11 TEMMUZ, SALI, 2023

Genç Sanatçılara Destek: “Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin genç sanatçılara alan açmak ve destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması”nda ilk 20’ye giren eserler, Taksim Sanat’ta 30 Temmuz’a kadar halkın beğenisine ve oylamasına sunuluyor.

Genç Sanatçılara Destek: “Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin genç yetenekleri özgür bir ortamda sanat pratiklerini sergilemeye ve hikâyelerini anlatmaya teşvik etmek amacıyla düzenlediği, teması “Bellek ve An” olan “Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması”nda dereceye giren ilk 20 eser, 30 Temmuz 2023 tarihine kadar Taksim Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

​2 Haziran’da başvuruları sona eren yarışmaya süreç boyunca Türkiye’nin her yerinden 700’ün üzerinde lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi/mezunu başvurdu ve bunlardan 20’si sergi aracılığıyla izleyici karşısına çıkarıldı. Dereceye giren genç yetenekler Aliye Akman, Ayça Selcen Korgun, Ayşe Uluçay, Bahar Ata, Batuhan Daşdemir, Burak Baş, Emincan Kale, Eren Bayezit, Gülcenur Özdemir, Havva Nur Büyükdikmen, Lena Demirhan, Mahmut Başkurt, Mutlu Aksu, Nuray Çiçek, Özge Akdeniz, Raife Tokyürek, Sefer Tan, Sema Nur Karadeniz, Yasin Canlı ve Zeynep Sude Can’ın resimleri sergi kapsamında izleyiciye sunuluyor. Sergiyle eş zamanlı olarak düzenlenen oylama ile sanatseverler dereceye giren eserlere Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden oy vererek Halk Ödülü’nün kazananını belirleyecek.

“Bellek ve An” temalı resim yarışması “Genç sanatçılara kendilerini daha özgür hissettikleri bir alan yaratarak sanat pratiklerini göstermeleri ve hikâyelerini anlatmaları için teşvik edebilir miyiz?” sorusundan hareketle hayata geçirildi. Yarışma sonucunda açıklanan 20 isim, Çelenk Bafra, Eda Kehale Argün, İnci Eviner, Osman Erden ve Oya Delahaye’den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi. Hangikredi’nin ana destekçisi olduğu yarışmanın sergisinin proje koordinatörlüğünü ise Banu Seyhan üstlendi.

Yarışma ile ilgili olarak İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas şunları söyledi: “Genç sanatçılara alan yaratıp onları motive etmeyi hedeflediğimiz yarışma kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından 700’ü aşkın başvuru aldık. Seçici kurulun titiz ve özverili değerlendirme sürecinin ardından ilk 20’ye giren eserler belirlendi. Şimdi de özgün ve etkileyici çalışmalar arasından seçilen bu eserleri 11 Temmuz itibarıyla Taksim Sanat’ta sergilemeye başlıyoruz. Halk Ödülü’nün belirlenmesi içinse, Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden bir oylama başlatıyoruz. Tüm eserler birbirinden kıymetli hem finalistler hem de başvuru sahibi tüm eser sahiplerini tek tek tebrik ediyorum.”

​Serginin proje koordinatörü Banu Seyhan ise şunları söyledi: “İzleyiciyi genç sanatçılarla bir araya getirme niyetleri ile yola çıkan yarışmamızda; 11 - 30 Temmuz tarihleri arasında Taksim Sanat’ta gösterilmek ve halk oylamasına sunulmak üzere seçici kurulumuz tarafından finalist 20 eser seçildi. 11 - 30 Temmuz tarihlerinde gelen izleyicilerin sanat eserleri ile daha ayrıntılı bir ilişki kurması, daha aktif bir rol üstlenmesi adına sergilenecek 20 finalist eseri oylayabiliyor olacaklar ve ‘Halk Özel Ödülü’ kazananı gelen ziyaretçilerin oylaması sonucunda belirleniyor olacak.”

Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek halk oylamasında en fazla oy alan eserin sahibi, 10.000 TL’lik Halk Ödülü’nü kazanacak. Sergi sonrasında ise seçici kurul tarafından belirlenecek birinciye 50.000 TL, ikinciye 25.000 TL, üçüncüye 10.000 TL ödül verilecek.

​“Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması”nda ilk 20’ye giren eserleri 30 Temmuz’a kadar Taksim Sanat’ta görebilir, beğendiniz esere Radar İstanbul uygulaması üzerinden oy verebilirsiniz. “Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması” hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
3421
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage