19 ŞUBAT, ÇARŞAMBA, 2020

Müziğin Tüm Renkleri Caz Çatısı Altında: Zorlu PSM Caz Festivali

Bu yıl “Her müziğin caz festivali’’ mottosuyla düzenlenecek 4. PSM Caz Festivali, caz çatısı altında toplayacağı blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop, rock ve world müziğinden heyecan verici 80’i aşkın yabancı ve yerli sanatçıyı ağırlayacak. 30 Nisan – 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festival programından kaçırmamanız gereken 15 konseri sizler için seçtik.

Müziğin Tüm Renkleri Caz Çatısı Altında: Zorlu PSM Caz Festivali

30 Nisan akşamı efsanevi caz piyanistlerinden Steve Kuhn Trio ile açılışını, 5 Temmuz akşamı ise elektro-pop müziğin yenilikçi vokallerinden Tove Lo ile kapanışını yapacak 4. PSM Caz Festivali, oldukça kalabalık ve heyecan verici line-up’ı, özel sahne şovları, repertuvarları, atölyeleri ve etkinlikleri ile müzikseverlere unutamayacakları bir festival deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

​PSM Caz Festivali, dördüncü yılında müzik endüstrisindeki cinsiyet eşitliğini sağlamak için harekete geçmeye çağıran uluslararası Keychange programına katılarak %30 oranında kadın sanatçıya programında yer vermesiyle de dikkat çekiyor. Festival, 2022 yılına kadar programında kadın sanatçı sayısını artırarak, 50:50 cinsiyet dengesi sağlamayı hedefliyor. Ayrıca Özel Erişim Kategorisi biletini hayata geçirerek ücretsiz refakatçi bileti ve asistan uygulamasıyla özel ihtiyaç sahibi bireylerin sosyal hayata katılımını artırmayı amaçlıyor.

1) Steve Kuhn Trio

Festivalin açılışı, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde yaşayan efsanevi caz piyanistlerinden Steve Kuhn Trio ile yapılacak. Coleman Hawkins, Vic Dickerson, Chet Baker, Ornette Coleman, Don Cherry, Gary McFarland ve Bill Evans gibi cazın dev isimleri ile çalışan 82 yaşındaki piyanist Steve Kuhn, 30 Nisan Perşembe akşamı Turkcell Platinum Sahnesi’nde cazseverlerle buluşacak.

2) Jethro Tull Prog Years

Progresif rock dendiğinde akla ilk gelen, Aqualung ve Locomotive Breath gibi şarkıları ile hafızalara kazınan Jethro Tull, Jethro Tull Prog Years projesi kapsamında PSM Caz Festivali’ne konuk olacak. Grubun kurucu solisti ve flüt ustası, Jethro Tull Prog Years projesiyle yaşayan efsane Ian Anderson’a konserde Jethro Tull müzisyenlerinden David Goodier, John O’Hara, Joe Parrish ve Scott Hammond eşlik edecek. Konser 12 Mayıs Salı akşamı Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek.

3) Suede

Britpop'un kurucuları olarak da etiketlenen ve 90'lı yılların başında muhtemelen İngiltere'nin en büyük grubu olan Suede, festivalin sürpriz isimlerinden. Müzik tarihindeki yerlerini sağlamlaştıran Beautiful One, Animal Nitrate, She’s In Fashion ve So Young gibi hit şarkıları barındıran sekiz çarpıcı albüme, İngiltere’de En Hızlı Satan Albüm rekoruna ve prestijli Mercury ödülüne sahip grubu, 17 Mayıs Pazar akşamı Turkcell Sahnesi’nde izleyebilirsiniz.

4) Yellowjackets

Grammy ödüllü efsanevi caz-füzyon grubu Yellowjackets, festival programında bir diğer heyecan veren grup olarak yer alıyor. 2018 yılında yayımladıkları son albümleri Raising Our Voice ile Amerikan caz listelerinde bir numaraya kadar yükselen cazın süper gruplarından Yellowjackets, 18 Mayıs akşamı Turkcell Platinum Sahnesi’nde dinleyicileriyle buluşacak.

5) Woodkid

Fransız müzisyen, tasarımcı ve yönetmen Yoann Lemoine yani bilinen ismiyle Woodkid, elektronik müzik, klasik müzik, neofolk ve ambient türlerinden yarattığı müziğiyle 4. Zorlu PSM Caz Festivali’ne konuk olacak. Prestijli sahnelerde görsel ve müzikal olarak çarpıcı performanslar sergileyen, 2020 yılında uzun süredir beklenen yeni albümünü yayımlayacak olan Woodkid ile 30 Mayıs akşamı Turkcell Sahnesi’nde dans edebilirsiniz.

6) Peter Hook & The Light – ‘Unknown Pleasures’ & ‘Closer’ Set

Joy Division ve New Order gruplarının kurucu üyesi olan basçı / vokal Peter Hook’un kurduğu Peter Hook & The Light grubu, Joy Division’ın kült statüsündeki albümleri Closer ve Unknown Pleasures’ı çalmak üzere 10 Haziran akşamı Turkcell Sahnesi’nde olacak.

7) Metronomy

İngiliz electro-synth grubu Metronomy, elektronik müziği en yaratıcı şekilde rock ile birleştiren ve indie elektronik müziğin en sevilen isimlerinden. Bugüne kadar renkli üretimler ortaya koyan Metronomy, %100 Music katkılarıyla 11 Haziran’da Turkcell Sahnesi’ne konuk olacak.

8) Chromatics + Desire (Italians Do It Better Night)

Portland Oregon çıkışlı, başarılı synth-pop grubu Chromatics ile Kanadalı new wave/synth-pop grubu Desire, disko ritimlerinin karanlık melodilerle buluşacağı ve ülkemizde ilk kez gerçekleşecek Italians Do It Better Night ile 15 Haziran akşamı Turkcell Sahnesi’nde olacaklar.

9) 360 Derece: Islandman + Okay Temiz

Caz ve dünya müzikleri alanında elli yılı aşkın tecrübeye sahip virtüöz Okay Temiz ile etno-kültürel sesleri elektronik yapılarla birleştiren Islandman, 20 Haziran Cumartesi akşamı %100 Studio (360 Derece)’da aynı sahneyi paylaşacaklar.

10) Kerem Görsev Quartet "to Bill Evans" (with Philharmonie) 

Ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev; kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman, saksafonda Engin Recepoğulları ve arkasında Filarmoni Orkestrası ile Bill Evans için yazdığı besteler ile Bill Evans’a ait besteleri, 20 Haziran akşamı Turkcell Platinum Sahnesi’nde çalacak.

11) Black Pumas

Austin menşeili psychedelic-funk-soul grubu Black Pumas, Türkiye’de ilk konserini vermek için Zorlu PSM Caz Festivali’ne konuk oluyor. Yapımcı ve multi-enstrümantalist Adrian Quesada ve şarkıcı/söz yazarı Eric Burton sinematografik neo-soul ve psychedelia üzerine inşa ettikleri müzikleri ile 62. Grammy Ödülleri'nde “En İyi Yeni Sanatçı” dalında aday oldular. Black Pumas, 30 Haziran’da PSM Caz Festivali kapsamında %100 Studio’da olacak.

12) Ed O’Brien - EOB

Hayatının neredeyse 30 senesini dünyanın en büyük müzikal kuvvetlerinden Radiohead’in bir parçası olarak geçiren Ed O’Brien nam-ı diğer EOB, 2017’de kayıtlarına başladığı ve 2020’de yayımlayacağı ilk stüdyo albümünün Avrupa turnesi kapsamında 1 Temmuz’da ilk defa Türkiye’de, Turkcell Sahnesi’ne konuk olacak.

13) Pet Shop Boys

Dünya çapında 50 milyon satış ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda İngiltere müzik tarihinin en başarılı grubu olarak nitelendirilen efsanevi ikili Pet Shop Boys, Dreamworld: The Greatest Hits Live turnesi kapsamında Zorlu PSM Caz Festivali’nde olacak. Son 30 yıldır sahnelerden inmeyen, 63 farklı ülkede 700 şova imza atarak milyonlara ulaşan, kısa süre önce 14. stüdyo albümleri Hotspot’u yayımlayan Pet Shop Boys, 3 Temmuz’da Turkcell Sahnesi’de dinleyiciyle buluşacak.

14) Haley Reinhart

1920’lerin zamansız stilini popüler şarkılara yansıtarak caz ve swing yorumlamaları ile çok büyük bir hayran kitlesine ulaşan Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox’ın vokali Haley Reinhart, 2019’da çıkardığı son albümü Lo-Fi Soul’un ardından PSM Caz Festivali kapsamında 16 Mayıs Pazar günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak.

15) Tove Lo

Grammy adaylığı ve birçok ödülün sahibi olan İsveçli pop yıldız Tove Lo, 4. Zorlu PSM Caz Festivali’nin kapanış konserini verecek isim olarak karşımıza çıkıyor. 2013 yılında yayınladığı Habits (Stay High) şarkısıyla multi-platinum bir hit’e imza atan ve 2014 yılında Billboard Hot 100 listesinde üçüncülüğe kadar çıkan itiraf niteliğindeki sansasyonel albümü Queen of the Clouds’ı yayımlayan Tove Lo, 5 Temmuz’da Turkcell Sahnesi’ne konuk olacak.

4. Zorlu PSM Caz Festivali’nin biletlerine Zorlu PSM gişelerinden ve passo.com.tr’den ulaşabilirsiniz.

0
5441
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage