0 YAPILAN YORUMLAR
11725 GÖRÜNTÜLENME
0 TAKİPÇİ
0 BEĞENİ
Fludaki Net
Afiş: Bülent Erkmen

Afiş: Bülent Erkmen

20.09.2016 - 29.10.2016

Sanatçılar:
Ahmet Elhan, Ayşe Erkmen, Karin Sander

Kavramsal çerçeve:
Norgunk

Hazırlayanlar:
Ayşe Orhun Gültekin, Derya Yıldız

“Boş salonlar. Koridorlar. Salonlar. Kapılar. Kapılar. Salonlar. Boş sandalyeler, derin koltuklar, kalın halılar. Ağır askılar. Merdivenler, basamaklar. Basamaklar, birbiri ardına. Cam nesneler, henüz el değmemiş nesneler, boş kadehler. Düşen bir kadeh, üç, iki, bir, sıfır. Camdan bölme, harfler, kaybolmuş bir harf. Halkalarından sarkan anahtarlar, kendilerine ayrılan yerde, art arda sıralanmış, numaralanmış kapı anahtarları. 309, 307, 305, 303, avizeler. Avizeler. Kesme taşlar. Sırı alınmış aynalar. Aynalar. Boş koridorlar. Göz alabildiğine boş koridorlar...”

Alain Robbe-Grillet boşluğun, bir kütle olarak boşluğun poetikasını aramış ve bulmuş “Geçen Sene Marienbad’da”. Kişiler, kişilerin yüzleri, davranışları, hacimleri, özgül ağırlıkları, neleri varsa hepsi, orada, boşluğun ortasında: Hatırla!
Alain Resnais bir yönetmen. O tüm bunları rüyalara özgü mekânsal ve zamansal bir kaydırmayla görselleştirmiş, siyahtan beyaza akla gelebilecek bütün tereddütler. 

Gözün belleğine ne kadar güvenebiliriz ki? Ahmet Elhan görüntünün yekpareliğini birbirine çok yakın iki kadraj ve netlemeyle sınıyor. Öncesi ve sonrası, iki ayrı zaman, iki ayrık zaman ya da aksak zamanlar.
Birden ona kadar saymak her zaman kolay değil. Ayşe Erkmen sırf bunun için özel bir notasyon icat etti: daktilo karakterleriyle logaritmik adımlar.
Karin Sander kendi adında kaybolmayı denerken altmış dört Karin Sander'le karşılaşmış, gerçek bir otoportre için yeterli çoğunluk.

Geçen sene Marienbad’daydık, geçen sene yine orada olacağız.

  • Karin Sander "Karin Sander" 2002
  • Ahmet Elhan "İkililer III" 2016 (Sanatçı ve Zilberman Gallery'nin izniyle)
  • Ayşe Erkmen "Typed Numbers" 2005
0
3130
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
İLETİŞİM BİLGİSİ

Ariel Sanat
Maçka Caddesi 24
Narmanlı Apartmanı
kat 2 daire 22
Teşvikiye 34367
İstanbul

T. 0 212 261 57 11

info@arielsanat.com

Çalışma Saatleri:

Salı-Cumartesi 11:00-19:00

... devamı
TAKİPÇİLERİ
0
YAZILARI
3
Advertisement
Geldanlage