27 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2017

27 Şubat – 5 Mart Haftasında Dikkat Çeken 8 Sanat Etkinliği

Mart ayının ilk haftasına girdiğimiz bu hafta, aynı zamanda sekiz sanat etkinliğini de karşılıyor. Kışın rehavetini yavaş yavaş üzerimizden atmaya başladığımız, baharı selamladığımız bu haftada açılışlara gitmeden önce listemizi kontrol etmeyi unutmayın.

27 Şubat – 5 Mart Haftasında Dikkat Çeken 8 Sanat Etkinliği

Toz Pembe 

Saliha Yılmaz’ın “Toz Pembe” isimli kişisel sergisi, 1 Mart – 8 Nisan tarihleri arasında Büyükdere35’te izleyici ile buluşacak. 12 Ocak’ta açılan İstanbul’un yeni kültür ve sanat mekânı Büyükdere35, ikinci sergisinde sanatçının üç boyutlu seramiklerini ağırlayacak. Saliha Yılmaz, çalışmalarının ana konusunda genellikle dönüşüme uğramış kentli insanların kimliksiz ve herhangi bir mekâna ait olmayan biçimlerinin tasvirlerinden oluşan yapılar ortaya koyuyor. 

Karnavalesk 

Selma Gürbüz'ün "Karnavalesk" başlıklı Rampa'daki üçüncü kişisel sergisi izleyici ile buluşuyor. Çağdaşları arasında üslup ve içerik açısından son derece farklı bir yere sahip olan Gürbüz, yeni sergisinde alışık olduğumuz, kendine özgü estetik dilini yetkinleştirirken, eserlerinde daha önce görmediğimiz üç boyutlu uygulamalar ve kinetik heykellerle farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. 2 Mart’ta açılacak olan sergi, 8 Nisan’a dek ziyaret edilebilecek.

Unutmanın Eşiği 

Pilot, 2 Mart- 8 Nisan tarihleri arasında Çağrı Saray’ın “Unutmanın Eşiği” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Saray, süreklilik duygusunun kökünü mekânlarda aradığı serisinde, Türkiye’nin kolektif bellek mekanlârına odaklanıyor. Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Resim Heykel Müzesi, AKM, Haydarpaşa Garı ve Sansaryan Han, Saray’ın çizimlerinin konusu oluyor. 

Red Is Red 

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Galeri İlayda, 3 Mart – 8 Nisan tarihleri arasında, Özcan Uzkur’un “Red Is Red'’ isimli solo sergisine ev sahipliği yapıyor. “Red Is Red” başlıklı sergi, sanatçının üretim sürecinde giderek, içeriye, parçaya, derine, kılcallara doğru hareket edişine tanıklık ediyor. Özcan Uzkur plastik sorgulamalarını, geniş malzeme bilgisiyle birleştirirken; canlı kırmızı renk, zengin doku katmanları, ölçeksiz bir espas anlayışı öne çıkıyor.

Borusan Contemporary’de Üç Yeni Sergi

Yeni medya sanatının İstanbul’daki en önemli adreslerinden biri olan Borusan Contemporary, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndaki yapıtlardan oluşan üç yeni sergiyle bahara “merhaba” diyecek. 4 Mart 2017 tarihinde açılacak olan “Uvertür: Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Yeni Eserler”, “Ola Kolehmainen: Sinan Projesi” ve “Günlerin Tortusu” adlı sergiler, 3 Eylül 2017 tarihine kadar Perili Köşk’te ziyaret edilebilecek.

Angela Bulloch, Copper Stack 4, 2012, 202 x 50,5 x 50,5 cm, 4 Pixel Boxes in copper with DMX module in copper

Bunlar Fabl Değil Çocuklar 

Galata Rum Okulu, 4 Mart- 1 Nisan  tarihleri arasında Ekin Saçlıoğlu’nun sekizinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Saçlıoğlu’nun “Bunlar Fabl Değil Çocuklar” adlı sergisi milyonlarca yıl dünyada yaşamış ancak günümüzde soyu tükenmiş ya da tükenmeye yüz tutmuş canlılara, nesli tükendi zannedilse de halen varoluş mücadelesi veren hayvan türlerine ve yaşayan fosil bitkiler gibi daha nicelerinin hikayelerine yer veriyor. 

Hinterland

Murat Durusoy, “Hinterland” isimli üçüncü kişisel sergisinde, fotoğraf diline bağlı kalarak oluşturduğu ve birden çok fotoğraf ile ürettiği imgelerinde; yeni coğrafyalar, imkânsız mekânlar, var olmayan gezegenler resmediyor. Fotoğrafın yüzeye yansıttığı verilerden öteye, imge yaratım sürecindeki aparatın kendisine sunduğu sistemleri, kavramları ve koşulları yer değiştirerek, başkalaştırarak, zamanlarıyla oynayarak, tanıdık tekinsiz hikayeler, mekânlar, uzaylar yaratıyor. Sergi 4 – 17 Mart tarihleri arasında C.A.M Gallery’de görülebilecek.

Time Ocean/Thy Motion 

Pg Art Gallery, 04 Mart itibarıyla Kemal Tufan'ın son çalışmalarının yer alacağı “Time Ocean/Thy Motion” (Zaman Denizi/Senin Hareketin) sergisine ev sahipliği yapıyor. Tufan yine farklı malzemeleri ve teknikleri kullanarak gerçekleştirdiği heykellerini “zaman-uzay-devim” kavramlarının felsefi boyutu üzerine kurguluyor. Sergi 5 Nisan tarihine dek Pg Art Gallery’de görülebilecek.

0
3848
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage