16 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2018

6. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’ne Başvurular Başladı!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT’nin iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali için başvurular başladı. 26 Ekim - 3 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, uzun ve kısa film başvurularının yanında Bosphorus Film Lab’e de yapım ve fikir aşamasındaki film başvurularını kabul ediyor.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “En İyi Film” dalında kazanan filme verilecek olan 100.000 TL para ödülününün yanı sıra “En İyi Yönetmen”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni” ve “En İyi Kurgu” dallarında da kazananlara para ödülü verilecek.

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması kapsamında ise kurmaca, animasyon ve deneysel türdeki filmlerin katılabileceği En İyi Ulusal Kısa Film dalında birinci olan film 10.000 TL para ödülünü kazanırken, En İyi Kısa Belgesel Film dalında kazanan film de 10.000 TL para ödülünün sahibi olacak. Bu ödüllerin yanı sıra yarışmaya katılan tüm kısa filmler 25.000 TL değerindeki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için yarışacak.

​Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından gerçekleşecek festival için 17 Ağustos’a dek başvuru yapılabilecek.

0
1735
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage