03 EKİM, SALI, 2017

Bu Sezon Sonbahar Modasını Sanat Belirliyor!

Moda ve sanat arasındaki ilişki her zaman canlıdır ama iki dünya arasındaki çizginin bu sene birbirine çok yaklaştığını görebiliyoruz.  Pek çok tasarımcı ilham almak adına sanat dünyasını yakından takip ediyor. Madison Caddesi ise bunu deneyimlemek için önemli noktalardan biri!

Bu Sezon Sonbahar Modasını Sanat Belirliyor!

Calvin Klein’in şık ama rahat tasarımlarının arkasındaki isimlerden olan Raf Simons, markanın New York’ta adeta amiral gemisi diyebileceğimiz 60. Cadde ve Madison üzerinde bulunan mağazasının tasarımı için sanatçı Sterling Ruby ile sıkı bir iş birliği içerisine girdi.

Aynı caddenin köşesinde bulunan Louis Vuitton vitrinine gözlerimizi çevirdiğimizde ise çanta ve aksesuarların üzerinde Jeff Koons’un yorumu ile ünlü sanat eserlerini görebiliyoruz. Ve daha nicesi..

Gelin bu sonbaharın sanat ve moda karması 10 koleksiyona göz atalım!

Valentino’nun Güzellik Mirası

Valentino’nun kreatif direktörü Pierpaolo Piccoli, 2017 sonbahar erkek giyim koleksiyonu için, , sanatçı Jamie Reid ile çalışmayı seçti. Koleksiyona ise Beauty Is a Birthright: Reclaim Your Heritage adı verildi. Kazaklar, kabanlar ve aksesuarlarda Reid’in izlerini görebiliyoruz.

​Valentino, kadın koleksiyonu için ise Memphis Grubu kurucuları olan Nathalie du Pasquier ve George Sowden ile çalıştı. Gelinlikler, elbiseler hatta kürklü paltoların üzerinde bile pastel renkler ve vahşi baskılar mevcut.

Prada’nın Film Afişleri

Miuccia Prada siyaset bilimi üzerine doktorası olmasının yanı sıra entelektüeller için moda üreten ve bununla ün kazanmış bir isim. Prada’nın bu sonbahar giysilerinde, özellikle de bombshells serisinde Robert E. McGinnis’in bir dizi romanından alınan illüstrasyonlar kullanılmış. En çol dikkat çeken noktalardan biri ise Breakfast at Tiffany’s film posterinin kullanıldığı parçalar.

Missoni Echoes’in Mağazası Gerçekten Bir Galeri!

Markanın ikonik zikzak baskısı belki de İtalyan moda endüstrisinin en ünlü ihracat ürünlerinden biri. Missoni Echoes’i işleten aile, sanatın ciddiyetle toplanması gerektiğine inanıyor ve bu sebeple bu sene Madison Caddesi’ndeki mağazasını bir galeri haline getirdi.

Markanın bu sonbaharda yeni koleksiyonunda kullandığı örme kazaklarından birinin üzerinde “ankh” sembolü bulunurken bir diğer kazak tasarımında ise Gran Fury tarafından tasarlanmış Silence = Death  adlı çalışma yer alıyor. Fury bu çalışmasıyla AIDS aktivistliğine dikkat çekiyor. Dahil ve kabul edilme anlamına gelen bu sembollerin tercih ediliyor olması ailenin sosyal sorunları sanat bağlamıyla desteklediğini gösteriyor.

Salvatore Ferragamo’nun İlham Perisi Serge Lutens

Moda tarihinde büyük bir rol oynayan Salvatore Ferragamo, kendi adını taşıyan Ferragamo markası ile kadınların vazgeçilmez ayakkabı tutkusunda bir çığır açan stilettoları moda dünyası ile tanıştıran isim olma özelliğini taşıyor.

Markanın yaratıcı yönetmeni Fulvio Rigoni, 1970'lerde moda dostu deneysel film yapımcısı Serge Lutens'in Jun Ropé için yaptığı "çok gerçekçi ve gerçeküstü" TV kampanyaları ise bu sonbaharın koleksiyonuna ilham kaynağı oldu.

Jil Sander Riffs’in Minimalizmi 

Jil Sander'ın kendini betimleme şekli minimalizmdir ve bu, hem erkek hem de kadın koleksiyonlarının temiz ve yalın görünümüne işaret eder. Ancak İtalyan merkezli marka bu sonbaharda, bu yaklaşımı iki katına çıkarttı, minimalist hareketin kendisine atıf yapmak için belirli sanatçılara göndermede bulunmaktan kaçındı. Ama yine de erkek giyiminde “Bağımsız İnsanlar”, Nobel Ödüllü Halldor Laxness tarafından yazılmış 1940'ların romanından esinlenildi ve çok sayıda çiğ doku ve gri tonları kullanıldı.

Turell’in Işığı Philip Lim Koleksiyonunu Aydınlatıyor

James Turrell yaptığı ışık enstalasyonlarıyla sadece Philip Lim’in 2017 sonbahar koleksiyonuna ilham olmakla kalmadı onları birer nesneye de dönüştü. Sanatçının pleksiden yapılmış olan kırmızı duvarlar ve parlak pembe halıdan oluşan çalışmasının tonlarını ceket ve  ayakkabılarda görebiliyorken aynı zamanda güneş ve aydan esinlendiği eserlerine atıf yapan bir t-shirtü de koleksiyonda bulunuyor.

AKRIS ‘in Paltoları 

Akris köklü tarihi ile her zaman öncü kadınların tercihi bir firma olmasıyla biliniyor. Bunun en büyük sebebi ise çalışan kadın kıyafetleri tasarımında iddialı olması. Zamanla çizgisini daha da genişleten marka bu sonbahar Rodney Graham imzalı Coat Puller isimli resim çalışmasını elbise ve paltolarında kullandı.

Gilles Larrin Fotoğrafları Diane von Furstenberg Koleksiyonunda

Jonathan Saunders, DVF'nin sonbahar 2017 koleksiyonu ilhamını, Gilles Larrain'in etkileyici 1973 fotoğraf kitabı Idols'tan aldı. Idols dönemin translarını topluma dahil etmek için çığır açan bir video. Çarpıcı desenlerin ve ilginç tasarımların cesurca kullanımı, Larrain'in kitapta yer alan konularının heyecanını dile getiriyor.

Sonia Rykiel’in Niki de Saint Phalle Görünümü

Yakın tarihimizin bilinen sanatçılarından olan Niki de Saint Phalle'nin eseri (ve gardırobu), Julie de Libran'ın Sonia Rykiel için 2017 sonbaharında hazırladığı koleksiyonunun ilham kaynağı oldu. Libran koleksiyon için özellikle, "Les nanas aux pouvoir" (Güçlü kızlar) adlı bir dizi tabloyu seçti, canlı renk tonlarını ve cesur şekillerini kullanarak koleksiyonun renk paletini ve cömert oranları gösterdi.

Stella McCartney, George Stubbs Dönemine Dönüyor

Bazı tasarımcılar tasarım ipuçları için tam manasıyla çalışırken diğerleri  ise sadece tek bir esere bakmaya ihtiyaç duyuyor. Stella McCartney için bu durum, İngiliz ressam George Stubbs'un 1770 tarihli A Horse Frightened by a Lion isimli eserine dayanıyor.Görüntü aslında bir önlük, gömlek ve pantolon üzerine basıldı, ancak hayvan motifleri Kraliçe Elizabeth'in Balmoral'da avlanmak için giymiş olduğu giysilere de esin kaynağı oldu.

0
7745
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage