarını yazmayı seçti. Brian K. Vaughan fantastik serisi Y: The Last Man'e de çizim verdi.

3. Frank Miller'den Kara Şövalye’nin Dönüşü

Bir başka yaş alan Batman ve yaşsız Süpermen çaprazlaması. Filmin büyük bir kısmı bu seriden alınmış ama bağlam kaybedilmiş. Kitaplarda var ama filmde Robin yok. Oysa kitapta Batman için önemli bir çıkış noktası teşkil ediyor. Filmde hükümetin ele geçirmeye çalıştığı Man of Steel (Çelik Adam), kitapta devletin araçlarından biri aslında. Anlatımda ve öyküde zaaflar var ama çatışmayı kitap daha iyi anlatıyor.

4. Brian Azzarello ve Lee Bermejo'nun Luthor'u

Landis'in Amerikalı Yaratık serisi çıkana kadar Azarello'nun Luthor'u (özgün adıyla Lex Luthor: Man of Steel [Çelik Adam]) Süpermen'in baş düşmanının arka planını inceleten en iyi çalışmaydı. Aynı filmdeki gibi, Luthor, yeni ortaya çıkan Man of Steel'a ilişkin kuşkuları olan Bruce Wayne yani Batman'ı manipüle eder. Ancak burada Luthor çılgın dâhi ile mutlak kötü arasındaki hududu aşar. Azzarello her üç kahramanın da serilerini yazmış, bunun yanı sıra başka iddialı yapıtlarda da çalışmıştır. Örneğin Bermejo'yla birlikte Joker hakkında bir çizgi roman yazmıştır. Bunların hepsi yetişkinlere yöneliktir.

5. John Byrne'ın Man of Steel'i

Bu az sayıda öyküden oluşan seri 1986'da yayına girdi. Süpermen'in kökenlerini, modern izler kitleye anlatıyor. Bu sırada önceki yıllarda kullanılan Gümüş Çağı saçmalığını da büyük ölçüde konu dışı bırakıyor. Byrne’ın yeniden kurgulanan Krypton gezegeni, Zack Snyder'in Man of Steel'inkiyle aynı yoldan gidiyor. Byrne oldukça etkileyici bir çizgi roman yazarı olarak Marvel'ın Avengers'ına, Fantastic Dörtlü'süne ve X-Men'e de uzun süre hayat verdi.

6. Matt Wagner'ın Trinity'si

Batman'in IGN tarafından hazırlanan en iyi 25 romanından biri olan Trinity, diğer Trinity'den daha hafif bir öyküdür. Üç kahramanın Batman'in düşmanı Ra's al-Ghul, sahte Süpermen Bizarro ve Amazon rakip Artemis ile mücadelelerini anlatan erken bir buluşmadır. Wagner, Grendel serisinin yazarıdır.

0
6753
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage