10 AĞUSTOS, CUMA, 2018

Pi Artworks Londra, Maude Maris’i Ağırlıyor

Pi Artworks’ün Londra’daki galerisi, gerçeküstü natürmort çalışmalarıyla bilinen Fransız sanatçı Maude Maris’in “Who Wants to Look at Somebody’s Face?” isimli İngiltere’deki ilk solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, ünlü modern heykellerden bazıları referans alınarak, resim ve heykel disiplinlerinde fotoğraf sanatının rolü ile fotoğrafın bir arşiv olarak nasıl kullanılabileceğine dikkat çekiyor.

Maude Maris, ufak buluntuların kalıplarını çıkararak başladığı ve özgün bir kimlik yarattığı çalışmalarında, ele aldığı konuya yönelik reprodüksiyonları öncelikle gruplandırıyor. Sonrasında onların fotoğraflarını çeken sanatçı, kat kat büyütülen nesnelerin kontürlerini, derinliğini, yüzeyleri ve renklerini manipüle ederek onların resimlerini yapıyor. Modern heykel sanatının İngiltere’deki en önemli temsilcilerinden oluşan bir arşivi inceleyerek St. Ives ve Yorkshire arasında, insanlara kutsallığı çağrıştırabilecek şeylerin ne olabileceğini bulan sanatçı, usta isimlerin tarihine saygı göstererek heykelleri ile kendi çalışmaları arasında nazik bir uyum yakalıyor.

​“Who Wants to Look at Somebody’s Face?” sergisi, Pi Artworks Londra’da, 29 Eylül – 9 Kasım 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

0
1206
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage