03 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2017

3-9 Temmuz Haftasında Dikkat Çeken 7 Sanat Etkinliği

Sıcaklardan bunalanlar, tatil dönüşü mahmurluğunu üzerinden atamayanlar bu hafta yedi sanat etkinliği sizleri bekliyor! Kadıköy’den Beyoğlu’na, Karaköy’den Etiler’e uzanan etkinlik listemizi incelemeden plan yapmayın.

3-9 Temmuz Haftasında Dikkat Çeken 7 Sanat Etkinliği

Eve Dönüş 

TOZ Artist Run Space, 1-23 Temmuz tarihleri arasında “Eve Dönüş” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Belgesel fotoğrafçılıkla çağdaş sanat arasındaki bağları yeniden yorumlayan Bekir Dindar, Cansu Yıldıran ve M. Cevahir Akbaş; ürettikleri fotoğraf, video ve ses yerleştirmelerle bilinmeyene doğru olan hareketi hikâyeleştiriyor.

​Küratörlüğünü Ezgi Bakçay ve Volkan Kızıltunç’un üstlendiği sergi; yuva, tarih, mit, bellek, doğa, aidiyetsizlik gibi kavramlarını tartışmaya açıyor. “Eve Dönüş”, çıkış noktasını Yunan edebiyatında kullanılan aynı anlamdaki “nostos” kelimesinden alıyor.

Mural İstanbul Festivali

Kadıköy'ün boş duvarlarını birer sanat eserine dönüştüren Mural İstanbul Festivali'nin 6'ncısı, 4 Temmuz'da başlayacak. 31 Temmuz'a kadar devam edecek festivale bu yıl üç yerli üç yabancı sanatçı katılacak.

​​İlki 2012 yılında Yeldeğirmeni'nde gerçekleşen festival, bugüne kadar yerli ve yabancı birçok sanatçı tarafından 25'ten fazla bina cephesinin dönüştürülmesiyle dünya çapında ses getirirken; sanatçıların özgün çalışmalarıyla sokakların açık hava sergilerine dönüşmesini sağladı. Bu yılki festival, Eskişehir'den gelecek olan Writer Material topluluğu ile başlayacak.

Genç Yeni Farklı 

Zilberman Gallery–Istanbul, bu sene sekizinci edisyonu gerçekleşecek olan “Genç Yeni Farklı” sergisini ağırlıyor. Sergi, Zilberman Gallery–Istanbul’da 5 Temmuz – 29 Temmuz tarihleri arasında görülebilecek.

​Zilberman Gallery, ana sergilerinin yanında yürüttüğü projelerden biri olan “Genç Yeni Farklı”yı açık çağrı yoluyla genç sanatçılara yönelik olarak düzenliyor. Her yıl farklı ve bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilen “Genç Yeni Farklı” başvurularının bu yılki seçimleri; küratör Nazlı Gürlek başkanlığında, küratör Mari Spirito, koleksiyoner ve yazar Banu Çarmıklı ve galeriyi temsilen sanatçı Burçak Bingöl tarafından gerçekleştirildi.

Pera Müzesi'nde Söyleşi ve Kitap Tanıtımı

Pera Müzesi, "Çiftdüşün: Çiftgörü" sergisi kapsamında sanatçı Ali Kazma ve küratör Alistair Hicks'i bir söyleşi için bir araya getiriyor.

​​Söyleşinin odağı, Kazma'nın sergide yer alan House of Letters isimli videosu ve Hicks'in kaleme aldığı A Voyage Around Our Minds kitabı üzerinde olacak. Söyleşi ve kitap tanıtımı 5 Temmuz Çarşamba günü 18.30'da Pera Cafe'de, ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Art Maze Akmerkez Açılıyor

Her koridorunda farklı hikâyeler barındıran, 50 eserin sergileneceği bir sanat labirenti olan Art Maze Akmerkez, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

​Akmerkez’in Nispetiye ana giriş kapısında konumlanan ve 60 metre karelik bir alanı kaplayan sanat labirenti, genç sanatçıların özellikle illüstrasyon ve fotoğraf alanlarındaki eserlerine ev sahipliği yapacak. Art Maze’in ilk sergisinde Bahar Meydan, Berke Taşdelen, Doğan Kayacık, Elif Danışmaz, Asena Doğan, Neslihan Uluağaç, Tanyeli Erdem, Gökay Çatak, Nergiz Çağ, Zeynep Gürsel, Esra Çolak, Bilgesu Parmaksız, Orkun Gökçeoğlu, Emre Uçar, Doğukan Aksoy ve Burçak Akan gibi genç sanatçıların eserleri sergilenecek. Sergi, her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Kirli Çıkı No.2

Tuhaf ve buluntu objelerle farklı bir sergi deneyimi vaat eden “Kirli Çıkı No.2”, 8 Temmuz'da Bant Mag. Havuz/Bina’da açılıyor. Serginin açılış partisinde DJ Fitz yer alacak.

​“Kirli Çıkı No.2”nin katılımcıları: Candaş Baş, Tuğçe Şenoğul, Onur Gökhan Gökçek, Ali Güçlü Şimşek, Emir Özşahin, Elif Domaniç, Göksu Gül, Berna Göl, Mabel Matiz, Emre Akay, Murat Ertel, Dilara Sakpınar, Kaan Sezyum, Tan Tunçağ, Gaye Su Akyol, Kıvılcım Güngörün, Melikşah Altuntaş, Gülin Kılıçay, Eda Alpman, Murat Meriç, Bartu Küçükçağlayan, Azra Deniz Okyay, Hakan Bıçakcı, Bora Akıncıtürk, Sadi Güran, Kaptan Zaman.

Humus Sedası 

"Humus Sedası" sergisi, şehrin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamını tanımak ve kültürel mirasını araştırmak için bir fırsat sunuyor. Humus'un tarihi ve sembolik yerlerini tanıtan fotoğrafların ve bu kentten çıkmış sanatçıların işlerinden örneklerin sunulacağı sergi, içereceği diğer faaliyetlerle izleyicide şehre, insanlarına, geleneklerine dair bir aşinalık yaratmayı hedefliyor.

Kaleemat Sanat Galerisi ve SIMAT-Kültürel Miras için Suriyeliler işbirliğiyle gerçekleşen sergi, 8 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Depo’da görülebilecek.

​Katılımcılar: Abdulkadir Azzuz, Gassan El-Nana, Aun Drubi, Abdulla Murat, Edvar Şehda, Rabi Ahras, Samer Huaija, Mahmut Şeihani, Karam Matuk, Abdulla Obeid, Abdulrazzak Şabalut, Afaf Karma, Buşra Mustafa, Mahmut Daiyub, Eyat Daiyub, Ahmad Eddulli, Behzat Sulaiman, Muhamet Alauddin Abdulmola, Nida Eddendeşi, Abdulkerim Ömerin, Hassan Salih, Suad Jarrus, Prof. Dr. Stefan Weber, El-Vaer Mahallesi Sokak Sanatçıları, Malaz Dagistani.

0
6857
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage