26 EKİM, PERŞEMBE, 2023

Ebru Döşekçi ve Seçkin Pirim’in “Blue Studio” Sergisi Galeri Siyah Beyaz’de

Galeri Siyah Beyaz, 40. yılın sanatçı ikililerinden Ebru Döşekçi ve Seçkin Pirim’in “Blue Studio” başlıklı sergisini 27 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Galeri Siyah Beyaz, 40. yılı olan 2023-2024 sezonunda, birlikte üretme pratiğinin bir karşılığı olarak sanatçı eşleşmelerini izleyicilerle bir araya getiriyor. Zamanlarını ve mekânlarını birbirleri ile paylaşan sanatçı ikilileri, aynı malzemeye farklı zamanlarda müdahale etmenin yanı sıra aynı mekânda birbirlerinin malzemelerini ve imgelerini dönüştürüyor. Sanatçı ikililerinin üretim sürecinden başlayan ve temelde bir yaşam pratiği olan bu birliktelik, sanatçıları, galeriyi ve izleyicileri ortaklaşmaya davet ediyor.

Bundan 15 yıl önce eski Rum İlkokulu’nda ilk ortak atölye deneyimini yaşayan Ebru Döşekçi ve Seçkin Pirim, aynı atölyede çalışıyor olmanın ritmini ortak iş üretme pratiğine yansıtıyor. Sergi adını sanatçıların yaklaşık bir yıldır Londra’da paylaştıkları atölyeden alıyor. “Blue Studio” malzeme, form ve renk açısından birbirini tamamlayan eserleri izleyiciye sunuyor. Birlikte yaşayan, dolayısıyla gündelik yaşamı paylaşan sanatçı ikilisi, sergide yer alan çalışmalarında yapıtların katmanlı formunu ve dokusunu öne çıkarıyor. Ortaklaştıkları bir yaşamın hikâyelerinden yola çıkarak oluşturdukları sergide her iki sanatçının üretme pratiği ve sürecinin iç içe geçiyor.

​Adres: Kavaklıdere sokak 3/1-2 Şili Meydanı Ankara

0
1010
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage