28 ARALIK, PERŞEMBE, 2023

Yeni Bir Dünyanın Rüyası: “Noise_Media Art”

Türkiye’nin yeni sanat fuarı Noise_Media Art, Ocak 2024’te sanatseverlerle buluşacak. Türkiye’de bir ilke imza atacak medya sanatı fuarı Noise_Media Art, bu yıl ilk kez düzenlenecek. Noise_Media Art, 12-14 Ocak tarihlerinde Alan Kadıköy’de German Legend sporluğunda gerçekleşecek OI_Music programı ile başlayacak.

Yeni Bir Dünyanın Rüyası: “Noise_Media Art”

OI_Music Powered by German Legend

OI_Music, Türkiye’nin ilk uluslararası medya sanatı fuarı olan Noise_Media Art kapsamında, German Legend ana partnerliğinde 12-14 Ocak 2024 tarihlerinde Alan Kadıköy’de gerçekleşecek. Alman Berliner kafasında bir elektronik müzik etkinliği olan OI_Music, sanatın müzik ile kesiştiği noktada gezinen dev isimleri dinleyicilerle bir araya getirecek. Etkinlik kapsamında üç gün boyunca konserler, atölyeler ve aktiviteler katılımcılarla buluşacak.

Ambient/drone müzikten deneysel tekno’ya, elektronik dub’dan elektronik müziğe şekil vermiş proto electronica’ya kadar birbirinden farklı birçok alt türün en önemli temsilcilerini İstanbul’da bir araya getirecek olan OI_Music’in kürasyonunu Kod Müzik üstleniyor. Ana sahnede çalacak Andy Stott, The Bug Ft. Flowdan, Michael Rother, Wolfgang Voigt, İpek Görgün, Taha Kiremitçi, Granül ve Human Scum’a 70mt2'lik ekranda Markus Heckmann ve Ali Demirel gibi dev isimler görselleri ile eşlik edecek.

Etkinlik kapsamında her gün saat 11.00’den itibaren uluslararası tanınmış sanatçıların atölye çalışmaları, elektronik müzik kültürü hakkında paneller, belgesel gösterimleri Alman sokak yemekleri, plak- ikinci el elektronik ekipman tezgâhları ve onlarca dj’in performansları Alan Kadıköy’de katılımcılarla buluşacak.

Avangart elektronik müziğin önemli isimlerinin ağırlanacağı OI_Music Powered by German Legend biletlerine buradan ulaşabilirsiniz. 

OI_Music Powered by German Legend Programı:
12 Ocak 2024 Cuma
20.30-22.00 / Granül (DJ Set)
22.00-22.50 / Andy Stott Live
23.20-00.30 / The Bug feat. Flowdan

13 Ocak 2024 Cumartesi
20.30 / Taha Kiremitçi (DJ Set) & Ordinaire.x (Visuals)
22.15 / Michael Rother plays Neu!  & Harmonia & Solo Works

14 Ocak 2024 Pazar
20.30-22.00 / Human Scum (DJ Set)
22.00-22.50 / İpek Görgün
​23.20-00.30 / Wolfgang Voigt presents Rückverzauberg

Noise_Media Art

Noise_Media Art, 17-21 Ocak tarihlerinde Kadıköy Kent Müzesi’nde gerçekleşecek. German Legend alanın girişinde katılımcılar için “German Legend Lounge” alanı yaratacak. Herkesin katılımına açık olan lounge alanında art talk, live dj performansları gibi ayrı bir program katılımcılarla buluşacak.

1938 yılında inşa edilen, uzun süre Kadıköy Mal Müdürlüğü binası olarak kullanılan ve Kadıköy Belediyesi tarafından restore edilerek kente yeniden kazandırılan Kadıköy Kent Müzesi, Noise_Media Art ile kapılarını açacak. Hande Şekerciler ve Arda Yalkın tarafından hayata geçirilen ve bu yıl ilk kez düzenlenen Noise_Media Art, davet edilen sanatçı ve galerilerin katılabildiği yapısıyla, medya sanatı alanında tanınmış küratör Dominique Moulon’nun seçkisiyle sanatseverlerle buluşacak. Noise_Media Art’ın ilk edisyonunda BBA Gallery, CulturFoundry, DAM Projects, Elektra, Galerie Dix9 Hélène Lacharmoise, Julie Caredda Gallery, K011, Kate Vass Galerie, MOTA, NADO Curatorial Agency, WHITE NOISE, ZETO Art, Zwitschermaschine gibi uluslararası galerilerin yanında Art On Istanbul, Sanatorium, PILOT, Galeri Siyah Beyaz gibi Türkiye’den galerileri, sanat üretimlerinde geleneksel medyumların dışında üretim yapan ve eserlerinde teknolojiyi yoğun olarak kullanan sanatçıların eserlerine yer verecek.

Küratör Dominique Moulon fuar hakkında şunları söyledi: “İlk kez bir medya sanatı fuarı, canlı görsel-işitsel bir festivalle birleştirilecek. Noise isimli bu etkinlik ilk defa, kendine özgü tarihine sahip ve gelecek vadeden sanatçılara atölyelerini açan bir bölge olan Kadıköy’de gerçekleştirilecek. Bu harika bir durum, çünkü bu dijital çağda hep birlikte geçmişi göz önünde bulundurarak geleceği hayal edebiliriz.”

​Noise_Media Art hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
3616
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage