26 KASIM, PERŞEMBE, 2015

Kendisine Bir İyilik Yapmak İsteyenler İçin Beş Kurs

Hemen herkes rutin hayatı içinde kendine biraz zaman ayırmak istese de o zamanı bir türlü bulamamaktan şikayetçi. Halbuki sürüp giden zamanda kendimize bir şeyler katmak, bir filmi veya bir kitabı diğerlerinden farklı okumak, kısacası ertelediğimiz her şey için artık bir yerden başlamak gerekiyor. İşte klasik eğitimlerin dışında ufkunuzu geliştirecek beş kurs.

Kendisine Bir İyilik Yapmak İsteyenler İçin Beş Kurs

Sanatta Şiddetin Yansımaları

Sakıp Sabancı Müzesi’nin devam ettirdiği yetişkinlere yönelik sanat eğitimlerinden biri olan Prof. Dr. Zühre İndirkaş ile “Sanatta Şiddet Olgusunun Çözümlenmesi” eğitimi sanat tarihine farklı bir açıdan bakmayı öğretecek. Eğitim boyunca katılımcılarla şiddet olgusunun kaynağına inilerek şiddetin girdiği biçimler psikolojik ve sosyolojik açıdan değerlendirilecek. Bunun yanı sıra tarihsel süreç içerisinde resim sanatı üzerinden yürütülecek okumalarla sanata yansımaları izlenecek.

Eğitim 9, 16, 23 ve 30 Aralık tarihlerinde 12.00-14.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Kayıt için tıklayınız. 

GIORDANOPerseus Fighting Phineus and his Companions, c. 1670, Oil on canvas, 285 x 366 cm, National Gallery, London

Nasıl Yaşadığınız Değil, Nasıl Anlattığınız Önemli

Tezgahçılar’da neler var diye bakmaya gelmiyor. Neler yok ki? Peki kim bu Tezgahçılar? Üreten, öğreten ve paylaşan bir ekip. Düzenledikleri birbirinden farklı eğitimlerle katılımcıların hayatına “artı bir” ekliyorlar. Bu atölye çalışması, kontenjanın her defasında fazla fazla dolmasından dolayı altıncı kez tekrarlanıyor. “Önemli olan nasıl bir hayat yaşadığımız değil, onu nasıl anlattığımızdır” diyen Tuna Kiremitçi burada “Hikayeleştirme Sanatı”nı anlatacak. Ve iyi bir hikaye anlatımının inceliklerini sizlerle paylaşacak. Atölye sonrasında ister günlük hayatınızda ister iş hayatınızda işinize yarayacak teknikler edinmiş olacaksınız.

Atölye 29 Kasım’da saat 19.45-21.45 saatleri arasında Tezgah Üretim Evi’nde gerçekleşecek. Kayıt için tıklayınız. 

Tuna Kiremitçi

“Kitap Kokusu Gibisi Yok!” Diyenlere

Koku en güçlü hafızalardan biridir. Peki edebiyatı hiç kokuyla düşündünüz mü? Bilgi Eğitim Mesut Varlık ve Vedat Ozan’ın yönetiminde bir “Koku ve Edebiyat” eğitimi düzenliyor. Bugüne kadar çok az üstünde durulan konu için üç hafta süren Batı ve Türk edebiyatı yolculuğuna çıkılacak. Kitap kokusunu doyasıya hissedeceksiniz.

16-30 Ocak 2016 tarihleri arasında her cumartesi ikişer saat gerçekleşecek dersler santralistanbul kampüsünde gerçekleşecek. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız.

Bildiğiniz Yemek Kurslarından Değil

Kurslardan bahsedip, bir yemek kursu önermemek olmaz… Aslında bu önerimiz yemek kursundan ziyade yemeğin tarihine yolculuk yaptıracak bir “yemenin tarihi” atölyesi. Gümüşlük Akademisi tarafından düzenlenecek olan İsmail Gezgin ile “Uygarlaşan İştah” atölyesinde insanoğlunun ilk çağlarından besinle olan ilişkisini, onu nasıl dönüştürdüğünü ele alınırken yemenin tarihine yapılacak yolculukla iştahın bu süreçte nasıl uygarlaştığı üzerine konuşulacak.

Atölye 5 ve 6 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız. 

Vincenzo Campi (Italian painter, c 1536 – 1591) The Fishmonger & Christ in the House of Mary and Martha, Galleria Estense (Modena, Italy)

Her Başarılı Filmin Arkasında İyi Bir Tarif Saklıdır 

Hayatın ta kendisi olan sinemadan da önerimiz sinemanın mutfağından. Her başarılı filmin arkasında iyi bir tarif saklıdır. Tabii ki her usta yönetmenin bu tarifi farklı ama dikkatli bakılırsa ulaşılmaz da değil. Türler, klasikler ve çağdaş sinemaya dair hazırlanan bir programla Spot Project’in Ela Başak Atakanla gerçekleştireceği ‘Sinemanın Lezzet ve Tarifleri” kaçırılmaması gerekiyor.

2-23 Aralık tarihleri arasında çarşamba günleri gerçekleşecek eğitimle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Not: Slider ve başlıklarda eserleri kullanılan sanatçı "Alex Hall" a aittir.

0
12066
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage