0 YAPILAN YORUMLAR
11890 GÖRÜNTÜLENME
4 TAKİPÇİ
3 BEĞENİ
Bana Doğruyu Söyle, lütfen

12.08.2016-30.09.2016

"Köpekler havlayacak, insanlar araya girecek, para kazanmak gerekecek, sağlık bozulacaktır. Üstelik, bütün bu zorlukları ağırlaştıran ve onlara katlanmayı daha da güçleştiren şey, dünyanın o mahut aldırmazlığıdır. O, insanlardan şiirler, romanlar, tarihçeler yazmalarını istemez, bunlara gereksinim duymaz. Flaubert'in doğru sözcüğü bulup bulamadığı ya da Carlyle'in şu veya bu gerçeği titizlikle doğrulayıp doğrulamadığını umursamaz o."

Virginia Woolf, Kendine Ait Bir Oda, Çağdaş Dünya Klasikleri

Virginia Woolf'un edebi cambazlığa gerek duymadan, akıcı ve net anlatımı ile ortaya koyduğu "insana mahsus" durumların, yaşadığımız coğrafyada bu yüzyılda da hala yaşanıyor ve can yakıyor olması, belki de  bazı "doğru taşları"nın doğru yerlerde olmadığının göstergesi olabilir mi?

Belki de, Dünya'ya ne bir eksik, ne bir fazla, "olanı" gösterebilmeyi umursar olmamızın zamanı şimdidir.

"Bana Doğruyu Söyle, lütfen" Sergisi'nde, toplumun görece değerleri sanatçı gözü ve yorumuyla tekrar gündeme taşınarak doğruluğu ve uygulanabilirliği tartışmaya açılıyor. Sergi, tanık olduğumuz tüm yaşananları ülke sınırlarının ötesinde dünya meselesi olarak görüp, sanatın ince hassas terazisi ve evrensel dili aracılığıyla insanlık adına sorguluyor: "Bana Doğruyu Söyle, lütfen"

Işık Gençoğlu, küratör


Sanatçılar: Ahu Akkan, Ahu Akgün, Barış Cihanoğlu, Beyza Boynudelik, Bikem Ekberzade, Cansu Tanpolat, Deniz Sağdıç, Erdinç Babat, Işık Özçelik, Işıl Şen, Meliha Sözeri, Murat Germen,Nur Gürel, Serdar Yörük

  • Ahu Akkan '' Yalancı'' Dikilmiş Kumaş  220X200 cm  2015
  • Beyza Boynudelik '' Ve Hiçbir Şeyin Farkında Değillerdi '' Tuval Üzerine Akrilik 189X162 cm
  • Işık Özçelik ''Olasılıksız'' Ahşap Taş 50X48X20 cm 2012
  • Işıl Şen ''Labirent'' Karışık Teknik 120X70X10 cm 2014
  • Nur Gürel ''Toy With Proportions 36'' Mixed Media On Magazine 43X34X1 cm
0
5253
3
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
TAKİPÇİLERİ
4
YAZILARI
3
Geldanlage