19 ŞUBAT, SALI, 2019

Frida’nın Eserleri ve Eşyaları New York’ta Sergileniyor

Brooklyn Museum, Frida Kahlo’nun eserlerinin ve portrelerinde görülen nesnelerin bir arada görülebileceği “Frida Kahlo: Appearance Can Be Deceiving” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. New York’taki ilk ve tek kişisel sergisini 1938 yılında Julien Levy Gallery’de gerçekleştiren sanatçı, seksen yıl sonra yeniden şehirdeki sanatseverlerle buluşuyor ve sergi bu yılın en popüler sergilerinden birisi olarak gösteriliyor.

Londra’daki Victoria & Albert Museum’da Kahlo’nun şimdiye kadar hiç görülmemiş giysilerinin sergilendiği “Frida Kahlo: Making Herself Up” isimli camekânın genişletilmiş versiyonuna sahip olan sergi, Amerika’da son on yılda gerçekleşen en büyük Kahlo gösterimi olma özelliği taşıyor.

Kahlo’nun eserlerinin, kıyafetlerinin, mücevher ve aksesuarlarının, ecza dolabının ve başka şahsi eşyalarının yer aldığı sergi aynı zamanda fotoğrafçı Nickolas Muray, Imogen Cunningham ve Tina Modotti’nin çektiği kırk adet arşiv fotoğrafını da bulunduruyor. Sanatçının hayatının son aylarında ampute ayağı için kullandığı protez de sergilenen eşyalar arasında yer alıyor.

“Frida Kahlo: Appearances Can Be Deceiving” sergisi, 12 Mayıs tarihine kadar Brooklyn Museum’da ziyaret edilebilecek.

0
2184
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage