15 EYLÜL, PERŞEMBE, 2022

17. Contemporary İstanbul’da Alternatif Bir Keşif

Akbank ana partnerliğinde düzenlenen 17. Contemporary İstanbul, 17 - 18 Eylül ön izleme ve 19 - 22 Eylül tarihleri arasındaki genel ziyaretçi programı ile Tersane İstanbul’da gerçekleşecek. Fuar bu yıl Türkiye’den ve dünyadan 65 çağdaş sanat galerisi ve inisiyatifin temsil ettiği sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturacak. 17. Contemporary İstanbul’daki Dubai’den Güney Kore’ye, Tahran’dan Johannesburg’a katılımcı galerilerden bir seçki hazırladık.

17. Contemporary İstanbul’da Alternatif Bir Keşif

Bu yıl 17’nci yaşını kutlayan Contemporary İstanbul, Akbank ana partnerliğinde 17 - 18 Eylül ön izleme ve 19 - 22 Eylül tarihleri arasındaki genel ziyaretçi programı ile Haliç’te yer alan Tersane İstanbul’da sanatseverleri ağırlayacak. Fuarda bu yıl 22 ülkeden 65 sanat galerisi ve inisiyatifinin katılımıyla, 558 sanatçının 1476 sanat eseri yer alıyor. Contemporary Istanbul kapsamında, Tersane İstanbul’un açık alanlarında yer alan “The Yard” sergisinde; heykel, video ve enstalasyonlardan oluşan 31 farklı eser sergilenecek.

17. Contemporary İstanbul’a dair ayrıntılı bilgiye buradan, biletlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

AB Gallery, Seul

2002’de kurulmasından bu yana yerel sahneden ziyade küresel sahnede aktif olan AB Gallery, sanat fuarları ile Avrupa ve Orta Doğu sanat pazarlarında Kore çağdaş sanatını tanıtmayı amaçlıyor. Galeri açılışının ardından Andy Warhol sergisi düzenleyerek o dönemde Kore sanat galerileri arasında en aktif galerilerden biri oldu. Galeri o zamandan beri sadece Kore’de değil, dünya sanat piyasasında da çeşitli kişisel ve karma sergileri sanatseverlerle buluşturdu, Art Paris, Art Karlsruhe, Contemporary Istanbul, Art Ankara, Step Istanbul ve Art Contact Istanbul gibi uluslararası sanat fuarlarında aktif olarak yer aldı.

​AB Gallery, bu yıl Contemporary İstanbul’a Kuk-taek Chung, Buyong Hwang, Soon-kyum Jung, Hyun-suk Kim, Becci Kim, Melek Anqi Kocasinan, Stella Lee, Bl. Ue Rhee, Jeamin Seung, Sang-chul Won, Si-young Yang ve Sun-tai Yoo’nun eserleri ile katılacak.

1. Si-young Yang
​2. Kuk-taek Chung

Bavan Gallery, Tahran

2018 yılında Ava Ayoubi tarafından Tahran şehir merkezinde kurulan Bavan Gallery, “Revision at the House on Abdeh St” başlıklı ilk mekâna özel sergi ile açıldı. Bir yıllık planlama, araştırma ve yenileme çalışmalarının ardından galeri, çeşitli tarihsel soyların birbirleriyle diyalog kurabilmesi için kariyerlerinin her aşamasında sanatçılarla iş birliği yapmak üzere Aralık 2019’da kapılarını resmi olarak halka açtı. Sanatsal vizyonu, çağdaş sanattaki yeni deneyimlere dayanan Bavan Gallery, İran çağdaş sanatı ile uluslararası sahne arasında bir köprü görevi görmeyi hedefliyor. Sanat ortamının yanı sıra piyasa ve halk kültüründe de yaratıcı değişiklikler yapabilen sanatçılara ses vermeyi amaçlıyor.

​Bavan Gallery; Navid Azimi Sajadi, Elham Etemadi, Jinoos Misaghi, Roghayeh Najdi, Pooneh Oshidari, Sanam Sayehafkan, Tarlan Tabar ve Gamze Zorlu’nun eserleri ile 17. Contemporary İstanbul’da olacak.

1. Elham Etemadi, Soliste, 120x180 cm, Acrylic on canvas, 2022
2. Roghayeh Najdi, interrupted dream, 2020, oil on canvas, 200 x 150 cm

Berman Contemporary, Johannesburg

Güney Afrika çağdaş sanatının kültürel zenginliği ve çeşitliliğine karşı büyüyen anlayışa dayanan Berman Contemporary’nin koleksiyonu, Güney Afrika’da yaşayan ve çalışan canlı bir grup sanatçıya odaklanıyor. Galeri, stüdyo ziyaretleri aracılığıyla, benzersiz sanatsal süreçleri tarihsel ve kültürel miraslarını kutlayan ve karmaşık toplumsal gerçekliklerine ses veren, izleyici için aktif ve yorumlayıcı bir deneyim uyandıran, hayatın her kesiminden sanatçılarla bağlantılar kuruyor. Aslında bu yerel sanatçıların yarattığı eserleri tanıtmak için kurulan Berman Contemporary, Güney Afrikalı sanatçılar ile Güney Afrika sanat sahnesiyle ilgilenmek isteyen küresel çağdaşları arasında sinerjik bir bağ kurmayı amaçlıyor.

​Berman Contemporary; 17. Contemporary İstanbul’a Chrisél Attewell, Gina Van Der Ploeg, Ingrid Bolton, Stefan Blom ve Tré Mhkabela’nın eserleri ile katılacak.

1. Chrisél Attewell
​2. Stefan Blom

Firetti Contemporary, Dubai

Anlamlı ve sürdürülebilir koleksiyonlar yaratarak küresel katılımı teşvik etmeyi amaçlayan Firetti Contemporary, dünyanın her yerinden hem kendini ispat etmiş hem de gelişmekte olan sanatçıları temsil ederek, uluslararası bir platforma güçlü bir kimliğe sahip çok disiplinli bir sanat alanı inşa etmeye çalışıyor. Benzer düşünen bireyleri ve sanatsal ve dışavurumcu geleceğin öncülerini bir araya getiren galeri, bireyselliğin önemini teşvik eden ve aynı zamanda kolektif uyum sağlayan dinamik bir yapıt kürasyonunu bir araya getiriyor. Sanatın sürdürülebilirlik ve sosyal konulardaki rolünün öneminin bilincinde olan galeri, sanatın ilham verici gücüyle toplumuma değerler aşılayarak sosyal değişim için bir araç olmayı hedefliyor.

​Firetti Contemporary; Josh Rowell, Ghizlane Sahli, Samuele Ventanni, Helidon Xhixha’nın eserleri ile 17. Contemporary İstanbul’a konuk olacak.

1. Helidon Xhixha, Steel Planet
2. Josh Rowell, Top50 Google Searches on Blue

Gallery Tableau, Seul

Gallery Tableau; Art Paris, Art Karlsruhe, Art Miami, Art New York, Art Singapore, Art Central Hongkong, London Art Fair, Seattle Art Fair, Abu Dhabi Art Fair, Contemporary Istanbul Art Fair ve India Art Fair gibi birçok sanat fuarına katıldı. Koreli sanatçıların önemli eserlerinin yanı sıra dünyaca ünlü yüksek kalibreli eserleri de sunan galeri uluslararası alanda tanınan yetenekli Koreli sanatçıların çoğunu keşfettiği ve umut veren Koreli sanatçıları desteklediği için Kore’de eşsiz bir üne sahip. Galeri, hâlihazırda yerel sanat pazarını geliştirmeye, Koreli sanatçıları tanıtmaya ve ulusal izleyicinin dikkatini şu anda uluslararası sanat dünyasına çekmeye devam ediyor.

​Gallery Tableau, bu yıl Contemporary İstanbul’a Chongyop Han, Daniel Kim, Luchio Lim, Seontae Hwang, Yongrae Kwon ve Kisook Lee’nin eserleri ile katılacak.

1. Daniel Kim
​2. Luchio Lim

Iram Art, Ahmedabad

Iram Art; hem yerel hem de küresel olarak uyumlu ve destekleyici sanatçı ve koleksiyoner topluluğu oluşturmak için bilinen sanatçılarla eş zamanlı olarak çalışırken aynı zamanda yeni sanatçıları keşfetmeyi ve tanıtmayı amaçlıyor. Kültürel tarihe yerleşmiş, ancak şimdiye kadar güçlü bir çağdaş sanat varlığı olmayan Ahmedabad’da çağdaş sanat ve eleştirel düşünce etrafındaki fikirleri teşvik etmeyi hedefliyor. Galeri sanatçılar, koleksiyonerler ve sanatseverler topluluğunun kendi şehirlerinde öğrenecekleri, keşfedecekleri bir alana sahip olmaları için çalışmayı, yerli ve yabancı sanatçılarla birlikte yükselen yetenekleri de sanatseverlerle buluşturmayı misyon ediniyor.

​Iram Art, 17. Contemporary İstanbul’da Narayanchandra Sinha ve Rakesh Patel’in eserleriyle yer alacak.

Iranshahr Contemporary Art Gallery, Tahran

Iranshahr Contemporary Art Gallery, 2016 baharında, Tahran şehir merkezinde bulunan 360 metrekarelik dinamik bir alanda açıldı. Bu mekânın kurulmasından önce girişim, 2009 yılından bu yana “Art Lounge Projeleri” olarak faaliyet gösteriyor ve sanatçı kitap lansmanı, performans ve grup sergileri gibi birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyordu. Sanatı şehirdeki insanların günlük yaşamlarının kalbine taşımayı amaçlayan grubun stratejileri arasında çağdaş sanatta yeni yetenekler keşfetmek, galeri ile ilişkili orta düzeydeki sanatçıları tanıtmak ve köklü sanatçıların retrospektif sergilerini düzenlemek yer alıyor. Iranshahr Contemporary Art Gallery, rutin sergilerin yanı sıra sanatçı kitap tanıtım törenleri, panel söyleşileri, performanslar gibi çeşitli etkinlikleri de sanatseverlerle buluşturuyor.

​Iranshahr Gallery x Navahi Projects; Hamin Arabi, Reza Baharvand, Siamak Filizadeh, Bahram Ghonchehpour, Behrouz Heschmat, Mohamad Keyvan, Nosratolah Moslemian, Shahrouz Sadr, Shaya Shahrestani ve Davood Zandian’ın eserleri ile 17. Contemporary İstanbul’da olacak.

1. Reza Baharvand
​2. Bahram Ghonchehpour

Leila Haller, Dubai ve New York

Leila Heller, otuz yılı aşkın bir süre önce kuruluşundan bu yana, Batılı sanatçılar ile Orta Doğu, Orta ve Güneydoğu Asya sanatçıları arasında yaratıcı diyalog ve alışverişi teşvik etme konusunda dünya çapında bir öncü olarak tanınıyor. 2010 yılında Leila Heller, çağdaş sanat ve kültür üzerinde kalıcı bir etki bırakarak sanatçıların kariyerlerini belirleme ve geliştirme konusunda ün kazandığı Chelsea’deki amiral gemisi alanı Leila Heller Gallery’ye taşındı. Kasım 2015’te ilk uluslararası konumu olan Leila Heller Galerisi’ni Dubai’de açtı. Birçoğu Orta Doğu’da çalışmalarını ilk kez sunacak olan önde gelen bölgesel ve uluslararası sanatçılara yer veren galeri, yerleşik sanatçıların gelişen uygulamalarını desteklemeye kendini adıyor. Her yıl büyük uluslararası sanat fuarlarına katılan galerinin sanatçıları sürekli olarak uluslararası müze sergilerine ve bienallere katılıyor ve dünya çapında önde gelen kurumsal koleksiyonlara dahil ediliyor.

​Leila Heller, Contemporary İstanbul’a bu yıl Melis Buyruk, Naeemeh Kazemi, Arash Nazari ve Mouna Rebeiz’in eserleriyle katılacak.

1. Melis Buyruk, Habitat
​​2. Melis Buyruk, Habitat Tower

Mark Hachem Gallery, Paris ve Beyrut

Dünyanın her yerinden sanatçılar için çağdaş sanat sunan yenilikçi ve modern bir platform olan Mark Hachem Gallery, ilk olarak 1996 yılında Paris’in kalbi olan Place de Vosges’de açıldı. On bir yıl sonra, Mark Hachem New York’ta ikinci bir galeri ve Haziran 2010’da Beyrut’ta da bir galeri açtı. Mark Hachem, Vaserarely, Jesus-Rafael Soto ve Cruz Diez gibi op art hareketinin prestijli sanatçılarını sergiledi. Farklı akımları yer veren galeri, diğerlerinin yanı sıra kübist ve neo-dışavurumcu eserler ve Ecole de Nice’den sanat eserleri de sergiliyor. Galeri, dünya çapında Basel, Pekin, Chicago, Londra, Paris, Maastricht, New York, Miami, Palm Beach, Şanghay, Moskova, Dubai ve İstanbul’daki prestijli çağdaş sanat fuarlarında yer alıyor. 200’den fazla sergi ile Mark Hachem Gallery, dinamizmi ve profesyonelliği için sağlam bir uluslararası itibar kazandı. Mark Hachem, aynı zamanda Fransız Sanat Galerileri Derneği üyesidir.

​Mark Hachem Gallery, bu yıl Contemporary İstanbul’da Ghazi Baker, Rafael Barrios, Michelangelo Bastiani, Isabell Beyel, Stefano Bombardieri, Gisele Borrás, Dirk De Keyzer, Alois Kronschlaeger, Yves Hayat, Patrick Hughes, Patrick Rubinstein, Wolfgang Stiller, Betty Yaghi ve Russell Youn’un eserleri ile yer alacak.

1. Yves Hayat
​2. Rafael Barrios

Oblong Contemporary, Dubai ve Forte dei Marmi

Hem yerel hem de uluslararası sanat platformunda faaliyet gösteren, öncelikle çağdaş sanatı teşvik eden bir İtalyan sanat galerisi olan Oblong Contemporary, Dubai’deki genel merkezi ve İtalya’daki Forte dei Marmi tarafından temsil edilen başarılı bir küresel kültür arenası yaratmayı amaçlıyor. Güçlü İtalyan kültürünü ve geleneğini bir araya getiren galeri, Birleşik Arap Emirlikleri ile İtalya arasında sanatsal bir köprü işlevi görüyor.

​Oblong Contemporary; Annalù, Stefano Bombardieri, Enrico Ghinato, Cveto Marsič, Antonio Signorini ve Gustavo Vélez’in eserleri ile 17. Contemporary İstanbul’a katılacak.

1. Antonio Signorini, Guardiano della Fede
​2. Annalù, Dreamcatcher blue orient

Opera Gallery, Dubai

Opera Gallery, yolculuğuna 25 yılı aşkın bir süre önce 1994 yılında, uluslararası yükselen sanatçıları çağdaş ve modern sanat ustalarıyla birlikte sergileme amacıyla Paris ve Singapur’da aynı anda iki sergi mekânı açılmasıyla başladı. Galeri yıllar içinde New York, Miami, Miami Bal Harbour, Aspen, Londra, Monako, Cenevre, Dubai, Beyrut, Seul ve Hong Kong’u da ekleyerek on iki mekânı içerecek bir şekilde genişledi.

Andy Denzler, Fred Eerdekens veya Anthony James gibi yirmiden fazla uluslararası genç ve gelişmekte olan sanatçı ile Manolo Valdés, André Brasilier veya Hermann Nitsch gibi daha köklü sanatçıları temsil eden galeri; resim, çizim, heykel, enstalasyon, fotoğraf ve video dahil olmak üzere tüm medyalarda çalışmalar sunuyor.

​Opera Gallery; 17. Contemporary İstanbul’da Lita Cabellut, Andy Denzler, Tracey Emin, Golnaz Fathi, Philippe Hiquily, Anthony James, Alex Katz, Jae Ko, Chun Kwang-Young, Julian Opie, Kenny Scharf, Cho Sung-Hee, Manolo Valdés ve Kehinde Wiley’in eserleri ile yer alacak.

1. Kenny Scharf, Relappi
​2. Kehinde Wiley, Passing / Posing, Jean de Carondelet

193 Gallery, Paris

2018’de sanat, seyahat ve keşif için tüketen bir tutkudan doğan 193 Gallery, dünyanın dört bir yanından farklı kültürlerin ve ülkelerin renklerinde gerçek deneyimler sunuyor. Klişeleri reddeden galeri ekibi, yerel sanat sahneleriyle tanışmak için sınırları zorluyor. Küratör ekibi ise temalar üzerinde çalışıyor, gelecek vaat eden renkli sanatçıların peşine düşüyor. Galeri; Güney Doğu Asya, Afrika, Karayipler, Güney Amerika, Avrupa, Okyanusya ve diğer ülkeler aracılığıyla çağdaş sanat dünyasının çeşitliliğini insanların keşfetmesine yardımcı olmayı kendine misyon ediniyor.

​193 Gallery; Sesse Elangwe Ngeseli, Hassan Hajjaj, Kitikong Tilokwattanotai ve Jean Marc Hunt’ın eserleri ile 17. Contemporary İstanbul kapsamında Tersane İstanbul’da olacak.

Liste alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

0
6854
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage