02 MART, PERŞEMBE, 2017

New York’ta Sanat Fuarı İstilası

New York’un sanat hayatını hareketlendirmek üzere tasarlanan ve bir hafta boyunca sanatseverlerden büyük ilgi toplayan fuarlar haftası Armory Week başladı! Farklı konsept ve disiplinlerde çok sayıda sanatçı, kurum ve izleyiciyi bir araya getiren ve özellikle çağdaş sanata saygı niteliğinde düzenlenen hafta için bir rehber hazırladık. 

New York’ta Sanat Fuarı İstilası

Adını dünyanın en geniş çaplı fuarlarından biri olan Armory Show’dan alan Armory Week, 1995 yılından beri New York’u çağdaş sanatla renklendirmeye devam ediyor. Bağımsız sanatçılar, galeriler ve koleksiyonerlerle Mart ayının ilk haftasını dolu dolu geçirmek için dikkat çeken sanat fuarlarını listeledik. 

ADAA Art Show

Art Dealers Association of America tarafından bu yıl 29’uncusu düzenlenen ADAA Art Show, 72 ülkeden pek çok galeri, sanatçı ve koleksiyoneri bir araya getiriyor. 19. yüzyıldan günümüze farklı disiplin ve malzemelerle üretilmiş eserlerin sergilendiği fuar, New York’un sanat hayatına yeni bir soluk getiriyor.

Ne zaman: 1-5 Mart 2017

Nerede: Park Avenue Armory, New York

Ne kadar: 25$

Armory Show

20 ve 21. Yüzyıla damgasını vurmuş sanat eserlerini izleyiciyle buluşturan Armory Show, fuar haftasının en geniş çaplı etkinliği olma özelliği taşıyor. 207 adet galeri ve kurumun katıldığı fuar, beş ayrı kategoriye bölünmüş bir programla karşımıza çıkıyor. Bu kategorilerden biri de bu yıl ilk kez düzenlenen “Platform” olacak. 

Ne zaman: 2-5 Mart 2017

Nerede: Piers 92 & 94, New York

Ne kadar: 47$

Photograph by Teddy Wolff

Clio Art Fair

Kendine özgü tarzıyla bir “anti-fuar” olarak tasarlanan Clio Art Fair, çalışmalarını bağımsız olarak yürüten ve henüz keşfedilmemiş olan yaratıcı zihinleri New York’a tanıtma misyonuyla yola çıkıyor. Var olan coğrafi, hierarşik ve maddi sınırları aşıp yeni  medya  alanında yeni ve yaratıcı bir diyalog kurmayı amaçlayan fuar, aynı zamanda Piero Manzoni, Carla Accardi, Maurizio Cattelan ve Nina Berman gibi ikonik sanatçıların çalışmalarına yer veriyor.

Ne zaman: 2-5 Mart 2017

Nerede: 508 West 26th Street, New York

Ne kadar: Ücretsiz

Scope

Her yıl alışılmışa meydan okuyan sokak sanatı, heykel ve fotoğraf örnekleriyle fuar haftasını renklendiren Scope, 60 katılımcı galeri ve kurumla 17. kez gerçekleşecek. Yıllık ortalama 1.2 milyon ziyaretçiyle büyük ilgi gören fuar, farklı performans ve anlık showlarla farklı bir deneyim sunuyor. 

Ne zaman: 3-5 Mart 2017

Nerede: Metropolitan Pavilion, New York

Ne kadar: 25$

[Isabella Sedeka, Green Synapse, 2015, Acrylic, gold & silver leaf on canvas, 100 x 160 cm.]

Independent

2017’de çoğunluğu New York’da bulunan 52 galerinin yer aldığı fuar, sanatın geleneksel sergilenme pratiklerini gözden geçirerek izleyicilere yeni sergi methodları deneyimleme imkânı sunuyor. Mekâna odaklanan ve sergi alanına yeni bir ritim getiren Independent, 2010 yılından beri sanat eserine olan bakışımızı değiştiriyor.

Ne zaman: 3-5 Mart 2017

Nerede: Spring Studios, New York

Ne kadar: 25$

Spring/Break

Armory Week’in en popüler fuarlarından biri olan Spring/Break, 400 sanatçı ve 150’nin üzerinde küratörün katılımıyla küratör ve sanatçı odaklı bir fuar olarak karşımıza çıkıyor. 2017’de “Black Mirror” temasıyla yola çıkan fuar, sanat pazarının yüksek fiyatlarına karşı tepkisel duruşuyla da dikkat çekiyor.

Ne zaman: 1-6 Mart 2017

Nerede: 4 Times Square, New York

Ne kadar: 15$

Art On Paper

Kağıt ve kağıt hamurundan yapılmış baskı, heykel ve resimlerin sergilendiği Art On Paper, bu hafta ulusal ve uluslararası 84 galerinin katılımıyla gerçekleşecek. Bu yıl Pablo Lehmann, Timothy Paul Myers ve Andrew Barnes tarafından tamamen kağıttan yapılan mekâna özgü bir enstalasyon çalışmasına yer veren fuar, izleyicilere kağıtla tasarlanmış bir dünyanın kapılarını açıyor.

Ne zaman: 3-5 Mart 2017

Nerede: Pier 36, New York

Ne kadar: 25$

NADA

Bu yıl Mayıs’ta düzenlenen Frieze Week’ten ayrılıp Armory Week’e katılan NADA, 2017’de 100 adet katılımcıyı sanatseverlerle buluşturuyor. Kar amacı gütmeyen bir tutumla düzenlenen etkinlik, Kickstarter’ın organize ettiği pek çok panele ve Gordon Robichaux küratörlüğünde gerçekleşecek bir performans ve video gösterimlerine ev sahipliği yapacak.

Ne zaman: 2-5 Mart 2017

Nerede: Skylight Clarkson North, New York

Ne kadar: 20$

Volta

10. yılında solo ve duo projelere odaklanan Volta, 96 katılımcıyla galeri ve sanatçı arasında daha aktif ilişkiler kurmayı amaçlıyor. Bu yıl aynı zamanda Wendy Vogel küratörlüğünde özel bir sergiye de ev sahipliği yapacak fuar, beden ve kimlik politikası üzerine odaklanan temasıyla ilgi toplamaya devam ediyor.

Ne zaman: 1-5 Mart 2017

Nerede:Pier 90, New York

Ne kadar: 25$

0
2930
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage