11 OCAK, CUMA, 2019

David Bowie Is… Sanal Gerçeklik Uygulaması Piyasaya Sürüldü

David Bowie Is… isimli sanal gerçeklik uygulaması, sanatçının 72. yaş gününde piyasaya sürüldü. Altı sene önce aynı isimle Londra’da açılan, sonrasında uluslararası birçok müzeyi gezen, kapanışını geçtiğimiz yıl Brooklyn’de yapan ve 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan sergiden ilhamla ortaya çıkan uygulama, Bowie’nin hikâyesini anlatan 400 nesne ve 25 odadan oluşuyor. Uygulamanın anlatıcılığını ise Oscar ödülllü Gary Oldman üstleniyor.

David Bowie Is… üç boyutlu bir sahne yaratıyor. Küçük objelerle etkileşebileceğiniz, yazılı müzik sayfalarını ya da günlük sayfalarını elinize alabileceğiniz, açılan ve kaybolan videoları izleyebileceğiniz, fotoğraf ve kostümleri döndürebileceğiniz uygulama dilediğinizce zaman harcayabileceğiniz, aralar verebileceğiniz ve istediğiniz kadar ziyaret edebileceğiniz bir sergi sunuyor.

Kariyerinin başlangıcından son albümüne David Bowie’nin hayatını keşfedebileceğiniz uygulamada, Diamond Dogs fotoğraf çekiminden Top of the Pops performansı Starman’e, Rock and Roll Suicide kıyafetinden Alexander McQueen kostümlerine, 1969 yılında yapılan pandomim klibi The Mask’tan (A Mime) Blackout’un kesilmiş şarkı sözlerine kadar birçok şey bulacaksınız.

0
1111
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage