11 EYLÜL, SALI, 2018

Son Teknoloji Sanat ile Buluştu

Londra’da yer alan Victoria ve Albert Müzesi, “The Future Starts Here” sergisine ev sahipliği yapıyor. Bir dönemin moda objeleriyle en son teknolojiyi buluşturan sergi, geleceğin teknoloji dünyasını hayal eden bir nokta ile modern yaşamın karmaşıklığına dikkat çekiyor. Oumarou Idrissa ve oyuncu Miranda July’ın birlikte hazırladığı I’m the PresidentBaby ise sergide en çok ziyaret edilen enstalasyonlardan biri.

Ortak bir çalışma olan I’m the President, Baby, uyku ve telefon kullanımı arasındaki ilişkiyi inceliyor. Los Angeles asıllı Oumarou Idrissa, Nijerya’dan Londra’ya göçen bir taksi sürücüsü ve bir tür uyku bozukluğu olan insomnia hastası. Sergiye gelen ziyaretçiler, enstalasyonda yer alan göstergelerden Idrissa’nın uyku alışkanlığı ile uyuyamadığı zamanlarda Instagram, Uber, WhatsApp kullanımına ait kayıtları eş zamanlı olarak görebiliyor. Öte yandan sergideki mavi, yeşil, turuncu ve kırmızı perdeler, Idrissa’nın kullandığı app ve uyku durumlarına göre farklı tepkiler gösteriyor.

​Victoria ve Albert Müzesi’nde yer alan I’m the President, Baby, “The Future Starts Here” sergisi kapsamında 4 Kasım’a kadar görülebilecek.

0
1453
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage