23 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2018

Müzeler Trump Baby’nin Peşinde!

Trump Baby, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın yakın zamanda İngiltere’ye yaptığı geziyle dalga geçen ve İngiltere’deki birçok müzenin koleksiyonuna katmak için mücadele ettiği bir balon. Kendilerine “Trump’ın bebek bakıcıları” diyen ve çevresel örgütler için çalışan bir grubun tasarladığı balon, ilk olarak grup üyelerinden Mattheww Bonner’ın ağlayan bir bebek Trump çizmesi ile ortaya çıkarken diğer üyelerin daha sevimli göstermek istemesi ile son hâlini aldı.

Trump’ın İngiltere’yi ziyaretinin ardından, birçok aktivist balonu dünya genelinde kullanmak ve sergilemek için grup üyelerinden izin isterken, müzeler de bu furyaya dâhil oldu. Balonun taliplisi olan müzeler arasında British Museum ilk olarak pazarlık masasına oturanlardan. Bishopsgate Institute ve London Museum da balonun peşinden koşanlar arasında yer alıyor. İki müze de sergilendiğinde görülme ihtimali az olsa bile müzelerinde balon için daha geniş bir alan ayırmayı teklif ediyor.

Ancak Trump Baby hakkında farklı düşünenler de var. Victoria and Albert Museum’un sık sık politik söylem içeren yapıtları satın aldığı “acil müdahale” koleksiyonunu yöneten Corrina Gardner, balonun politik söylemlere yönelik düşündürücü bir tasarım olmadığını belirtiyor.

0
1395
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage