07 ARALIK, PERŞEMBE, 2017

23. Gezici Festival Sinop'a Geliyor

1 Aralık’ta Ankara’da yolculuğuna başlayan 23. Gezici Festival, 8-11 Aralık tarihlerinde Sinop Belediyesi ve Telvin Sanat Akademi’nin katkılarıyla rotasını Sinop’a çeviriyor.

Pelin Esmer’in, senaryosunu yazar Barış Bıçakçı’yla birlikte kaleme aldığı İşe Yarar Bir Şey filmi ile açılacak festivalin açılış törenine Pelin Esmer, Başak Köklükaya, Yiğit Özşener ve Dilde Mahalli katılacak. Hakan Günday’ın aynı adlı romanından uyarlanan, Onur Saylak’ın yönettiği Daha filmi de festivalde yer alan filmlerden. Emre Yeksan’ın yönettiği Körfez Filminin gösterimine Emre Yeksan ve yapımcısı Anna Maria Aslanoğlu katılacak. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü dahil dört ödül alan ve Moskova Film Festivali’nde Fikret Reyhan’a En İyi Yönetmen Ödülü’nü getiren Sarı Sıcak’ın gösteriminde de yönetmeni Fikret Reyhan katılacak.

Yerli yapımlar dışında izleyiciyi dünya sinemasıyla da buluşturacak filmler de gösterilecek. Kuzey Fransa’da Calais kentinde büyük bir malikânede yaşayan Laurent ailesi üzerinden burjuva kültürüne alaycı bir bakış atan usta yönetmen Michael Haneke’nin son filmi  Happy End, Filistin’de bir geleneğe uygun olarak düğün davetiyelerini elden teslim etmesi gereken bir baba-oğulun kent içerisindeki yolculuklarını anlatan Filistin’in Oscar adayı Wajib ve adli tıp uzmanı Dr. Nariman’ın, otomobiliyle çarpıp yaralanmasına neden olduğu küçük çocuğun ölmesiyle içine düştüğü vicdani ikilemi anlatan No Date, No Signature bu yılın önemli yabancı filmleri olarak festivalde yer alacak.

​Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak tüm gösterimler ücretsiz olacak.

0
1430
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage