23 KASIM, PERŞEMBE, 2017

Yunus Nadi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 72’ncisi düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri “Edebiyat” ve “Bilimsel Araştırma” olmak üzere iki ana dalda verildi. Cumhuriyet Vakfı tarafından yürütülen ödüller “Edebiyat Ana Dalı”nda öykü, roman ve şiir; “Bilimsel Araştırma Ana Dalı”nda ise sosyal bilimler dalında sahiplerine takdim edildi.

Seçici Kurulu’nda Hikmet Altınkaynak, Sezer Ateş Ayvaz, Metin Celâl, Nursel Duruel ve Seval Şahin’in yer aldığı “Öykü Ödülü”nün sahibi Pera Mera adlı kitabıyla Murat Yalçın oldu. Seçici Kurulu’nda Ahmet Cemal, Turhan Günay, Handan İnci, Güray Öz ve Yüksel Pazarkaya’nın yer aldığı “Roman Ödülü”nü Sibop ile Başar Başarır kazandı. Seçici Kurulu’nda Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost, Turgay Fişekçi ve Doğan Hızlan bulunan “Şiir Ödülü”nü iki isim paylaştı: Şiirin Kıyılarında kitabıyla Abdülkadir Paksoy, Gözleri Muhacir kitabıyla İhsan Tevfik.

Seçici Kurulu’nda Erdal Atabek, Prof. Dr. Rona Aybay, Prof. Dr. Bozkurt Güvenç, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. İonna Kuçuradi ve Prof. Dr. Ahmet Mumcu’nun yer aldığı “Sosyal Bilimler Ödülü”ne bu yıl Mahalledeki AKP adlı çalışmasıyla Sevinç Doğan layık görüldü.

Görsel: Øystein Sture Aspelund

0
3116
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage