04 OCAK, PAZARTESİ, 2021

Gaspar Noé’den Saint Laurent’e Kısa Film

Gaspar Noé, moda evi Saint Laurent’e koleksiyonu için başrolünde Charlotte Rampling’in yer aldığı Summer of ’21 başlıklı bir kısa film çekti.

Noé son olarak Cannes’da prömiyerini yapan 51 dakikalık yeni filmi Lux Æterna ile konuşuluyordu. Yönetmen, yine önceki filmlerinden de alışık olduğumuz kırmızı ve parlak tonların hakim olduğu bir film sunuyor. 8 dakikadan daha kısa süren Summer of ’21, gizemli bir yıldız olarak izlediğimiz Charlotte Rampling’in yönetimindeki bir evdeki muhteşem açılışı konu alıyor. Filmin müziği olarak Donna Summer'ın disko hiti I Feel Love’ın enstrümantal bir cover'ı kullanılıyor.

Saint Laurent'in kreatif direktörü Anthony Vaccarello tarafından Gaspar Noé’ye ısmarlanan film, bir kadının ormanda çığlık atarak koşmasıyla başlıyor. Kadın, başka kadın modellerin kırmızıya boyanmış ve karamsar ışıkla yıkanmış birkaç farklı odada dolaşıp uzanırken görüldüğü bir eve giriyor. Charlotte Rampling ise kulis odasında koleksiyonun en göz alıcı parçalarından birinin içinde açılış için hazırlanıyor olarak görülüyor. Modeller gösterişli tiyatroda yerlerini alırlarken sahne Rampling’in oluyor.

​Film ile ilgili yayımlanan bültende “Altmışların ilk Saint Laurent Rive Gauche butiklerini anımsattığı” söyleniyor. Noé, tarzını yansıttığı bu filmle de karanlık ve tedirgin edici atmosferi ile izleyiciye göz kırptırmıyor.

​Kaynak: Variety

https://www.youtube.com/watch?v=Dd5vHr-RJPg

0
2727
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage